Mljekara Dule
Mljekara Dule

DESTILERIJA ALEKSIĆ PRVI

DESTILERIJA ALEKSIĆ PRVI
4.21 zvezdica od 14 glasova

Kontakt

rakije-gruzanska-nit-destilerija-aleksic-prvi

 

Destilerija Aleksić Prvi d.o.o. nalazi se u jednom od najpoznatijih voćarskih regiona koji poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju voća, u srcu Šumadije, na obroncima planine Kotlenik, u selu Guberevac.  

 

 

 

destilerija-aleksic-prvi-knic

 

Destilerija poseduje sopstvene zasade voća na površini od 10 hektara gde su se zadržale stare autohtone sorte šljiva Crvena ranka, Požegača, dugačka Ranica i ostale vrste voća. Pod zasadima je 6 hektara šljive, 2 hektara dunje i 2 hektara vilijamovke. Za potrebe proizvodnje otkupljuje dodatne količine voća iz cele Šumadije.

 

rakija-gruzanska-nit-burad-od-hrasta-kitnjaka

 

Gružanska Zlatna Nit

Gružanska Zlatna Nit 9 godina stara rakija šljivovica proizvedena brižljivom selekcijom najkvalitetnijih zrelih plodova šljiva ukupno 7 sorti. Proizvedena je brzom fermentacijom i frakcionom destilacijom, uz starenje u hrastovim buradima.

Rakija stari u hrastovim buradima koja su napravljena od probranih vrsta hrasta Kitnjaka sa Miroč planine, u podrumu, pod nadzorom stručnog lica i dobrog domaćina i u toku starenja primarni miris prepečenice se transformiše u prefinjeni buke, što ovu rakiju čini izuzetno dopadljivom. 

Međutim, hrastovina ne dominira rakijom, već je vešto ukomponovana u rakiju da je oplemeni.

 

gruzanska-zlatna nit-prepecenica

 

Gružanska Zlatna nit je šljivova prepečenica izuzetno dopadljivog ukusa, proizvedena uz primenu najviših dostignuća u proizvodnji jakih alkoholnih pića. 

Ova rakija od šljiva poseduje izuzetnu harmoničnost, i posebno prijatan i blago razvijen miris. Gružanska Zlatna Nit osvojila brojne nagrade i priznanja na domacim i medjunarodnim sajmovima.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 

Gružanska Nit Vilijamovka Ekskluziv

Gružanska Nit Vilijamovka Ekskluziv proizvedena je brižljivom selekcijom plodova kruške vilijamovke sa sopstvenih zasada, plemenite arome, ukusa i pitkosti, koji su rezultat pažljivo vođenog proizvodnog procesa.

 

gruzanska-nit-vilijamovka

 

Preporučujemo da se servira rashlađena na temperaturi od 15°C kao dižestiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 

Gružanska Nit Dunjevača Ekskluziv

Gružanska Nit Dunjevača Ekskluziv proizvedena je strogim odabirom plodova dunja sa sopstvenih zasada. Odležava u tankovima od inoksa najmanje šest meseci, čime se dobija pitka rakija specifične i dugotrajne punoće ukusa.

 

gruzanska-nit-dunjevaca

 

Preporučujemo da se servira rashlađena na temperaturi od 12°C kao dižestiv i aperitiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 

Gružanska Nit Medovina Ekskluziv

Gružanska Nit Medovina Ekskluziv proizvedena je brižljivom selekcijom plodova kruške Viljamovke, redestilacijom i naknadnim dodavanjem livadskog meda. Medovina je plemenite arome i raskošnog mirisa koje garantuje jedinstven i nezaboravan ukus.

 

gruzanska-nit-medovina

 

Preporučujemo da se služi rashlađena, kao aperitiv.

Puni se u ekskluzivne boce od 0.75l, a pakuje u kutiju sa zlatotiskom.

 

Kontakt

Destilerija Aleksić Prvi

Guberevac 34232
Opština Knić
tel: +381 34 65 18 288