Mljekara Dule
Mljekara Dule

KAFANA BOEM PIROT

KAFANA BOEM PIROT

Kontakt

 • Adresa:
  Lava Tolstoja
  T.C. ATP lokal 15
  18300 Pirot
  Srbija
 • Telefon: +381 64 1151 278
 • Fax: +381 10 321 568

Proizvodnja i prodaja pirotske peglane kobasice

Kafana BOEM u Pirotu počela je sa radom 1994 godine. Nastala je iz kioska brze hrane koji je radio punih 12 godina u periodu između 1989. i 2001. godine kada je zbog želje vlasnika da se maksimalno posveti radu kafane kiosk zatvoren. Od 1994 pa do današnjih dana punih 18 godina kafana stalno napreduje, više puta je renovirana i proširivala je svoje kapacitete. 

Pored ugostiteljstva bavimo se i proizvodnjom pirotske peglane kobasice "Boemske potkovice" po tradicionalnoj recepturi.
Peglanu kobasicu prodajemo ugostiteljskim objektima, prodavnicama etno hrane na raznim sajmovima hrane i pića i naravno gostima u našoj kafani.

Naša vizija je da se trudimo da u svom poslu budemo svakoga dana sve bolji i bolji.

PEGLANA KOBASICA

Ova vrsta kobasice je vrhunski specijalitet proizveden od najkvalitetnijeg mesa umešanog sa začinima. Pretpostavlja se da potiče još iz doba Turaka.

Za spravljanje peglane kobasice najčešće se koriste pažljivo odabrani komadi kozijeg, ovčijeg i junećeg mesa, odnosno “posne“ vrste mesa. Ne koristi se svinjsko meso jer se lako i brzo kvari, a drugi rrazlog je vezan za ishranu muslimana.

Meso se odvaja od svih žila, masnoća, loja i drugih neželjenih primesa (samo najkvalitetnije meso), melje se i meša sa začinima.

Peglana mora biti ljuta ili najmanje diskretno ljuta, jer njena magija je baš u ljutini, specifičnosti i različitosti ukusa.

Kobasica se nakon punjenja vezuje u obliku slova U i suši na promaji.

Kafana Boem Pirot Peglana kobasica

Naša pirotska peglana kobasica "Boemska potkovica" dobitnik je mnogobrojnih nagrada na međunarodnim poljoprivrednim sajmovima.

Mapa