Mljekara Dule
Mljekara Dule

Ekipa Bc Hibridi proverila kako uspevaju pšenica, kukuruz, tritikala i ječmeni hibridi u Sremu

od Admin u 03-06-2020 u Vesti

Ekipa Bc Hibridi proverila kako uspevaju pšenica, kukuruz, tritikala i ječmeni hibridi u Sremu

psenica_bc_hibridi

 

Ekipa BC hibrida boravila je u Sremu krajem maja, obilazeći  poljoprivrednike, kako bi se na licu mesta uverila u stanje useva i kako uspevaju pšenica, kukuruz, tritikala i ječmeni hibridi.

 

Direktor inđijske zemljoradničke zadruge Miloš Božić informisao nas je da je sorta pšenice "Anica" u dobrom stanju, s obzirom da je tokom proleća u Inđiji i okolini i te kako nedostajalo padavina.

 

psenica_bc_anica

Pšenica "Anica" se pokazala kao radno i vrlo zahvalna, te je pomenutu sorta najzastupljenija pšenica na parcelama ZZ "Inđija".

 

Više o BC hibridima pšenice, kukuruza i ječma pročitajte ovde.

 

bc_hibridi_u_sremu

Solidan rod očekuje i Sreta Jovanović, poljoprivrednik iz sremačkog sela Belegiša. On je na svojoj oglednoj njivi posejao pšenice iz BC palete. Tako na ovoj njivi uspešno rastu "Anica", "Darija" , "Opsesija" i "Ljepotica", kao i ječmovi hibridi "Srećko", "Bosut" i tritikala "Goran", koji nesumnjivo ima najbolji genetski potencijal na ovim prostorima.

bc_hibridi_jecma_srecko

 

bc_hibridi_jecma_bosut

Na licu mesta se videla njegova otpornost na poleganje.

 

bc_hibridi_kukuruz_525

 

bc 525 dron
 
Najbolji kukuruz u ranom stadijumu nicanja u ataru mačvanskog sela Drenovca je BC 525, na parceli tamošnjeg poljoprivrednika Milenka Makevića. Ovaj usev je toliko bio bolji od ostalih da je ovekovečen i snimcima iz drona.

Pomenuti proizvođač zasejao je pšenicu "Opsesija", koju kasnije ne prodaje nego melje. Naime, Makević se ozbiljno bavi uzgojem svinja i pomenuto žito se pokazalo kao vrlo zahvalna stočna hrana.