Mljekara Dule
Mljekara Dule

PANONSKA INT DOO

PANONSKA INT DOO
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Branka Ćopića 3
  21140 Novi Sad - Futog
  Srbija
 • Telefon: +381 21 892 300
 • Telefon: +381 21 89 22 46
 • Mobilni: +381 63 10 88 082
 • Mobilni: +381 63 10 880 64
 • Pošalji e-mail

Pakovanje voća i povrća

Preduzeće Panonska Int je specijalizovano za pakovanje voća i povrća. U ponudi su kvalitetna ambalaža za pakovanje voća i povrća (plastične posudice, plavi papir, kartonski uglovi, kese za pakovanje, PP traka, podloške za voće, streč folija), kompletne linije ili pojedinačne mašine za sortiranje i klasiranje voća i povrća (kalibrator za voće, kalibrator za povrće, linije za klasiranje, linije za mala pakovanja, linije za automatsko pakovanje u mrežice, mašina za namotavanje mrežice, rotirajući sto, mašina za pakovanje jabuka u kese, mašina za pakovanje voća i povrća u mrežice, Flowpack pakerice), ručni kalibratori, mehanički i digitalni registrator temperature, MAP vreće, hidrokuleri, filteri reterder.

plasticne_posudice_sa_poklopcem_za_ceri_paradajz_i_borovnice

Ambalaža za voće i povrće

Ambalaža za voće i povrće je PP i PET ambalaža koju proizvodi vodeći svetski proizvođač ambalaže iz Italije, firma Ilip. Ova plastična ambalaža je namenjena za mala pakovanja svežeg voća i povrća.  

plasticne_posudice_u_mrezici_u_kojima_su_kajsije_jabuke_kivi_i_sljive

U ponudi preduzeća Panonska Int je sledeća ambalaža za voće i povrće:

 • Plastične posudice
 • Plavi papir
 • Kartonski uglovi
 • Kese za pakovanje
 • PP traka
 • Podloške za voće
 • Streč folija

Posudice za voće i povrće

U ove kvalitetne posudice za voće i povrće, možete pakovati jabuke i kruške, bobičasto voće (jagode, maline, kupine, borovnice, brusnice i aronije), koštunjavo voće (breskve, nektarine, kajsije, šljive, trešnje, višnje) i povrće (čeri paradajz, šargarepa, zelena salat, krastavci).

plasticna_posudica_za_jagode

U ponudi su plastične posudice od 125gr, 250gr, 500gr i 1000gr, sa ili bez poklopca, sa višim ili nižim poklopcem ili u opciji sa "jastučićem" (folija sa mehurićima) ili upijajućim uloškom.

Mašine za pakovanje voća i povrća

Panonska Int je zastupnik kompanije Unitec za Srbiju. Kompanija Unitec je lider u proizvodnji linija i mašina za klasiranje, sortiranje i pakovanje voća i povrća. Ove mašine mogu sortirati veliki broj svežeg voća i povrća, ali u ponudi su i linije manjih kapaciteta koje zadovoljavaju manja i srednja voćarska gazdinstva. U zavisnosti od zahteva kupaca, sortiranje se može obaviti po težini, obimu, boji, spoljašnjem ili unutrašnjem kvalitetu plodova. U ponudi su:

 • Flow pack pakerica
 • Rotirajući sto za pakovanje
 • Mašina za pakovanje jabuka u kese
 • Mašina za pakovanje voća i povrća u mrežice
 • Linija za pakovanje posudica u mrežice
 • Mašina za namotavanje mrežice

Kalibrator za voće i povrće

Kalibrator za voće i povrće, koji proizvodi Unitec, nudi efikasna rešenja za razne procesne faze od istresanja, sortiranja, selekcije po težini, boji, veličini, kvalitetu i čvrstoći ploda, tokom kojih se iznad svega teži ka očuvanju kako fizičkog tako i unutrašnjeg kvaliteta ploda čak i najdelikatnijih sorti. Linije su napravljene u celosti od nerđajućeg čelika, a izuzetno kvalitetni materijal (inox) omogućava kasnije veoma niske troškove održavanja. 

kalibrator_borovnica_unical_222
Kalibrator za voće je namenjen za sortiranje i klasiranje borovnice, breskve i nektarine, dinje i lubenice, jabuke, kajsije, kruške, limun, mandarine, trešnje i šljive.
Kalibrator za povrće je namenjen za sortiranje i klasiranje povrća kao što su: krastavac, krompir, paradajz, paprika, crni luk, patlidžan, čeri paradajz i šargarepa.

Pakerice za voće i povrće

U procesu pripreme pakovanja voća i povrća u takozvana mala pakovanja Flowpack pakerice su rešenja za koje se odlučuju veći proizvođači. Funkcija ovih linija je da zapakuju određene vrste voća ili povrća u male posudice do 1000g ili po težini ili po određenom broju komada u plastičnu foliju. Jagodičasto i bobičasto voće, kao što su jagode, maline, kupine, borovnice i sl. se pakuju u plastične posudice od 250, 500 i 1000g, nakon čega se obviju tankom perforiranom folijom. 

horizontalna_flow_pack_pakerica

Drugi način pakovanja je u posudice sa poklopcima. Posudice upakovane flow pack mašinom, ne trebaju poklopac, koji inače povećava trošak pakovanja. Postoji horizontalni flow pak i vertikalni flow pak koji je dosta povoljniji.

Mašina za pakovanje jabuka u kese 

Mašina za pakovanje jabuka u kese COM 300 je veoma praktična i krajnje jednostavna za upotrebu, a pakuje po zadatom broju jabuka u kesu. Ima poluautomatsko zatvaranje sa trakom.

Mašina za pakovanje voća i povrća u mrežice

Mašina za pakovanje voća i povrća u mrežice MEN-110 pakuje povrće (luk, krompir, beli luk itd.) i voće (jabuke, pomorandže, limun itd.) u mrežice (mrežaste rukavce) po broju ploda, a zatvaranje je na polu-automatsku klipericu.

Automatska linija za pakovanje posudica u mrežice

Automatska linija za pakovanje posudica u mrežice je namenjena za pakovanje povrća tip luk, krompir, do voća kao što je jabuka, nektarina i šljiva u posudice od 500, 1000, 1500 i 2000g. 

Hidrokuleri

Hidrokuleri su namenjeni za podhlađivanje pojedinih vrsta voća i povrća odmah nakon berbe, kako bi se očuvao njihov kvalitet i svežina. Naglim hlađenjem zaustavljaju se biohemijski procesi raspadanja do truljenja.

hidrokuler_novatec

Hidrokuleri mogu biti mobilni i stabilni. U zavisnosti od toga da li se u hidrokuler unose gajbe ili boks palete, razlikuje se i tipologija uređaja. Takođe u zavisnosti od kapaciteta koji je potrebno obraditi, od 2.000kg/h do 6.000kg/h zavisiće i jačina hidrokulera, a samim tim i njegova veličina.