Mljekara Dule
Mljekara Dule

EKOFARM DOO UŠĆE

EKOFARM DOO UŠĆE
4.13 zvezdica od 8 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  23. novembra 5
  Ušće
  36342 Kraljevo
  Srbija
 • Telefon: +381 36 5430 371
 • Fax: +381 36 5430 084

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdrava hrana Natura Vita

Kompanja „Ekofarm” osnovana je 1989. godine i već 20 godina bavi se proizvodnjom zdrave hrane biološki više vrednosti iz programa NATURA VITA
Kompanija je kompletno locirana u varošici Ušće, 210km od Beograda, u dolini reke Ibar, u rezervatu biosfere „Golija-Studenica” u neposrednoj blizini Nacionalnog parka „Kopaonik”.

Samo mesto na kome se preduzeće nalazi poseduje izuzetno blagu klimu, obzirom da se iznad njega susreću mediteranska i kontinentalna vazdušna masa, što omogućava raznovrstan i bogat rod šumskih plodova i lekovitog bilja, kao i veoma čistu i zdravu vodu.

U svom proizvodnom programu Ekofarm poseduje 40-tak proizvoda: nekoliko vrsta sirćeta od divljih jabuka, sokova i sirupa od šumskih plodova, voćna vina od šumskih plodova, eterična ulja i dr. 

Svi proizvodi nastaju po tradicionalnoj recepturi uz primenu savremene tehnologije.

 

Šumski plodovi i lekovito bilje

Kompanija Ekofarm je registrovana za otkup, preradu i prodaju šumskih plodova i lekovitog bilja, odnosno proizvodnju zdrave hrane.

Obzirom da se kompanija proizvodnjom bavi dve decenije, poseduje veoma značajno iskustvo u proizvodnji, što je rezultiralo stvaranjem široko prepoznatljivog brenda koji se dugi niz godina nalazi u samom vrhu u svojoj oblasti.

 

Flaširanje prirodne slabomineralne vode

Ekofarm se takođe bavi i flaširanjem prirodne slabomineralne vode.

Pored iskustva „Ekofarm” poseduje najsavremenije mašine i opremu koja odgovara svim međunarodnim standardima, sopstveni vozni park kao i osposobljen stručni kadar koji čine ekonomisti, tehnolozi, pravnici, inženjeri – tačnije 100 zaposlenih različitih obrazovnih struktura.

 

Odmenjska voda

Zahvljujući savršenom balasu minerala i povišenoj alkalnosti pH 8,1 Odmenjska voda deluje kod bolesti bubrega, urinarnih infekcij, bolesti organa za varenje i bolesti kože.

odmenjska_voda

Za „Odmenjsku vodu” se zna se još od davnina. Prvi pisani dokument o njoj javlja se u još u dalekom 12. veku gde se u spisima Manastira Studenice govori da se u prvoj srpskoj bolnici osnovanoj 1208. godine u istoimenom manastiru „Odmenjska voda” koristila za vidanje rana i pripremanje melema za lečenje raznih bolesti. Vekovima kasnije namernici su i dalje odlazili u vrleti planine na izvor blagotvorne vode koji je u narodu poznat i kao Savin izvor.  Legenda kaže da je izvor nastao tako što je Sveti Sava prolazeći ovim krajevima zastao da se odmori, zatim dotakao kamen svojim štapom i iz njega poteče voda. Tako kaže legenda a namernici koje smo zatekli na izvorištu govore o svojim iskustvima i izlečenjima koja su došla posle upotrebe „Odmenjske vode”.

