Mljekara Dule
Mljekara Dule

INDUSTRIJSKI I MEDICINSKI GASOVI IMG DOO

INDUSTRIJSKI I MEDICINSKI GASOVI IMG DOO
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

Gasovi, specijalni i medicinski gasovi, gasne smeše

Soul Group

 

SOL proizvodi i distribuira kiseonik, azot, argon, vodonik, ugljen dioskid, acetilen, azot-oksid, helijum, gasne smeše, gasove za hlađenje, medicinske gasove, specijalne gasove i gasove visoke čistoće.

SOL Grupa osnovana je 1927. godine u Monci, doživela je naglu ekspanziju od 60ih, a danas je sedma grupa u Evropi na tržištu tehničkih gasova sa procenjenim udelom u tržištu Italije od 16%.

U poslednjoj deceniji SOL Grupa je proširila svoje aktivnosti van granica Italije, širom EU i Balkana. Danas poseduje fabrike u Italiji, Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Albaniji, Bosni, Bugarskoj i Srbiji, a vrši prodaju i u Švarcajskoj.

U 2012. godini SOL Grupa zaradila je 583 miliona evra, zapošljava više od 2200 radnika i ima više od 40000 zadovoljnih mušterija.


 

Kada se osvrnemo možemo reći da su sledeći aspekti najviše uticali na naš današnji uspeh:

 

 • Brza i tesna saradnja sa našim mušterijama;
 • Sposnost da uvek budemo korak ispred drugih, da predvidimo evoluciju na tržištu i njegove potrebe;
 • Čvrsta odlučnost da naša Grupa napreduje praćena brižljivim menadžmentom naših finansijskih resursa;
 • Konstantna istraživanja prilika za promenu, inovaciju i napredak.PROIZVODI

 • Kiseonik
 • Azot
 • Argon
 • Vodonik
 • Ugljen dioskid
 • Acetilen
 • Azot-oksid
 • Helijum
 • Gasne smeše
 • Gasovi za hlađenje
 • Medicinski gasovi
 • Specijalni gasovi
 • Gasovi visoke čistoće

Hrana i agrikultura

Korisnici SOL Grupe aktivni na ovom polju moraju da zadovolje potrebe mušterija koji sve više karakteriše težnja za prirodnim i bezbednim, dostupnošću i širini ponude, praktičnošću.  SOL istraživanja rezultirala su rešenjima koja će našim klijentima omogućiti da povećaju kvalitet svojih proizvoda. Da bi se dobili kvalitetniji proizvodi od onih dobijenih tradicionalnim metodom, mnoge vrste hrane se duboko zamrzavaju koristeći tečni azot ili ugljen dioksid, druge se pakuju u azotno kontrolisanom okruženju što očuvava nihove estetske i organske karakteristike. Sadnice i biljke se tretiraju u staklenicima bogatim ugljen dioksidom da bi se poboljšao i ubrzao njihov rast, dok se riba izlaže intenzivnom razmnožavanju koristeći kiseonik. Začini i kafa se melju na jako niskim temperaturama koristeći tečni azot da bi zadržali aromu i kvalitet
 

Medicinski gasovi

SOL Grupa proizvodi i distribuira bolnicama medicinske gasove čiji kvalitet je u saglasnosti sa Italijanskom i zvaničnom Evropskom farmakopejom. SOL Grupa se ponosi svojim više od 50 godina dugim iskustvon na polju medicinskih gasova i njihove distribucije javnom i privatnom bolničkom sektoru. U toku godina uočili smo nove potrebe medicinske industrije na koje nastojimo da odgovorimo istraživanjem i razvojem novih tehnologija. Medju našim klijentima su i neke od najpoznatijih Evropskih bolnica sa kojima smo ostvarili odnos baziran na maksimumu saradnje i težnje za najboljim i najbezbednijim nivoom usluga.

Energija i industrija

U oblasti energetike i industrijskom sektoru korisnici su proizvodne kompanije aktivne u osnovnim industrijskim sektorima. Njima su ponodjena tehnološki najnaprednija rešenja za proizvodnju dobara i usluga. Pravilna upotreba tehničkih gasova i uvodjenje inovativnih tehnologija omogućuju kompanijama da uštede energiju, povećaju automatizaciju, optimalne radne uslove, smanjenje troškova i uticaj na okolinu, povećanje kvaliteta i bezbednosti. SOL Grupa je u mogućnosti da im ponudi gasove i neophodnu opremu, materijale i tehnologiju, za sve potrebe na polju tehničkih gasova.

Ekologija

Razvoj i ekonomski progres modernog industrijskog društva moraju da garantuju smanjenje i kontrolu uticaja na okolinu, stoga čitavo društvo teži proizvodnim tehnologijama sa niskim štetnim uticajem i povećanju efikasnosti sistema za tretman otpadnih voda pre njihovog vraćanja u prirodnu sredinu. SOL Grupa nudi inovativne tehnologije za tretman industrijskog otpada i otpada domaćinstava - tečnog, čvrstog ili gasovitog - koristeći svoje tehničke gasove koji su u saglasnosti s važećim propisima.

Naučna istraživanja

Na ovom polju korisnici proizvoda SOL Grupe su univerziteti, instituti za istraživanje i laboratorije kao i kompanije aktivne u oblasti elektronike. Svi oni teže kvalitetnim proizvodima i opremom koji odredjuju ishod dugih i skupih istraživanja i efikasnost dobijenih produkata. SOL nastoji da poboljša karakteristike svojih proizvoda, čistoću gasova kojim snabdeva laboratorije i industriju elektronike, preciznost i stabilnost smeša, kvalitet opreme za kriogenetiku i regulaciju protoka gasa, distribuciju tečnog helijuma za uredjaje na polju superprovodnosti i nuklearne fizike. Široka ponuda gasova i gasnih smeša su osnovni elementi na kojima SOL bazira promociju svojih proizvoda svim klijentima iz ove oblasti.

CO2 blasting

Sistem za čišćenje koji koristi suv led (čvrsti CO2 u peletima). Prljavština se uklanja tako što je čvrsti CO2 čini lomljivom i zahvaljujući mehaničkom uticaju peleta. Karakteristika čvrstog CO2 je da se iz čvrstog stanja direktno pretvara u gasovito ne ostavljajući za sobom nikakav otpad. Zahvaljujući ovome moguće je očistiti proizvodne pogone bez dodatnog utroška vremena na rasklapanje i sklapanje delova. Zbog efikasnosti kriogenike u otklanjanju prljavštine, brzine i apsolutne bezbednosti po prirodnu sredinu, danas se iz ekonomskih i ekoloških razloga CO2 blasting izdvaja kao najkompetetivnija tehnika. SOL je CO2 blasting omogućio velikom broju kompanija za razne namene, od čišćenja fasada i spomenika, preko prodaje ili iznajmljivanja opreme ili za potpuno čišćenje od strane specijalista.

Sol Group A breath of life

Sol Group We are orgaization constantly engaged with our air products and sevices, in improving human life on our beloved planet

Mapa