Mljekara Dule
Mljekara Dule

Rakije Destilerije Tok osvojile dve medalje na prestižnom ocenjivanju pića IWSC u Londonu

od Admin u 21-08-2020 u Vesti

Rakije Destilerije Tok osvojile dve medalje na prestižnom ocenjivanju pića IWSC u Londonu

 

 

rakija-od-sljive-zlatni-tok

 

Na prestižnom ocenjivanju pića International Wine & Spirit Competition (IWSC) u Londonu rakije Destilerije Tok osvojile su dve medalje.

 

 

Ove godine na ovom prestižnom takmičenju ocenjivano je više od 3000 uzoraka jakih alkohonih pića iz preko 90 zemalja širom sveta.

Destilerija Tok je izuzetno ponosna na osvojene medalje u Londonu, koje su potvrda vrhunskog kvaliteta šljivovih prepečenica koje su nadaleko poznate i imaju višedecenijsku tradiciju.

Vrhunske voćne rakije Tok proizvode se od autohtonih sorti šljiva koje rastu na obroncima planine Goč, a odležavaju u buradima od stoletnih stabala hrasta kitnjaka sa planina Stolovi i Goč.

Veliki žiri međunarodnih stručnjka, koji sedam meseci ocenjuje kvalitet u raznim kategorijama alkoholnih pića, dodelio je Destileriji Tok dve srebrne medalje za rakije od šljive, stare četiri i pet godina.

 

sljivovica-prepecenica-tok-stara-4-godine


O rakiji od šljive staro 4 godine sudije su rekle: "Smooth and well-integrated oak, sour and sweet fruit and a bold palate with some spices making it complex and delicious." (Pitka rakija sa dobro integrisanim primesama hrastovine, kiselog i slatkog voća, odvažnog ukusa začina koji je čine kompleksnom i ukusnom.")