Mljekara Dule
Mljekara Dule

AGRO OBST DOO

AGRO OBST DOO
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Gornja Jošanica bb
  18420 Blace
  Srbija
 • Telefon: +381 27 84 77 368
 • Mobilni: +381 63 38 05 65
 • Mobilni: +381 64 52 69 300
 • Fax: +381 27 84 77 368
 • Pošalji e-mail

rakije-uspomena-gala-i-diva-agro-obst

 

Kompanija Agro Obst proizvodi kvalitetne voćne rakije. U voćnjacima u podnožju Jastrepca, na obodu Topličke doline, raste najbolje voće od koga se na tradicionalni način proizvode rakija od šljive Uspomena, rakija od dunje Gala i travarica Diva.

 

 

 

 

plantaza-sljiva-agro-obst

 

Na obodima planine Jastrebac, nalazi se porodično gazdinstvo sa oko 10 hektara zemljišta, od kojih se veći deo nalazi pod zasadima šljive. Klimatski uslovi, nadmorska visina i vrsta zemljišta stvaraju idealane uslove koje zahteva ovo voće.

Kompanija Agro Obst pored uzgajanja i prerade voća u kvalitetne rakije, radi i na povećanju sopstvenih zasada na platažama voća, kao i uvođenju savremene tehnologije kako na platažama, tako i u samoj destileriji. Ono što čini konstantu je ljubav prema kvalitetnoj rakiji i receptura predaka, koja se ljubomorno čuva, jer u ovom kraju se čuva tajna o spravljanju prirodne rakije prepečenice.

 

proizvodnja-domace-rakije-agro-obst

 

 
Rakija od šljive Uspomena

rakija-od-sljive-uspomena

 

Rakija od šljive Uspomena je veoma pitka rakija svetlo žute boje, izuzetno uravnotežena sa istančanom aromom šljive. Proizvodi se od najkvalitetnijih šljiva, kao što su čačanska rana, požegača i stenlejka. Izrazit miris šljive i prijatna aroma ove izuzetne rakije od šljive, koja odležava tri godine u hrastovim buradima, budi prijatne uspomene na lepa stara vremena. 

Služenje

Rakija od šljive Uspomena preporučuje se kao aperitiv, koji se služi na temperaturi od 12° C.


Rakija od dunje Gala

rakija-od-dunje-gala

 

Rakija od dunje Gala je izuzetno pitka rakija od odabranih zrelih plodova dunje, koje rastu na plantažama porodičnog gazdinstva u podnožju planine Jastrebac. Karakterističnog mirisa dunja, ova sjajna dunjevača proizvedena je procesom dvostruke destilacije, na tradicionalan način uz primenu savremene tehnologije. Arome rakije Gala podsetiće vas na arome zrele žute dunje sa ormara.

Služenje

Rakija od dunje Gala može se piti i kao aperitiv i kao dižestiv, na temperaturi od 18° C.

 

Travarica Diva

travarica-diva

 

Travarica Diva je prirodna voćna rakija zagasto žute boje, punog skladnog ukusa sa notama lekovitih trava. U osnovi je lozovača ili jabukovača, u koju se pre odležavanja od dve godine, dodaje mirisno lekovito bilje, zbog koje je travarica Diva sjajan aperitiv, ali i dižestiv koji pruža potpuni užitak kako pre, tako i posle jela.

Služenje

Travarica Diva preporučuje se kao aperitiv, koji se služi na temperaturi od 8° C.

 

Mapa