Mljekara Dule
Mljekara Dule

RAKIJE VESIĆ

RAKIJE VESIĆ
4.5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Vojvode Mišića 95
  14000 Valjevo
  Srbija
 • Telefon: +381 14 220 323
 • Mobilni: +381 65 220 32 32
 • Mobilni: +381 64 563 92 98
 • Fax: +381 14 220 974
 • Pošalji e-mail

 

rakije-vesic

 

Više od pola veka porodičnog iskustva u pečenju rakije, bio je važan temelj porodici Vesić iz Valjeva za savremenu destileriju u kojoj proizvode kvalitetne voćne rakije.

 

Porodična firma Vesić u Valjevu postoji od 1964. godine, a od 2007. godine bavi se isključivo proizvodnjom voćnih rakija sа zаštitom geogrаfskog poreklа. U savremenoj destileriji od najkvalitetnijeg voća, kao što su: šljive, kajsije, kruške, dunje, jabuke, maline, sa sopstvenih plantaža, proizvode se kvalitetne voćne rakije Vesić.

 

 

U voćnjacima podno Valjeva, na površini od 6 hektara, uzgaja se isključivo šljiva. Pored čačanskih sorti, ovde se gaje i autohtone sorte šljiva, Crvena ranka i Darosavka, koje rakiji od šljiva daju neobično lepu aromu.

Prilikom proizvodnje rakije voće iz koga se odvaja koštica, pasira se ili melje, u zavisnosti od vrste voća. Nakon fermentacije voća u kontrolisanim uslovima, dvostrukom destilacijom u bakarnim kazanima, tradicionalnom metodom uz primenu savremene tehnologije, dobija se destilat, koji se smešta na dugogodišnje odležavanje u buradima, u kojima rakija odležava i sazreva, kako bi dobila najlepšu aromu.

Godišnji kapacitet destilerije Vesić je 300 000 l rakije.

Sve rakije Vesić, izuzev viljamovke, odležale su u hrastovim buradima. Poslednjih godina neke količine dunje i kajsije odležavaju bez hrastovine.

U asortimanu su šest rakija Vesić: Šljiva, Kajsija, Dunja, Viljamovka, Jabuka i Medovača. Pored toga proizvode se rakije brena Dedina, Premium rakije i voćni likeri.

Komercijalna pakovanja su od 0,7l i 1l. A takođe se proizvode, ekskluzivna pakovanja od 0,7 l, kao i Horeca pakovanja od 1l i 5l.

 

Rаkijа od šljive Big Plum Gold

Rаkijа od šljive Big Plum Gold je rakija od šljive izrаzito tаmne zlаtno žute boje, smirenog i izrаženog mirisа, punog, hаrmoničnog i neodoljivog ukusа sa listićima zlata koji plutaju u rakiji. Ova bistrа prepečenicа sa dodacima dvadesetčetvorokaratnog zlata, osvaja pažnju, i stvara utisak neponovljivog ukusa. 

big-plum-gold-rakije-vesic

Alkohol: 42% vol


Dedina šljiva

Dedina šljiva je rakija od šljive, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od šljiva sadrži kupažu najboljih destilata od šljiva, koja dugi niz godina odležava u buradima od hrasta lužnjaka.

dedina-sljiva-rakije-vesic

Alkohol: 42% vol

 

Dedina jabuka

Dedina Jabuka je rakija od jabuke, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od jabuke proizvodi se od jabuka Valjevskog kraja, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-jabuka-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dedina kajsija

Dedina Kajsija je rakija od kajsije, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od kajsije proizvodi se od više sorti kajsija valjevskog kraja, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-kajsija-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dedina dunja

Dedina Dunja je rakija od dunje, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od dunje proizvodi se od dunja sorte leskovačka, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-dunja-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dedina viljamovka

Dedina Viljamovka je rakija od kruške Viljamovke, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od kruške proizvodi se od kruške Vilijamovke iz voćnjaka Valjevskog kraja, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-viljamovka-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dedina malina

Dedina Malina je rakija od maline, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od maline proizvodi se od maline sorte Vilamet i Miker iz malinjaka Valjevskog kraja, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-malina-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dedina višnja

Dedina Višnja je rakija od višnje, dobijena dvostrukom destilaciom u bakarnim kazanima. Ova specijalna rakija od višnje proizvodi se od višnje sorte Novosadska iz voćnjaka Valjevskog kraja, a odležava u inox sudovima do godinu dana, nakon čega se flašira u prepoznatljivu ambalažu.

dedina-visnja-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Šljiva

Rаkijа od šljive Vesić je bistrа prepečenicа, izrаzito tаmne zlаtno žute boje, smirenog i izrаženog mirisа, punog, hаrmoničnog i neodoljivog ukusа.

sljiva-rakije-vesic

Alkohol: 42% vol


Jabuka

Rаkijа od jаbuke Vesić je bistrа rakija, intezivnog i čistog mirisа. Proizvedenа od probrаnog rodа više sorti jаbukа Vаljevskog krаjа, čije su različite arome fino ukomponovane u raskošan i neponovljiv ukus.

jabuka-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Kajsija

Rakija od kajsije Vesić je prozirnа rakija, svetlo žute boje, intezivnog, prijаtnog i čistog mirisа. Proizvedenа je od probrаnog rodа više sorti kаjsijа, čije su različite arome fino ukumponovаne u rаskošаn ukus koji se pаmti.

kajsija-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Dunja

Rаkijа od dunje Vesić je prozirnа rakija, svetlo žute boje, intezivnog, prijаtnog i čistog mirisа. Ova rakija, punog i hаrmoničnog ukusа, proizvedena od probranih plodova dunje, blаgo miluje nepcа.

