Mljekara Dule
Mljekara Dule

DESTILERIJA ZARIĆ

DESTILERIJA ZARIĆ
4.77 zvezdica od 13 glasova

Kontakt

najkvalitetnije_rakije_destilerija_zaric

 

Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, čija je davna slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić. 

 

 

Uprkos voćarskoj tradiciji kosjerićkog kraja, različite okolnosti su uticale na to da stari „Povlen“ izgubi svoj sjaj. Rešeni, pre svega, da u punom kapacitetu iskoristimo potencijal ovog voćarskog kraja i tradiciju u spravljanju najkvalitetnije rakije, punim kapacitetom smo radili na modernizaciji i obnavljanju postojećih pogona za preradu i destilaciju voća, a samim tim povećali i potrebe za uzgojem voća u ovom kraju, kao i kapacitete proizvodnje. 

 

Asortiman:
Jedinstveno plemenito piće na svetu Kralj
Opsesija rakija od maline
Kraljica šljivovica
Nostalgija rakija od dunje
Nirvana rakija od kruške 
Magija rakija od kajsije 
Medena medovača 
Travaklija
Koketa liker od višnje 
Povlenka šljivovica 
Dunjevača
Medenka
Kajsijevača

 

 

Najsavremenija destilerija rakije

Velika finansijska ulaganja, posvećenost i želja da se u savremenom dobu na najbolji način spoje vrhunska tehnologija, savremena nauka, iskustvo i stara srpska tradicija, omogućili su da postignemo da stari „Povlen“ zablista kao nova Destilerija Zarić, najsavremenija destilerija rakije u jugoistočnoj Evropi.

 

destilerija_zaric_kosjeric

 

U našoj destileriji će se godišnje proizvoditi 3 miliona litara rakije od različitog voća koje uspeva u okolini Kosjerića, a pre svega od šljiva sorte požegače, trnovače i crvene ranke, te malina koje su karakteristične za ovaj kraj. 

Destilerija Zarić najveću količinu proizvedene rakije izvozi u Nemačku, Austriju, Sloveniju, Ameriku, Kanadu i Australiju, a deo odlazi u distribuciju hotelima, restoranima i bolje snabdevenim prodavnicama u Srbiji. 

Gde Kupiti Rakije Destilerija Zarić?

 

Rakije Destilerije Zarić

Izuzetno lepo pakovane, vrhunskog kvaliteta, stare i proverene recepture, rakije Destilerije Zarić vraćaju san o srpskom brendu i daju pravo značenje reči „rakija“, koju ume da izgovori i prepozna većina stanovništva na planeti.

najbolje_rakije_destilerija_zaric

Kada se misli na dugovečnost, kaže se: „Ne treba ti drugog leka, rakija je apoteka, a Bog dobar – neka čeka!“. 

 

Jedinstveno plemenito piće na svetu Kralj

Kralj je jedinstveno plemenito piće na svetu. Po svetskoj i evropskoj standardizaciji pića ne spada ni u jednu grupu, jer je Kralj prvo piće dobijeno ovim postupkom. On je ujedno i doktorski rad našeg tehnologa dr Marka Ljekočevića i jedini doktorat u oblasti jakih alkoholnih pića i rakija koji je iz pisane reči pretočen u stvaran proizvod.

Postupak proizvodnje Kralja je donekle sličan proizvodnji francuskog konjaka, ali bazna sirovina nije groždje, već šljiva i to ona autohtona – trnovača.

jedinstveno_pice_kralj_destilerija_zaric

Kralj je proizveden od  vina šljiva tipa Pruvin, koje je dobijeno kupažiranjem vina od tri sorte šljiva i to  vina trnovače, vina crvene ranke i  vina požegače.
 
