Mljekara Dule
Mljekara Dule

ZAVIČAJ AGROPRODUKT DOO RAKIJE ZAVET

ZAVIČAJ AGROPRODUKT DOO RAKIJE ZAVET
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

Agroprodukt

Firma Agroprodukt osnovana je 1990 godine. Njen osnivač je bio Milorad Mićan Mijailović u vreme kada se svako bavio trgovinom on je počeo sa izgradnjom proizvodnog pogona za voćne rakije i podizanjem – proširivanjem novih plantaža voća.

Na platažama voća gaje se šljive, jabuke, višnje i trešnje. U okviru Agroprodukta kako bi se zaokružio proces proizvodnje i prerade voća, postoje i hladnjača i sušara za voće u kojoj godišnje može da se osuši oko 40 tona voća.

 

Podrum Zavičaj

Podrum Zavičaj sa sedištem u Čumiću, kod Kragujevca, nastao je iz porodičnog gazdinstva Mijailović i firme Agroprodukt u porodičnom vlasništvu.

Podrum Zavičaj se sastoji iz destilerije, podruma za starenje rakija i punionice

U destileriji u bakarnim kazanima vrši se destilacija i redestilacija voćnih rakija. 

 

Rakije Zavet

Voće proizvedeno na našoj plantaži u savremeno opremljenom podrumu kapaciteta 400.000l prerađujemo u voćne rakije Zavet.

rakije_zavet

U želji da sačuvamo tradicionalne ukuse i prenesemo ih novim generacijama, sva iskustva nasleđena od predaka oplemenili smo savremenim metodama i dobili vrhunski kvalitet voćnih rakija

Za već prepoznatljiv kvalitet dobili smo brojna priznanja i nagrade na domaćim i međunarodnim izložbama i sajmovima.

 

Šljivovica Zavet 15

Šljivovica Zavet 15 proizvedena od šljiva sa sopstvenih plantaža gajenih u Šumadiji na visini od 500m u selu Čumić, na istočnim obroncima planine Rudnik. 

Starenjem dobija bogat buke u kome preovlađuje aroma cenjene Požegače i hrastovog bureta iz kojeg se neprimetno oslobađa aroma vanile.

sljivovica_zavet

 

Šljivovica Zavet 10

Šljivovica Zavet 10 je rakija intenzivnog mirisa, veoma raskošnog, harmoničnog ukusa i izuzetne pitkosti. Na ukusu dominiraju tanini koji sa blagim  kiselinama daju završni pečat ovoj rakiji.

Preporučuje se konzumiranje kao aperativ uz specijalitete srpske kuhinje ali i kao dižestiv rashlađen na 10-15C.

 

Šljivovica Zavet 5

Šljivovica Zavet 5 dobijena je destilacijom mešavine tradicionalnih i modernih sorti šljiva. Poznati ukus i aroma dodatno su oplemenjeni nešto dužim starenjem u hrastovim buradima. Bistra je i  zelenkaste boje, sa svetlom maslinasto-zelenom nijansom. Punog je, harmoničnog ukusa, umerene arome, pitka, blaga. Odlično ide uz obroke sa mesom, ili kao aperitiv, ohlađena na 16°C.

 

Viljamovka Zavet

Viljamovka Zavet nastala je od potpuno zrelih plodova jedinstvenom tehnologijom, koja optimalno čuva sva svojstva kruške vilijamovke. Prefinjen miris kruške vilijamovke čini ovu rakiju jednom od najcenjenijih.

viljamovka_zavet
Raskošnom kombinacijom karakterističnih aroma i punog ukusa, neodoljivom harmonijom aroma i izuzetnom pitkošću, ova rakija pruža posebno zadovoljstvo u svakoj kapljici.

Najbolje je konzumirati kao aperitiv ohlađenu na 17°C.

 

Kajsijevača Zavet

Kajsijevača Zavet proizvedena je od probranog roda više sorti kajsija, koje su ukomponovane u ukus koji se pamti. Prepoznatljiv miris domaće kajsije je sačuvan u posebno vođenom procesu fermentacije.

kajsijevaca_zavet

Dvostruka destiliacija na starim bakarnim kazanima prenosi svu lepotu u savršeno pitku kajsijevaču intenzivnog i čistog mirisa. Kajsijevača je bistra i bezbojna. Najbolje je konzumirati kao aperitiv ili dižestiv.

 

Dunjevača Zavet

Dunjevača Zavet se pravi od potpuno zrelih, odabranih i ručno branih plodova dunje, u uslovima kontrolisane alkoholne fermentacije, sa posebnim procesom dvostruke destilacije, kako bi se očuvala jedinstvena aroma ovog voća.

dunjevaca_zavet
Najbolje je konzumirati je kao aperitiv ohlađenu na 17°C.

 

Lozovača Zavet

Lozovača Zavet proizvedena je od muskatnih sorti grožđa na bakarnim kazanima.

lozovaca_zavet
Čistog je i karakterističnog mirisa za lozovaču. Zaokruženog je ukusa, harmonična i veoma pitka, sklizne kroz grlo i greje stomak, a u ustima ostavlja ukus voća. Po svojim senzorskim osobinama odgovara lozovači vrhunskog kvaliteta.

 

Suve šljive

U pogonu za sušenje voća na drva i naftu preduzeće Agroprodukt proizvodi suvo voće, a glavni proizvod su suve šljive.

Suve šljive se pakuju u mala pakovanja od 0,2kg i u kartonske kutije od 5kg i 10 kg. 

Od asortimana suve šljive imamo:

  • Suve šljive Stenlej SK
  • Suve šljive Požegača SK
  • Suve šljive Stenlej BK
  • Suve šljive Požegača BK

 

 

suve_sljive_i_orasi

Mapa