 

Odmenjska Baby voda

Odmenjska Baby voda testirana i pakovana po svim međunarodnim standardima upravo je predviđena za bebe i malu decu jer je sa niskim sadržajem rastvorivih mineralnih meterija, a naročito natrijuma čime ne opterećuje nezrele bubrege. Istraživanja pokazuju da je dete, ukoliko unosi dovoljno vode, smirenije, opuštenije i ima bolju koncentraciju. Takva deca retko zapadaju u letargiju, nemaju glavobolje i mnogo kvalitetnije obavljaju zadatke.

odmenjska_baby_voda

Imajući u vidu da su nemački Fressenius i domaća VMA preporučili „Odmenjsku” kao idealnu za bebe, „Ekofarm” je pripremio „Odmenjsku Baby vodu”, posebno pakovanu i siromašnu natrijumom. Ona se pakuje pod posebnim nadzorom i upotrebljava se za pripremu:

 • Adaptiranog mleka za bebe
 • Čaja i drugih napitaka za najmlađe
 • Mlečnih instant kaša

 

Sirće od divlje jabuke

 

Ekofarm Jabukovo sirće sa ektratom kopriveEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom medaEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata korena lincure

Voćno sirće od divlje jabuke standardEkofarm Mešano voćno sirće višanja, borovnica, kupinaEkofarm Voćno sirće od divlje jabuke sa dodatkom ekstrata krusine

Ekofarm sirće proizvedeno je od isključivo zrelih plodova divlje jabuke sa ekološki čistih i nezagadjenih područja Studenice i Golije. Nastalo je prirodnim vrenjem (ukiseljavanjem) bez ikakvih dodataka ili konzervansa. Potreba našeg organizma za hranljivim sastojcima koji imaju zaštitnu ulogu u organizmu je velika, stoga se upotreba sirćeta od divlje jabuke, kao značajnog izvora navedenih sastojaka, preporučuje u svako doba dana kroz direktan unos ili kao dodatak jelima. Napravljeno od najkvalitetnijih plodova EKOFARM sirće ima izuzetnu aromu i izbalansiran ukus koji se savršeno uklapa uz tradicionalna jela i salate.

Najpoznatije iz celog asortimana svakako je sirće od divlje jabuke u nekoliko varijanti:

 • Sirće od divlje jabuke S Standard
 • Sirće od divlje jabuke za mršavljenje
 • Sirće od divlje jabuke C za poboljšanje cirkulacije krvi

 

Vino Borovnice

Vino borovnice je voćno vino dragoceno protiv akutnih i hroničnih oboljenja želuca i creva, posebno onih koja nastaju kao posledica poremećaja lučenja sokova za varenje.

vino_borovnice

Ovo voćno vino rastvara, apsorbuje i odvodi otrovne materije iz creva. Sprečava razvitak bakterija i klica i ne utiče nepovoljno na crevnu floru. Laganim stezanjem stimuliše rad crevnog kanala. Delotvorno je kod lošeg apetita. Može se koristiti duže bez štetnih pojava.

 

Kupinovo Vino 

Darežljiva priroda deo sebe daruje čoveku. Kupinovo vino je dar svima a posebno malokvnim i iznemoglim. U bogatom i složenom sastavu kupina sadrži šećer, mineralne materije, vitamine, a sadržajem gvožđa od 3 mg smatra se bogatim izvorom ovog važnog elementa za sprečavanje i otklanjanje malokrvnosti.

kupinovo_vino

Kupinovo vino se proizvodi po savremenoj tehnologiji sa posebnom pažnjom pri čuvanju osnovih sastojaka ploda. U cilju čuvanja prirodnosti za bistrenje ovog vina koristi se pčelinji med, a biološka stabilizacija postignuta je pasterizacijom.

 

Voćni sirupi Alegro

Sirupi Alegro - voćna melodija

vocni_sirupi_alegro

Voćni sirupi Alegro proizvedeni su po recepturi naših baka, bez konzervansa, veštačkih aroma, aditiva. U njima se nalaze najkvalitetniji šumski plodovi dok je naš jedinstveni sirup od hibiskusa proizveden od najboljeg hibiskusa sa Cejlona.

 • Sirup od hibiskusa
 • Sirup od ploda zove
 • Sirup od cveta zove
 • Sirup od drenjine
 • Sirup od koprive
 • Sirup od mente

 

Domaće slatko od šumskih plodova

Fruit Republic - voćna revolucija

Ekofarm Fruit Republic Slatko od borovniceEkofarm Fruit Republic Slatko od kupina

Ekofarm Fruit Republic Slatko od ribizlaEkofarm Fruit Republic Slatko od šljiva

Ekofarm Fruit Republic Slatko od jagodaEkofarm Fruit Republic Slatko od višnje

Nakon dugogodišnjeg iskustva u preradi šumskih plodova započeli smo proizvodnju slatka od šumskih plodova.