Sva količina šljive je ručno obrađdjena. Ručno je izvađena koštica, kako pri mašinskom vađenju koštice ne bi došlo da neki mali deo koštice ostane u kljuku za vino, što bi dovelo do povećanja vrednosti cijano-vodonične kiseline (otrova za ljude).  Korišćen je postupak dobijanja belih vina gde se šira odvaja odmah posle muljanja od čvrstog dela grožđa, ovde od čvrstog dela šljive.Vino dobijeno na ovaj način mora da se kontroliše iz dana u dan (skoro pa iz sata u sat) i kad dođe pravo vreme (jer se ne sme sumporisati) mora odmah da ide na destilaciju. Pri prvoj destilaciji obavljenoj bakarnim kazanom, dobija se meki vinski destilat jačine do 30,0% vol. Takav vinski destilat ponovo destilišemo frakcionom destilacijom (odvajaju se sve, po ljudsko zdravlje, štetne materije) i dobijamo čist vinski destilat jačine preko 74,0% vol. Kao takav odležava u hrastovim buradima zapremine 220 litara.

Period odležavanja u hrastovom buretu (obavezno iz okoline Kosjerića) ne sme biti manji od 3 godine.

Tada se pristupa postepenom razblaživanju destilata do željene jačine. Pokazalo se da na jačini od 40,0% vol. Kralj daje najbolju aromatičnost, kao i buke i da je u potpunosti "zaokružen".

Preko 3000 uzoraka vina i isto toliko destilata je proizvedeno dok se nije došlo do najboljeg rezultata, a najbolji rezultat je sam Kralj – jedinstveno i plamenito piće.

Zbog komplikovanosti i preciznosti proizvodnje, Kralj se proizvodi u malim i ograničenim serijama.

kralj_pakovanje_sa_dve_kristalne_case

Ovakav vrhunski proizvod morao je biti upakovan u kristalnu flašu sa dve kristalne čaše kako bi pružio užitak do kraja.

 

Opsesija rakija od maline

Malina kao voće je izuzetno osetljiva i samim tim nije ni malo lako proizvesti dobru, a kamoli, odličnu rakiju od maline. Veoma retka, neobična i specifična, ova rakija namenjena je hedonistima i vrsnim poznavaocima dobrog ukusa svih vrsta pića. Karakteristična po svojim osobinama, ako vam se svidi „na prvi gutljaj“ postaće vaša opsesija. 

 

Najbolja rakija od maline

Najbolja rakija od maline Opsesija je luksuzna rakija vrhunskog kvaliteta. Pijte je lagano i osetite je svim čulima!

opsesija_rakija_od_maline

Najbolja rakija iz Srbije na Međunarodnom festivalu u Mađarskoj i najbolja rakija u Srbiji na Nacionalnom takmičenju za najbolja vina i rakije Srbije. 
Na festivalu Berbanski dani na Paliću Opsesija je jedina rakija od Maline koja je dobila zlatnu medalju!
 

 

Kraljica šljivovica

Proizvedena od najboljih starih rakijskih sorti šljiva, požegače, ranke i trnovače, koje su najviše zastupljene u kosjerićkom kraju, ipak nije pravi predstavnik tipične srpske šljivovice. 

Obzirom da je jednako dobra kada se pije blago ugrejana ili skroz rashlađena, upoređuju je sa francuskim konjakom ili malt viskijem. Među svim rakijama samo jedna može biti KRALJICA.

 

Srpska šljivovica sa geografskim poreklom

Jedina srpska rakija sa ZAŠTIĆENIM GEOGRAFSKIM POREKLOM, zaslužno i sa ponosom nosi svoje ime. 

 

kraljica_sljivovica

 

Titula robne marke u Srbiji 2010. godine – čim se pojavila na tržištu. 

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim sajmovima u Novom Sadu, Međunarodni festival Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Kuća Rakije Zekin Salaš, Rakija Fest u Beogradu, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakije u Srbiji, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti, Prvi Festival Srpske rakije u Beogradu.

Pehar u kategoriji NAJBOLJA ODLEŽALA RAKIJA na Nikoljdanskom međunarodnom festivalu u Senti.

 

Nostalgija rakija od dunje

Rakija od dunje, karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i ukusu. Kako bi joj „starost lakše pala“, ostavili smo je da se druži sa starim hrastovim buretom. To prijateljstvo je urodilo plodom i iznedrilo vrhunsku rakiju koja je veoma lako našla svoj put do potrošača, ali i do prestižnih nagrada i priznanja.

