Mljekara Dule
Mljekara Dule

MLJEKARA DULE

MLJEKARA DULE
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

Prerada mleka

Preduzeće za preradu mlijeka Mljekara Dule d.o.o. osnovano je 2000. godine, kada je sa tri zaposlena radnika prerađivalo 500 litara mlijeka.

Danas, Mljekara Dule d.o.o. broji dvadeset zaposlenih radnika, a prerada mleka se odvija u modernom pogonu mljekare sa izuzetno unapređenom tehnologijom i mehanizacijom.

Otkup mleka

Mljekara Dule ima preko tri stotine kooperanata, od kojih svakodnevno otkupljuje 15.000 litara svježeg, sirovog mlijeka.  Otkup mleka se vrši  na prostoru Semberije i podmajevičkih sela.

Higijensku ispravnost i kvalitet mleka i mlečnih proizvoda kontroliše Veterinarski institut Dr Vaso Butozan, Banja Luka.

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi Mljekare Dule mogu se naći u skoro svim gradovima i regijama Republike Srpske, kao i u federalnom dijelu Bosne i Hercegovine i području Brčko distrikta.

S obzirom da proizvodnja ove mlekare ima konstantan rast dnevne prerade mlijeka, Mljekara Dule ima veliki potencijal za plasman mleka i mlečnih proizvoda na širem tržištu.

Sir Dule

Sir Dule je punomasni, meki, bijeli sir u salamuri. Ovaj sir se proizvodi od mlijeka dobrih hemijskih i senzornih osobina i dobrog mikrobiološkog kvaliteta.

Sir Dule ima visoku hranljivu vrijednost, prijatno kiselo slani ukus i glatku strukturu, bez rupica. Sadrži 15.5% mlečnih masti.

sir_dule_punomasni_meki_beli_sir_proizvodjac_mljekara_dule

Sir Dule se prodaje u pakovanjima od 450g, 950g i 5 kg.

Svježi kravlji sir

Spada u grupu mekih sireva, proizveden od djelimično obranog mlijeka, uz dodavanje sirila i soli.

Svježi kravlji sir ima prijatan mliječni ukus. Sadrži  5.2% mlečnih masti.

svezi_sir_meki_kravlji_sir_proizvodjac_mljekara_dule

Svježi kravlji sir se pakuje u plastične posude od 500g, 1kg i 5kg.

Surutka

Surutka nastaje pri proizvodnji svježeg sira. Najvažnijie komponente surutke su bjelančevine koje obezbjeđuju organizmu visok nivo energije i ubrzavaju sintezu mišićnih proteina.

Surutka je idealna namirnica, naročito za starije osobe, trudnice i sportiste. Jak je prirodni antioksidans i vrlo je korisna u postupcima liječenja i obnavljanja jetre.

surutka_pet_flas_2l_proizvodjac_mljekara_dule

Surutka Mljekare Dule se pakuje u PET flaše od 2l.

Kajmak

Kajmak je fermentisani mliječni proizvod, dobijen sličnim postupkom kao i pavlaka, pri čemu se vrši znatnije separisanje mliječne masti.

Kajmak Mlekare Dule ima 30% mliječne masti,  žućkaste je boje, svojstvenog uskusa i lako se maže na hleb, vrući tost ili kiflu.

kajmak_dule_poznaces_ga_lako_mljekara_dule

Kajmak se pakuje u plastične čaše od 450g.

Pavlaka

Pavlaka je takođe fermentisani mliječni proizvod, koji je pasterizovan i homogenizovan. Ovaj mliječni proizvod se dobija separacijom mliječne masti. Pavlaka sadrži 13.0% masti, ima bijelo-žućkastu boju i veoma je ukusna.

pavlaka_plasticna_casa_180g_proizvodjac_mljekara_dule

Pavlaka Mlekare Dule se pakuje u plastične čaše od 180g, 410g, 900g i 5kg.

Pasterizovano mlijeko

Pasterizovano mlijeko je mlijeko podvrgnuto procesu pasterizacije, koja obezbjeđuje uništavanje svih patogenih mikroorganizama u mlijeku, a da se pri tome ne mijenja sastav, ukus i prehrambena vrijednost.

pasterizovano_mleko_u_kesi_1l_proizvodjac_mljekara_dule

Pasterizovano mlijeko se pakuje u folija kese od 1l.

Jogurt

Gusto tečni jogurt sa 2.8% mlečnih masti je fermentisani mliječni proizvod, blagog kiselog ukusa.

Visok kvalitet jogurta obezbjeđuje tehnološki proces koji podrazumijeva kvalitetno, prirodno mleko uz dodate starter kulture.

jogurt_proizvodjac_mljekara_dule

Jogurt Mljekare Dule se pakuje u PET flaše od 0,5l i 1l, kao i plastične čaše od 180ml.

Jogurt light

Jogurt light je niskokaloričan jer sadrži samo 1,6% mlečnih masti. Ovaj niskokalričan mliječni proizvod je veoma hranljiv i blagog ukusa.

jogurt_light_proizvodjac_mljekara_dule

Jogurt Light se pakuje u PET folije od 1l, kao i u PET flaše od 1l.

Mapa