dunja-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Viljamovka

Rаkijа od kruške viljamovke Vesić je bistra i bezbojna rakija, prepoznatljivog mirisa. Na ukusu je puna, zaokružena i veoma pitka.

kruska-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Medovača

Medovača Vesić je rаkijа od šljive sа dodаtkom medа. Ovo аperitivno piće, žućkaste boje meda, i neponovljivog mirisa livаdskog medа. Punoćа i hаrmonijа ukusа ove jedinstvene medevače, pružаju pravo uživаnje pre jelа.

medovaca-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Malina

Rakija od maline je prepečenica dobijena od zdravih, slatkih i zrelih plodova maline u tradicionalnom postupku destilacije uz primenu savremenih dostignuća u proizvodnji rakije.

malina-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Šljiva Premium

Šljiva Premium je rakija od šljive crvene ranke i madžarke, koje su nakon dvostruke destilacije u bakarnim kazanima odležale u buradima od hrasta lužnjaka minimum 5 godina. Kupažom ova dva destilata dobija se ponos naše destilerije. Ova premium rakija od šljive je osvajač mnogih zlatnih medalja, kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima.

sljiva-premium-rakije-vesic

Alkohol: 45% vol

 

Kajsija Premium

Kajsija Premium je rakija od kajsije sorte Mađarska najbolja. Nakon dvostruke destilacije u bakarnim kazanima, ova rakija odležava u prohronskim sudovima na konstantnoj temperaturi, a nakon mnogo truda, nege i završene stabilizacije se flašira.

kajsija-premium-rakije-vesic

Alkohol: 43% vol

 

Dunja Premium

Dunja Premium je rakija od dunje sorte Leskovačka. Ova premium rakija, nakon dvostruke destilacije u bakarnim kazanima, odležava u prohronskim sudovima na konstantnoj temperaturi, a nakon završene stabilizacije sa mnogo pažnje, flašira se.

dunja-premium-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Viljamovka Premium

Viljamovka Premium je rakija od kruške Vilijamovke, koja nakon dvostruke destilacije u bakarnim kazanima, odležava u prohronskim sudovima.

viljamovka-premium-rakije-vesic

Alkohol: 40% vol

 

Liker Malina

Liker od malina proizvodi se od sveže maline koja odležava nekoliko meseci sveže u najčistijem visokoprocentnom alkoholu poljoprivrednog porekla. Nakon odležavanja vrši se ceđenje dobijenog soka, korigovanje jačine vol 20 % i njegovo flaširanje. Liker Malina pruža pravo uživanje u ukusima maline valjevskog kraja.

liker-malina-rakije-vesic

Alkohol: 20% vol

 

Liker Višnja

Liker od višnje nastaje višemesečnim odležavanjem sveže višnje u visokoprocentnom najčistijem alkoholu poljoprivrednog porekla. Nakon odležavanja, dobijeni sok od višnje se cedi, a zatim se koriguje njegova jačina na vol 20 %. Liker Višnja oduševljava svojim prefinjenim ukusom višanja valjevskog kraja.

liker-visnja-rakije-vesic

Alkohol: 20% vol

 

Pelinkovac

Pelinkovac nastaje višemesečnim odležavanjem 18 različitih biljaka sa obronaka valjevskih planina u visokoprocentnom najčistijem alkoholu poljoprivrednog porekla. Nakon odležavanja vrši se ceđenje dobijenog soka nakon čega ide korigovanje jačine vol 25 % i njegovo flaširanje.Pelinkovac pruža pravo uživanje u prirodnim ukusima valjevskog kraja.

pelinkovac-rakije-vesic

Alkohol: 25% vol

 

Orahovača

Orahovača se proizvodi od zelenih oraha. Nakon višemesečnog odležavanja u visokoprocentnom najčistijem alkoholu, vrši se ceđenje soka i korigovanje jačine vol 25% , a zatim njegovo flaširanje. Orahovača Vesić ima neponovljiv ukus zelenih oraha valjevskog kraja.

orahovaca-rakije-vesic

Alkohol: 25% vol


Gde kupiti

Rakije Vesić možete kupiti u svim većim Metro, Merkator, Roda i Ideja centrima. Rakije Vesić takođe možete poručiti direktno na njihovom sajtu, preko online prodavnice. Pod brendom "Desetka" rakije Vesić možete kupiti i u 23 radnje Podruma pića Desetka.


Destilerija u Tešnjaru

kafana-destilerija-tesnjar-valjevo

 

Krajem 2009. godine SZR Vesić je otvorila ugostiteljski objekat u Valjevu. U ovoj eksluzivnoj kafani u Tešnjaru, u srcu starog Valjeva, mogu se degustirati sve rakije Vesić, kao i najbolja vina i piva valjevskog kraja. Destilerija u Tešnjaru je spoj modernog i tradicionalnog, a tokom vikenda se organizuju žive svirke, rokenrol i "ciganske" muzike.


Kontakt 

Rakije Vesić

Adresa: Vojvode Mišića 95, 14000 Valjevo
Vlasnik: Nikola Vesić +381 65 220 32 32

Komercijala
Region Centralna Srbija
Marjan Topalović +381 65 220 32 30

Region Beograd
Marko Mihailović +381 65 220 32 31

Region Vojvodina
Milan Nikolić +381 65 220 32 37

Region Jug
Dušan Todorović +381 65 80 280 29

Crna Gora
Ognjen Koprivica +382 67 586 820

Prodaja
Andreja Ilić +381 64 563 92 98