 

Najbolja rakija od dunje

Nosilac titule SVETSKOG ŠAMPIONA na svetskom kupu rakija u Mađarskoj 2012. i 2015. godine u kategoriji Rakija od Dunja i proglašena za najbolju rakiju od svih ocenjenih.

nostalgija_rakija_od_dunje

Zlatne medalje i pehari na Međunarodnim poljoprivrednim sajmovima u Novom sadu, Međunarodnom festivalu Zlaty Destilat Dunaja u Slovačkoj, Rakija fest u Beogradu, Međunarodni Nikoljdanski festival u Senti.

 

Nirvana rakija od kruške

Nirvana je vrhunska domaća rakija od kruške viljamovke, kristalno providne boje, nežna i suptilna na mirisu i ukusu i jačine alkohola 40,0% vol.

nirvana-rakija-od-kruske

Ova redestilovana rakija od kruške viljamovke, bez dodataka pojačivača mirisa i ukusa, odležala je najmanje dve godine u prohromskim sudovima.


Magija rakija od kajsije

Magija je rakija od kajsije, bezbojna i kristalno bistra, punog i nežnog, dobro razvijenog mirisa, impresivnog, fino zaokruženog i harmoničnog ukusa koji dugo traje. Ova voćna rakija proizvedena je od 100% kajsija i jačine alkohola 40,0% vol.

magija-rakija-od-kajsija

Rakija od kajsije Magija se služi na sobnoj temperaturi, ili rashlađena do podrumske temperature. 

Najčešće se servira kao aperitiv, a može se poslužiti i na kraju obroka.

 

Medena medovača 

Medena je medovača dobijena spajanjem blage šljivovice prepečenice sa prvoklasnim medom i propolisom sa Zlatibora. Ova rakija sa dodatkom meda i propolisa ima mutna, zlatno žutu boju, i jačinu alkohola 30,0% vol.

medena-medovaca

Medena medovača je piće koje leči, okrepljuje i bodri.


Travaklija

Travaklija je rakija dobijena od šljivove prepečenice začinjene mešavinom lekovitih trava.

travaklija

Raskošnog mirisa i neponovljivog ukusa, pravi je prirodni eliksir gorkog ukusa i jačine alkohola 40,0% vol.

 

Koketa liker od višnje 

Koketa je tamno crveni voćni liker od višnje, boje zrelih višanja, jačine alkohola 26,0% vol.

koketa-liker-od-visnje

Koketa je vrhunski voćni liker od destilata višnje i ceđenog soka višnje, bez dodataka veštačke arome, koji nije ni sladak, niti kiseo i kao takav je jedinstven na našem tržištu.


Povlenka šljivovica 

Povlenka je tipična srpska šljivovica, intenzivnog mirisa i ukusa i zlatno ćilibarske boje. Proizvedena je od stare rakijske sorte šljiva, a odležala je najmanje dve godine. 

povlenka

Pravo meraklijsko piće koje se slaže uz meze, ima jačinu alkohola 45,0% vol.

 

Dunjevača

Dunjevača je domaća rakija od dunje, koja se čuva se u prohromskim sudovima kako bi zadržala miris i ukus zrelih dunja.

dunjevaca
 
Jačine alkohola 40,0% vol, pakuje se u staklene flaše od 1l.

 

Medenka

Medenka je alkoholno piće sa medom, koje sadrži 23,0% vol. alkohola. Ovo aromatićno piće ima intenzivan cvetni miris prolećne livade pune nektarskih sokova.

medenka

Najbolje služiti na umerenoj temperaturi, koja pojačava intenzivan miris meda.


Kajsijevača

Kajsijevača je voćna rakija od kajsije, koja se čuva u u prohromskim sudovima, kako bi zadržala sve karakteristike zrelih kajsija.

kajsijevaca

Jačine alkohola 46,0% vol, pakuje se u staklene flaše od 1l.

Mapa