Mljekara Dule
Mljekara Dule

KRUNSKA RAKIJA

KRUNSKA RAKIJA
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

krunska-rakija

 

U selu Gajevi, nadomak Kosjerića, na porodičnom imanju Damjanovića, po tradicionalnom receptu koji se prenosio sa kolena na koleno, već duže od pola veka, nastaje Krunska rakija. Još u doba bivše Jugoslavije, bilo je dobro poznato da u kosjerskom kraju nastaju najbolje rakije, a destilerija "Kosjerka" nastavlja ovu tradiciju.

 

 

 

U destileriji "Kosjerka" prema tradicionalnom receptu uz primenu savremene tehnologije nastaju tri voćne rakije od najboljeg voća iz ovih krajeva: šljive, kajsije i dunje. Sve tri voćne rakije pod brendom Krunska rakija dobitnici su mnogobrojnih nagrada za kvalitet na Novosadskom sajmu, Rakija Festu u Beogradu i Žestivalu u Užicu.

 


Krunska rakija šljiva

krunska-rakija-sljiva

 

Krunska rakija šljiva je rakija od šljive karakteristične zlatne boje, prepoznatljivog ukusa šljivovice, koja odležava 3 godine u hrastovom buretu. Krunska rakija od šljiva pravi se od autohtonih sorti šljive iz kosjerskog kraja, kao što su: ranka, trnovača, madžarka i stenlejka. Nakon fermentacije najkvalitetnijih plodova šljive u bačvama, ova voćna rakija se dobija dvostrukom destilacijom.

Jačina: 42,0 ‰

Služenje: Krunska rakija šljiva se preporučuje kao aperitiv, koji se služi rashlađen na temperaturi od 8° C.

Pakovanje: 1l


Krunska rakija dunja

krunska-rakija-dunja

 

Krunska rakija dunja je rakija bledo žuto boje i karkateristične arome. Pravi se od najkvalitetnih plodova dunje iz Tavnika kod Kraljeva i Bresnice pored Čačka, krajeva prepoznatljivih po gajenju ovog voća. Nakon što se očisti i samelje, dunja se stavlja u tolu vodu uz dodatak kvasca i enzima, kako bi se pospešilo vrenje koje traje oko 25 do 30 dana. Nakon vrenja, ova kvalitetna rakija izuzetne arome dunje, proizvodi se dvostrukom destilacijom, nakon čega odležava prvo u hrastovim buradima, a nakon toga u prohromskim buradima.

Jačina: 40,0 ‰

Služenje: Krunska rakija dunja se preporučuje kao aperitiv i dižestiv, a služi se rashlađena na temperaturi od 18° C.

Pakovanje: 0,7l


Krunska rakija kajsija

krunska-rakija-kajsija

 

Krunska rakija kajsija je kristalno čista rakija sa veoma izraženom aromom zrelih kajsija. Proizvodi se od najkvalitetnih plodova kajsije iz Prijevora i Mijokovaca, koji se smatraju najboljim krajem za gajenje kajsije u Srbiji. Nakon fermentacije najkvalitetnijih plodova kajsije, koja traje između 20 i 25 dana, vrši se dvostruka destilacija, koja zatim dozreva u prohromskim buradima.

Jačina: 40,0 ‰

Služenje: Krunska rakija kajsija se preporučuje kao aperitiv, i dižestiv, a služi se rashlađena na temperaturi od 18° C.

Pakovanje: 0,7l 


Krunska rakija šljiva ekskluziv

krunska-rakija-sljiva-ekskluziv

 

Krunska rakija šljiva ekskluziv je specijalna rakija od šljive zlatne boje, izraženog voćnog ukusa šljive. Ova ekskluzivna voćna rakija odležava, najmanje, pet godina u hrastovim buradima, zbog čega ima specifičan buke. Ova prepoznatljiva i nezaboravna rakija pravi se dvostrukom destilacijom od autohtonih sorti šljive iz kosjerskog kraja (ranka, trnovača, madžarka i stenlejka).

Jačina: 40,0 ‰

Služenje: Krunska rakija šljiva ekskluziv preporučuje se kao aperitiv, koji se služi rashlađen na temperaturi od 8° C. 

Pakovanje: 0,7l


Krunska rakija dunja ekskluziv

krunska-rakija-dunja-ekskluziv

 

Krunska rakija dunja ekskluziv je pitka rakija od dunje zlatno žute boje. Pravi se od najkvalitetnih plodova dunje iz kraja koji je prepoznatljiv po gajenju dunje. Ova dunjevača izuzetnog kvaliteta i arome dobija se na tradicionalan način dvostrukom destilacijom, nakon čega odležava u prohromskim buradima.

Jačina: 40,0 ‰

Služenje: Krunska rakija dunja ekskluziv preporučuje se kao aperitiv i dižestiv, a služi se rashlađena na temperaturi od 18° C.

Pakovanje: 0,7l


Krunska rakija kajsija ekskluziv

krunska-rakija-kajsija-ekskluziv

 

Krunska rakija kajsija ekskluziv je kristalno čista kajsijevača dobijena od najkvalitetnijih plodova kajsije. Izuzetnog kvaliteta i karakteristične arome, ova ekskluzivna rakija od kajsije peče se samo od srca kajsije na tradicionalan način, dvostrukom destilacijom, nakon čega odležava u prohromskim buradima.

Jačina: 40,0 ‰

Služenje: Krunska rakija kajsija ekskluziv preporučuje se kao aperitiv i dižestiv, a služi se rashlađena na temperaturi od 18° C.

Pakovanje: 0,7l

 

Kako kupiti

krunska-rakija-2

 

Krunska rakija se može kupiti u online prodavnici na sajtu proizvođača SPTR "Kosjerka". Pored pakovanja od 0,7l prodaje se i u malim čokanjima, kao i u gift pakovanju, koje sadrži tri čokanja, po vašem izboru. Krunska rakija se može kupiti i u mnogim trgovinskim lancima širom zemlje, a pije se u poznatim hotelima, restoranima i čuvenim kafanama širom Srbije. Krunsku rakija se prodaje i u Australiji, Austriji, Francuskoj i Briselu.

 

Mapa