Mljekara Dule
Mljekara Dule

KOZJI SIR GORSKI

KOZJI SIR GORSKI
4.33 zvezdica od 18 glasova

Kontakt

Proizvodnja kozjeg sira

koziji sirevi gorski na drvenoj dasci spremni za sluzenje

Kozji sir sa obronaka Fruške gore

Sve je počelo 2008. godine sa našom prvom kozom i željom da se posvetimo zdravom načinu života i ishrane. Koza, kao divna čista životinja savršeno se uklopila u ambijent zelenih padina Fruške gore i izvorske Jazak vode. Sa velikim entuzijazmom i željom, došli smo na ideju da odličan sir koji smo napravili za sebe podelimo sa drugima.

Stado smo proširili vrhunskim grlima rase Alpina, koje daju puno mleka. Ishranom smo obezbedili da kvalitet mleka bude takođe vrhunski. U selu Jazak na Fruškoj gori napravili smo mini mlekaru sa ciljem da proizvodimo vrhunski kozji sir, od čistog kozjeg mleka. Receptura je tradicionalna kako bi se obezbedio odličan ukus sira. Mlekara je urađena po važećim propisima koji obezbeđuju maksimalnu higijenu što je od velikog značaja za sa kvalitet sira. U procesu smo sertifikacije za ISO 22000.

 

 

Naš cilj je da savršenim higijenskim uslovima i kontinuiranim praćenjem mleka i sira obezbedimo maksimalan kvalitet našeg sira. Nismo podlegli iskušenjima da na jednostavan način proizvedemo sir: ne dodajemo kravlje mleko, ne koristimo boje ili konzervanse.  Naš sir je od 100% kozjeg mleka. Kuvari najboljih restorana u Beogradu i Novom Sadu su dali visoku ocenu našem siru i mi smo ponosni da je naš trud dao rezultat. Mi smo “mala” mlekara, što je naša prednost, jer možemo lako da se prilagodimo potrebama i specijalnim zahtevima naših kupaca što se tiče ukusa naših sireva.

 

 

Kozji sir u hrastovini

Kozji sir u hrastovini je zreli kozji sir koji je odležao u hrastovini. Ima veoma specifičan ukus. Ovaj sir ima polutvrdu konzistenciju, pikantan ukus i miris. Na Novosadskom sajmu 2017. godine dobio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet.

kozji_sir_u_hrastovini_gorski

 

Kozji sir za grilovanje

Napravljen po specijalnoj recepturi, koja omogućava fantastičan ukus kozjeg sira koji se griluje, finog kremastog, puterastog ukusa. Može da se griluje na roštilju ili u tiganju.

kozji_sir_za_grilovanje_gorski

 

Kozji halumi sa lavandom

Kozji halumi sa lavandom je sir posebno fine konzistencije, blago škripav, obogaćen nežni cvetovima lavande.

kozji_sir_halumi_sa_lavandom_gorski

 

Zreli kozji sir

Zreli sir, beli sir u kriške, je tvrdi sir koji odležavanjem dobija ukus zrelog i suvog sira. Dobitnik je bronzane medalje na svetskom takmičenju sireva u Londonu 2017/2018 godine. 

zreli_kozji_sir_gorski_na_drvenoj_dasci_sa_grozdjem

 

Polutvrdi sir

Njegova aroma je karakteristično zrela, a ukus prijatno aromatičan i blago slan. Začinska varijanta ovog sira, sa mešavinom začinskog bilja je sir koji odaje fantastičan miris i ukus začinskog bilja. Za ljubitelje jačih aroma, tu je sir sa tucanom ljutom crvenom paprikom, sir sa biberom i sir sa sremušem, izuzetnog ukusa.

polutvrdi_kozji_sir_gorski_na_drvenoj_dasci_uz_casu_belog_vina

 

Mapa