Mljekara Dule
Mljekara Dule

PORODIČNI PODRUM RADULOVIĆ

PORODIČNI PODRUM RADULOVIĆ
4.75 zvezdica od 8 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Slovenska 51
  Čitluk
  37208 Kruševac
  Srbija
 • Telefon: +381 37 3642 150
 • Telefon: +381 11 22 74 427
 • Fax: +381 37 3643 740
 • Pošalji e-mail

Prirodne voćne rakije

Porodični podrum Radulović oformljen je krajem prošlog veka, 1991. godine, na periferiji Kruševca. Proizvodnja rakije od dunje je u to vreme skoro nepoznata i izazivala je sumnjičavost kod najvećeg broja poznavalaca proizvodnje rakije. Motiv za ulazak u ovu proizvodnju su velike količine dunja koje su gajene na plantažama u okolini Kruševca i bile namenjene uglavnom za proizvodnju sokova.

dunjar_citluk_porodicni_podrum_radulovic

Dukat rakija se proizvodi kombinacijom tradicionalne srpske tehnologije i kalvados tehnologije. Ekstra kvalitet Dukat-a postignut je očuvanjem četiri života ove rakije i to: u kvalitetnim plodovima, u kontrolisanim uslovima fermentacije, pri pečenju u bakarnom kazanu i dugogodišnjem odležavanju u drvenim buradima, a zatim kupažama (sedam) destilata različite starosti.

Dukat dunjevača barik

Posebno interesovanje i iznenađenje, i kod stručne javnosti, i kod potrošača, je izazvala barik (barrique) "Dukat" rakija, jer je protivno svim dotadašnjim saznanjima odležavala u drvenim buradima (i to od dve vrste drveta, pa naknadna kupaža) i imala je boju starog zlata.

Porodični podrumu Radulović Dukat Stara dunjevača

Kompatibilnost rakije od dunje sa drvetom je detaljno ispitivana i na kraju potvrđena petogodišnjim praćenjem starenja destilata. Pri tome je nesumnjivo i neopozivo dokazano da destilat dobija prefinjenu raskošnu aromu i intenzivan ukus na dunju.

Dukat rakija od dunje

Voće koje se koristi za proizvodnju DUKAT dunjevače barik dolazi iz sopstvenih zasada (sa sopstvene plantaže) i sa plantaža jednog broja kooperanata.

Dukat stara dunjevača

Svi zasadi iz kojih se dobija najkvalitetnija dunja za proizvodnju DUKAT dunjevače barik nalaze se na nadmorskoj visini od preko 500 metara, u ekološki zdravom i čistom okruženju.

U proizvodnji DUKAT prirodnih voćnih rakija vodi se računa i o najsitnijim detaljima.

Dukat malinovača barik

Od 2000. godine u Porodičnom podrumu Radulović je započeta eksperimentalna proizvodnja rakije od maline, pri čemu su dobijeni sjajni destilati.

Porodični podrumu Radulović Dukat Stara malinovača

Najveći izazov je bila proizvodnja barik destilata starih više od pet godina, što nije viđeno na svetskom tržištu do pojave "Dukatmalinovače (januar 2008. godine).

Dukat rakija od maline

Od destilata maline u kombinaciji sa drvetom dobijena je rakija mirisa tipičnog za rakiju proizvedenu od malina (sorta Vilamet). Dobijeni miris je čist, smiren, intenzivan na sortu, somotastog profila, mirisna nadogradnja drvenog suda lepo inkorporirana sa primarnim mirisom ploda maline.

Dukat stara malinovača

Na ukusu puna, harmonična, zaokružena, sa blagom prijatnom sladunjavošću. Rezidualni deo ukusa raskošan, duge postojane perzistencije.

Dukat divlja kruška barik

Proizvodnja rakije od divlje kruške je otpočela 2008. godine u Porodičnom podrumu Radulović, a postignut je vrhunski kvalitet, kao spoj tradicije, naučnih saznanja i dvadesetpetogodišnjeg iskustva u proizvodnji starih (barrique) voćnih rakija.

dukat_divlja_kruska_barik_ekonomik_pakovanje_porodicni_podrum_radulovic

Rakija od divlje kruške Dukat je posebnog kvaliteta. Proizvodi se od sakupljenih plodova pošto otpadnu u punoj zrelosti.

Kruškovača Dukat je veoma intrigantnog, smirenog i dopadljivog mirisa, somotastog bukea. Ukus rakije je izrazite punoće, daleko veće nego što je ima rakija od viljamovke. Njena prijatna dozirana oporost, koja potiče od semenki ploda i pokazuje njenu prirodnost, zaostaje nakon gutanja, a njen završetak je smiren.

Destilerija

Tradicionalni standardni zidani bakarni kazan se, kroz vreme, pokazao kao najbolji za proizvodnju prirodnih voćnih rakija. DUKAT rakije se proizvode ovde, u ovom kazanu. Posle pažljivog izbora plodova, prve prerade i fermentacije, destilacija se obavlja na tradicionalan način.

standardni_zidani_bakarni_kazan_destilerija_porodicni_podrum_radulovic

Barik

Po završetku destilacije poluproizvod (destilat) ide na odležavanje u dve vrste drvenih buradi, nakon čega se radi kupaža. Barikiranje dunjevače i malinovače nije pre nas bilo poznato kao prihvatljiv tehnološki postupak.

Porodični podrumu Radulović odležavanje rakije u buradima

Mapa

Akcije