Mljekara Dule
Mljekara Dule

EUCOM DOO

EUCOM DOO
4.5 zvezdica od 6 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Bulevar Milutina Milankovića 25v/46
  11070 Beograd Novi Beograd,
  Srbija
 • Telefon: +381 11 711 6045
 • Telefon: +381 11 711 2648
 • Fax: +381 11 711 6047
 • Pošalji e-mail

Sirovine za prehrambenu industriju

Preduzeća Eucom doo se bavi  uvozom, distribucijom i prodajom sirovina za prehrambenu industriju i ostale industrijske grane.

sirovine_za_prehrambenu_industriju_kukuruzni_skrob_uvoznik_eucom

U ponudi ima široku paletu sirovina za prehrambenu industriju, kao što su kukuruzni skrob i skrobni sokovi, koncentrat paradajza i hemikalije koje se koriste u proizvodnji hrane i pića kao prehrambeni aditivi. 

Paradajz pire

Paradajz pire ili koncentrat paradajza se koristi u prehrambenoj industriji za proizvodnju kečapa i drugih paradajz soseva. 

Eucom je generalni distributer za paradajz pire, bugarske kompanije Balkan Agricultural za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. 

koncentrat_paradajza_bugarske_kompanije_balkan_agricultural_uvoznik_eucom

Paradajz pire, tj. koncentrat paradajza se proizvodi od pažljivo odabranog paradajza, najnovijom tehnologijom i poseduje sertifikate ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BS OHSAS 18001:2007, kao i HALAL. Paradajz pire se pakuje u aseptične vreće zapremine 240 litara, u metalnim buradima.

Kaustična soda

Kaustična soda ili Natrijum hidroksid, koju nudi Eucom se koristi za dezinfekciju u prehrambenoj industriji. U ponudi su ljuspe i perle kaustične sode u 25 džakova na paleti. 

Lužina rastvor kaustične sode

Lužina ili rastvor kaustične sode se koristi kao sredstvo za prečišćavanje voda, a u prehrambenoj industriji se koristi u preradi šećera. Lužina se dostavlja u auto ili železničkim cisternama.

Kalcinirana soda

Kalcinirana soda ili Natrijum karbonat se koristi u prehrambenoj industriji za preradu šećerne repe i proizvodnju šećera. Dostavlja se u džambo vrećama ili džakovima. 

Soda bikarbona

Soda bikarbona ili Natrijum Hidrogen karbonat se koristi u prehrambenoj industriji, ali  i kao aditiv za stočnu ishranu.

prehrambena_soda_bikarbona_uvoznik_eucom

Soda bikarbona se prodaje na džakove ili u džambo vrećama.

Fosforna kiselina

Fosforna kiselina se koristi kao prehrambeni aditiv, a najčešće se koristi u proizvodnji gaziranih sokova. 

fosforna_kiselina_u_ibc_kontejnerima_uvoznik_eucom

Eucom nudi 75% i 85% fosfornu kiselinu prehrambenog kvaliteta u IBC kontejnerima. 

Kukuruzni skrob

Kukuruzni skrob se najčešće koristi u prehrambenoj industriji kao gustin, tj. za zgušnjavanje prilikom kuvanja ili pripreme torti i kolača. Takođe se koristi kao sirovina za stočnu hranu.

kukuruzni_skrob_uvoznik_eucom

Eucom nudi kukuruzni skrob prehrambenog kvaliteta u džakovima.

Sumporna kiselina

Sumporna kiselina se u prehrambenoj industriji koristi za rafinisanje ulja i preradu šećerne repe. Sumporna kiselina u ponudi Ecoma se dostavlja u auto ili železničkim cisternama.

 

Natrijum lignosulfonate

Natrijum lignosulfonate ili Borresperse NA 220 se koristi u prehrambenoj industriji kao antipenušavac, tj. za sprečavanje nastajanja pene u različitim fazama proizvodnje prehrambenih proizvoda. S obzirom da je dobar antimikrobik koristi se i kao sastojak u proizvodnji stočne hrane.

Natrijum lignosulfonate se prodaje u vrećama od 25kg ili na palete od 1250kg.

Guar Guma

Guar Guma ili emulgator i stabilizator E412 se u prehrambenoj industriji koristi kao prirodni biljni zgušnjivač, tj. kao sredstvo za zgrušavanje ili želiranje.

guar_guma_uvoznik_eucom

Guar guma se prodaje u vrećama od 25kg ili na paleti od 500kg.

Plavi kamen

Plavi kamen ili bakar sulfat je fungocid koji je odavno poznat vinogradarima, voćarima i povrtarima. Koristi se za pripremanje Bordovske čorbe za prskanje vinove loze, voća i povrća.  

Plavi kamen se prodaje u vrećama od 25kg.

Kalcijum hlorid

Kalcijum hlorid je prehrambeni aditiv E-509 i koristi se u prehrambenoj industriji kao sredstvo protiv zgrušavanja i stabilizator. Koristi se u preradi mleka i proizvodnji mleka u prahu, sireva, sportskih pića i piva, konzervirane ukiseljene zimnice.
 
Kalcijum hlorid prehrambenog kvaliteta se prodaje u džakovima od 25kg na paleti.