Mljekara Dule
Mljekara Dule

RIBNJAK RAČA DOO

RIBNJAK RAČA DOO
2.67 zvezdica od 6 glasova

Kontakt

Uzgoj i prerada kalifornijske i losos pastrmke

Ribjak Rača doo Bajina Bašta Proizvodnja i prerada kalifornijske i losos pastrmke

O NAMA

Ribnjak Rača se nalazi na levoj obali reke Rače, u neposrednoj blizini Bajine Bašte. Ribnjak je počeo sa radom 1991 godine. Voda kojom se snadbeva, je kaskadno protočna i izvire iz srca netaknute prirode, ispod planine Tare. 

Pored proizvodnje, ribnjak Rača se bavi i preradom kalifornijske i losos pastrmke. U okviru ribnjaka nalazi se i restoran u kome se služe specijaliteti pripremljeni od sveže i prerađene pastrmke. U toku leta ribnjak Rača pruža usluge korišćenja atraktivnih bazena za decu i odrasle.

Pastrmka u ribnjaku Rača uzgaja se u optimalnijim prirodnim uslovima u najčistijoj vodi reke Rača koja izvire u podnožju planine Tare. Voda u ribnjaku je prepuna kiseonika koji je najvažniji za uzgoj svih riba a naročito pastrmke, koja ovde raste na stalnoj temperaturi vode u uslovima u kojima obitava i potočna pastrmka. 

Da bi dobili najkvalitetniju konzumnu pastrmku potrebno je proizvesti dobru mlađ koja se u ribnjaku Rača dobija mrešćenjem najkrupnijih i najkvalitetnijih primeraka.

Redovnim održavanjem i čišćenjem bazena postiže se izuzetan nivo higijenskih uslova za uzgoj ribe. Takođe pravilnim hranjenjem, kvalitetnom uvoznom hranom bogatom proteinima i klasiranjem u optimalnom roku dobijaju se pastrmke težine do 250 grama koja je najbolja i najkvalitetnija za konzumiranje a po ukusu ne zaostaje za prirodnom potočnom pastrmkom. 

Ribjak Rača doo Bajina Bašta Proizvodnja i prerada kalifornijske i losos pastrmke

Vodeno ogledalo ribnjaka ima površinu od 450m2. Kapacitet proizvodnje je 37t ribe godišnje. Rastući u idealnim uslovima pastrmka iz ribnjaka Rača je izuzetno cenjena na svim trpezama, izvanrednog je ukusa i može se naći u eminetnim maloprodajnim objektima, kao i na menijima najpoznatih ekskluzivnih ugostiteljskih objekata.

Ribnjak Rača poseduje objekat za preradu i pakovanje kalifornijske i losos pastrmke po najvišim sanitarnim standardima. Kapacitet ovog pogona je 50t prerađene ribe i kontinuirano se povećava iz godine u godinu. 

S ponosom treba istaći da smo pioniri u proizvodnji hladno dimljenje pastrmke i baš zato želimo da postavimo najviše standarde i sebi i konkurenciji kako u pogledu kvaliteta tako i u pogledu zdravstvene bezbednosti proizvoda od ribe. 

Godine uspešnog razvoja i poslovanja najbolji su pokazatelji naše pozicije na tržištu. Svojim radom, znanjem i stalnim usavršavanjem održavamo kontinuirani kvalitet. 

Našu preradu smo standarizovali dobijanjem sertifikata HACCP FSSC 22000:2011 sistema koji podrazumeva bezbednost hrane, higijensko pakovanje kao i zadovoljenje zahteva kupaca na tržištu. 

Dalji razvoj i napredovanje usmeravaćemo prema željama i zahtevima naših cenjenih potrošača.

Ribnjak Rača doo Sveža pastrmka očišćena, hladno dimljenai filet crvene pastrmke

PROIZVODI

  • Sveža pastrmka (kalifornijska i losos) (vakum)
  • Sveža pastrmka očišćenja (kalifornijska i losos) (vakum)
  • File pastrmke (kalifornijska i losos) (vakum)
  • Hladno dimljeni file bele pastrmke (kalifornijska i losos) (vakum)
  • Ribe u aromatičnom bilju i začinima (vakum)
  • Hladno dimljeni file crvene pastrmke  (vakum)
  • Losos pastrmka u aromatičnom bilju i začinima - slajsovana i file (termički obrađena)

 

Ribnjak Rača doo hladno dimljeni file losos pastrmke, ribe u aromatičnom bilju

KONTAKT

Tel/fax: +381 31 863 840
Mob: +381 63 663 797
Mob: +381 69 1986 777

 

Mapa