Mljekara Dule
Mljekara Dule

Pinot Noir vinarije Mikić najbolje ocenjen Pinot Noir u Srbiji

od Admin u 21-06-2021 u Vesti

Pinot Noir vinarije Mikić najbolje ocenjen Pinot Noir u Srbiji

 

vino-pinot-noir-vinarija-mikic

 

Na manifestaciji "Veliko ocenjivanje vina Srbije" koju je u maju 2021. godine organizovao Savez vinara i vinogradara Srbije, Pinot Noir vinarije Mikić je bio najbolje ocenjen Pinot Noir u Srbiji.

 

Veliko ocenjivanje vina Srbije održano je 17. i 18. maja 2021. godine,  na kome je učestvovalo 138 vinarija iz Srbije, a ocenjivano je 481 vino u devet kategorija. Najbolja vina dobila su zlatne, srebrne i brozane medelja na svečanosti koja je organizovana u hotelu "Radison" u Beogradu.

 

zlatna-medalja-2021-pinot-noir-2015-vinarija-mikic

 

Na ovom velikom takmičenju proglašena su i najbolja srpska vina, među kojima je i Pinot Noir berba 2015 vinarije Mikić, koji je dobio zlatnu medalju u kategoriji crvena mirna vina od internacionalnih nearomatičnih sorti, a ujedno je proglašen i za najbolji Pinot Noir u Srbiji.

 

zlatna-i bronzana-medalja-2021-vinarija-mikic

 

Pored ove prestižne nagrade, vinarija Mikić je dobila i bronzanu medalju za vino Domaće belo 2019 u kategoriji bela mirna vina od internacionalnih nearomatičnih sorti.

I ovom prilikom vinarija Mikić, koja nastavlja tradiciju vrhunskih vinogradara i vinara iz Negotina, potvrdila je kvalitet svojih vina, koja su zaista najbolja vina Negotinske Krajine.