Mljekara Dule
Mljekara Dule

ALEKSANDAR EKSKLUZIVNI RESTORAN ARANĐELOVAC

ALEKSANDAR EKSKLUZIVNI RESTORAN ARANĐELOVAC
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

Restoran u Aranđelovcu sa obeležjima dinastije Karađorđević

 

 

 

DOBRODOŠLI U RESTORAN ALEKSANDAR

 

Deceniju već u Aranđelovcu sa uspehom i na zadovoljstvo gostiju postoji restoran "Aleksandar" vlasnika Slobodana Đorđevića. Ekskluzivan po svojoj ideji, položaju, ambijentu, ugostiteljskoj ponudi i osoblju ovaj jedinstveni kutak srpske kulture i tradicije nosi obeležje dinastije Karađorđevića.
Mnogobrojne slike, fotografije, originalni predmeti, oružje, uniforme, ordenje, dokumenti i suveniri o vremenu Karađorđa i njegovih potomaka ne bude samo nostalgiju već istinski duh poštovanja jednog slavnog doba u kome je Srbija stekla mesto i ugled u svetu.

 

 

Restoran "Aleksandar" spoj je tradicionalnog srpskog gostoljublja i specijaliteta koji su krasili kraljevske trpeze: divnih zakuski, lepeza, kotleta, sjajnog pića i nadaleko čuvenih torti, voćnih kupova i sladoleda iz poslastičarnice koja je u sastavu restorana. Sve to u divnom baštenskom ambijentu sa brižljivo odabranom muzikom, cvećem i plemenitim drvećem.

Restoran raspolaže sa 200 mesta u tri sale i 80 u bašti.

 

ARKADE ALEKSANDAR - PARK BUKOVIČKE BANJE, ARANĐELOVAC

 

 

Restoran "Arkade Aleksandar" se nalazi u parku Bukovičke banje u centru Aranđelovca, između hotela "Šumadija" i banjskog lečilišta. Banjski kompleks je izgradila Dunavska banovina tridestih godina prošlog veka a restoran Arkade je postao kultno mesto Aranđelovca u kojе su generacije boema i umetnika ugradile deo svog života i za koji su vezane brojne zanimljive priče i anegdote.

 

 

Restoran za samoposluživanje "Arkade Aleksandar" raspolaže sa 80 mesta u restoranu, 20 u poslastičarnici i 60 u bašti. Na jelovniku novog restorana nalaze se specijaliteti domaće kuhinje, pice, sladoledi i domaći kolači.

 

POSLASTIČARNICA RESTORANA ALEKSANDAR U ARANĐELOVCU
 

MIRIS I UKUS DETINJSTVA

 

 

Povratak tradiciji i starim, već zaboravljenim mirisima kolača našeg detinjstva, san je gotovo svakog sladokusca. A praznici su, na ovim prostorima nezamislivi bez slatkiša, torti i dobrog domaćeg slatka od šumskih jagoda, belih trešanja ili šljiva sa orasima.

Poslastičarnica "Aleksandar" otvorena je maja 1997. godine sa željom da se obnovi kulinarska tradicija mirisima, bojama i maštom prošlih vremena.

Povratak poštovanja porodičnih slava i praznika sada je lakši, jer o žitu, slavskim kolačima i ostalim sitnim kolačima, kada vi ne stignete, niste vični ili želite samo najbolje ne morate brinuti.

Velikom izboru torti (Doboš, Boemska, Reforma, Rozen, Puslica, Bajadera, čokoladna) konkurišu uvek sveži kolači (vanilice, puslice, padobranci, suva pita, minjoni).

Poznato je da dečije rođendane ne možemo da zamislimo bez torte i duvanja svećica, svečane skupove bez mladenačke torte, Božić i Uskrs bez ukusne poslastice.


Poslastičarnica "Aleksandar" nudi efektno rešenje za svaku proslavu. Sve smislite i poručite, biće savršeno pripremljeno, upakovano i čekaće vas u dogovoreno vreme.

 

KONTAKT

ARANĐELOVAC

RESTORAN ALEKSANDAR
Restoran i poslastičarnica Aleksandar se nalaze u glavnoj ulici oko 5oo m od parka Bukovičke banje,  u centru grada.

RESTORAN ARKADE
Restoran i poslastičarnica Arkade se nalaze u parku Bukovičke Banje, u centru Aranđelovca imeđu hotela "Šumadija" i banjskog lečilišta.

ADRESA I TELEFON

Knjaza Miloša 173, 34300 Aranđelovac, Srbija
tel/fax: +381 34 725 617

BEOGRAD

POSLASTIČARNICA RESTORANA ALEKSANDAR
Poslastičarnica se nalazi kod Kalenić pijace i nudi mogućnost naručivanja posnih i mrsnih torti i kolača na odloženo plaćanje čekovima građana na 60 dana.

ADRESA I TELEFON

Maksima Gorkog 47, 11000 Beograd, Srbija
tel: +381 11 344 52 60

KATICA ĐORĐEVIĆ  
Tel: +381 65 5483 237
RANKO ĐORĐEVIĆ  
Tel: +381 65 5293 748

Mapa