„Fruit Republic“ slatka su proizvodi premium kvaliteta. Proizvedeni su bez aditiva, veštačkih aroma i konzervansa na tradicionalan način.

 • Slatko od borovnica
 • Slatko od jagoda
 • Slatko od kupina
 • Slatko od ribizla
 • Slatko od šljiva
 • Slatko od višanja

 

Drenova rakija 

Drenova rakija proizvedena je na tradicionalni način u bakarnim kazanima podlaganim bukovim drvetom. Ova rakija ima bogat buke izrazite i prefinjene arome drena.

drenova_rakija

Tradicionalni način proizvodnje kao i trostruka destilacija čine da drenova rakija poseduje jedinstven i neuporediv ukus, kao i savršenu čistoću.

 

Rakija Anžujka

Ovu rakiju pripremaju uglavnom domaćinstva studeničkog kraja iz sela: Tepeča, Brezove, Zareva, Vareva, Graca i drugih. Nemanjića loza ostavila je duboke korene u načinu rada, ishrani i pripremanju jela i pića studeničkog seljaka. Pečat tome je dala Jelena Anžujska.

rakija_anzujka

Način pripreme rakije i vina zadržao se do današnjih dana. „ANŽUJKA” je rakija proizvedena od zdravih plodova šljiva koje rastu na nadmorskoj visini od 450 do 550 m. Priprema se u seoskim domaćinstvima po drevnim metodama, u malim kazanima i kod seljaka u dudovim i hrastovim buradima odleži po nekoliko godina. Po čistoći, načinu proizvodnje i kvalitetu ova rakija pripada proizvodima iz programa „Natura Vita”.

 

Biljni preparati

Ekofarm proizvodi proizvodi biljne preparate Herba Rosa i Kantarionovo ulje.

Ekofarm Kantarion ulje, St John's Worth oilEkofarm Herba Rosa

Kantarionovo ulje

Kantarionovo ulje se koristi u spoljašnjem lečenju:

 • Hemoroida
 • Opekotina (uključujući i one nastale od sunca)
 • Svežih rana koje krvare
 • Ozleda mišića
 • Izliva krvi
 • Za negu kože (nečistoće, napukline, kod suve i ljuskave kože i dr.)
 • Za otklanjanje bolova na ožiljcima rana nastalih usled hirurške operacije
 • Odlično je sredstvo za masažu kod kostobolje, bolova izazvanih Gihtom i reumatizmom, iščašenja

Kantarionovo ulje koristi se u unutrašnjem lečenju kod: 

 • Bolova u stomaku
 • Kolika i upale creva
 • Nekontrolisanog mokrenja kod dece i odraslih
 • Kod prekomerne sluzi u plućima
 • Bezbolni lek protiv crevnih glista

 

Biljni preparat Herba Rosa

Biljni preparat Herba Rosa jeizvrstan preparat koji ima primenu u kući, na putu, u prirodi, jednom rečju uvek i na svakom mestu.

Ovaj biljni preparat koristi celoj porodici. Predstavlja kombinaciju nekoliko vrsta eteričnih ulja i koristi se za otklanjanje: fizičke iscrpljenosti, iscrpljenosti nakon umnog rada, smanjenja pažnje i koncentracije, znojenja nogu, peruti i svraba kože. Unutrašnjom upotrebom otklanja disajne smetnje.

 

Distributeri Water Cooler Sistema

Beograd

Water-cooler Strategic trade&distribution d.o.o 
 
Tel: +381 11 3036 655

Inventa aqvarent d.o.o.

Tel: +381 11 1777 584

Novi Sad

Mg d.o.o.

Tel: +381 21 6894 500

Oasis d.o.o.

Tel: +381 69 4447 964

Palić

Vendoteh d.o.o.

Tel: +381 64 2403 510

Kraljevo

Trgovina 036 d.o.o.

Tel: +381 36 387 123