Mljekara Dule
Mljekara Dule

DESTILERIJA TOK

DESTILERIJA TOK
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

 

 

 

 

 

 

 

Lider u proizvodnji vrhunskih šljivovih prepečenica

Destilerija Tok nalazi se u vlasništvu porodice Urošević i poseduje više od pola veka dugu tradiciju proizvodnje vrhunskih voćnih rakija, uz poštovanje najviših standarda kvaliteta i lider je u proizvodnji šljivovih prepečenica.

Kombinacijom višedecenijske tradicije i savremenih znanja iz oblasti tehnologije jakih alkoholnih pića, nastaju vrhunske rakije od šljivove prepečenice i proizvodi od šljivovih destilata po kojima smo nadaleko poznati. 

Naša priča počinje sedamdesetih godina prošlog veka kada vlasnik i osnivač Destilerije Tok, Veroljub Ljuba Urošević, kao mlad inženjer tehnologije jakih alkoholnih pića, osniva zasad autohtonih sorti šljiva i otpočinje realizaciju svog dečačkog sna. Na obroncima planine Goč, iznad Kraljeva, na svojoj dedovini, on postepeno razvija ideju o stvaranju jedne savremene destilerije koja će jednog dana biti čuvena po proizvodnji najkvalitetnijih šljivovih prepečenica.

Destilerija Tok - Iskustvo, tradicija, kvalitet - šljivova prepečenica stara 5 godina Zlatni Tok®

 

Destilerija Tok

Danas se Destilerija Tok prostire se na pet hektara zemlje na planini Goč, na 810 metara nadmorske visine. Pored objekata destilerije, na porodičnom imanju se nalaze i plantažni zasadi autohtonih sorti šljiva Crvene ranke, Požegače i Trnovače, kao i sorti kombinovanih svojstava Čačanske rodne i  Čačanske lepotice. 

O celom procesu proizvodnje vode računa tri generacije školovanih prehrambenih tehnologa iz porodice Urošević. Sirovine iz sopstvenih zasada, primena selekcionisanih sojeva kvasaca, kontrolisani uslovi fermentacije, dvokratna frakciona destilacija i višegodišnje odležavanje i negovanje destilata, rezultiraju proizvodima koji su nadaleko poznati po svom kvalitetu i jedinstvenom karakteru. 

Za odležavanje i negovanje destilata koristimo burad napravljenu od stoletnih stabala hrasta kitnjaka koji se uzgaja na planinama Stolovi i Goč. Burad se već pola veka izrađuju u istoj pinterskoj radionici i isključivo po našem zahtevu.

 

Vrhunske voćne rakije

Nazdravite u svim Vašim specijalnim prilikama vrhunskim voćnim rakijama jedinstvenog karaktera i ukusa!

U ponudi destilerije Tok trenutno se nalaze tri voćne rakije koji se izrađuju u ograničenim serijama na godišnjem nivou:

 

Šljivova prepečenica Tok®

Šljivova prepečenica Tok® stara 3 godine oslikava svu lepotu i sinergiju cvetnih tonova šljive Čačanska rodna i blagog uticaja tanina hrasta.

Destilerija Tok Šljivova prepečenica Tok®

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekan, svilenkast i blago oštar ukus, kao i bogat miris sa izraženim cvetnim i začinskim notama, čini ovu rakiju pićem koje neizostavno morate da probate.

 

Specijalna rakija travarica Stom®

Specijalna rakija travarica Stom® koja pomera granice kada je reč o kombinaciji šljivove prepečenice i lekovitih trava. Postupkom hladne maceracije, 16 vrsta lekovitog bilja sa planine Goč, sačuvana je svežina i lekovitost onoga što ovaj mikroklimat čini jedinstvenim.

Destilerija Tok Travarica Stom®

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ono u čemu se ogleda kompleksnost ove rakije jeste brižljivo odabrana kombinacija lekovitog bilja, pri čemu nijedna biljka ne dolazi posebno do izražaja, već čine jedinstvenu notu.

 

 

Zlatni Tok®

Prefinjena šljivova prepečenica stara 5 godina Zlatni Tok® koja se u Destileriji Tok pravi u malim serijama od sedamdesetih godina prošlog veka.

Destilerija Tok Rakija Zlatni Tok®

 

 

 

 

 

 

Savršeno izbalansiran ukus daje 170 do sada zabeleženih ukusnih nota, od mahunasto drvenastih do slatkasto aromatičnih, začinskih, voćnih i cvetnih nota.

Mapa