Mljekara Dule
Mljekara Dule

RAKIJA ASTORIA

RAKIJA ASTORIA
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

Destilerija Petrović

Destilerija Petrović je osnovana 1. septembra 2011. godine sa jasnom vizijom stvaranja brenda A’storia kao sinonima za najkvalitetnije voćne rakije proizvedene u zanatskom tipu proizvodnje.

Destilerija Petrović vođena činjenicom da vrhunska rakija može da se dobije samo od konzumnog voća u punoj tehnološkoj zrelosti, odlučila se da proizvodi rakije isključivo od od onih sorti voća koje imaju kapacitet da daju rakiju vrhunskog kvaliteta.

Rakije i likere A’storia možete direktno poručiti telefonom, e-mailom i na sajtu.

Destilerija Petrović proizvodi vrhunske voćne rakije Astoria: rakija vilijamovka, rakija od dunje, rakija od kajsije, rakija od jabuke, rakija lozovača, rakija od šljive. Pored rakija u asortimanu su i prirodni voćni likeri: liker od višnje, liker od zelenog oraha, liker od dunje, liker od kajsije i liker Medica.


Vrhunske voćne rakije A’storia

Voćne rakije A’storia su rakije sa izraženom aromom, proizvedene na tradicionalan način, destilacijom na bakarnom kazanu uz obavezno prepicanje tj. redestilaciju.

Potvrdu vrhunskog kvaliteta proizvedenih rakija Destilerija Petrović je dobila na prvim ocenjivanjima rakija.

Pod brendom A’storia mogu da se nađu isključivo rakije ocenjene najvišim ocenama, a svaka boca je obeležena serijskim brojem i godinom proizvodnje.

Za proizvodnju voćnih rakija A’storia koristi se isključivo ručno brano voće, vrši se dodatno prebiranje i obrada plodova pre mlevenja i fermentacije koja se vrši bez upotrebe selekcionisanih kvasaca i enzima.

 

Rakija vilijamovka

Rakija vilijamovka je bistra i bezbojna rakija jačine 40% vol., veoma dopadljivog i intenzivnog ukusa, čistog i bez viška primesa. Na ukusu je pitka, harmonična i puna, sa dugim rezidualnim delom i smirenim završetkom.

rakija_viljamovka_astoria

Višestruko nagrađivana, ova rakija je dobijena od zrelih plodova kruške sorte „Vilijamovka“, sa poljoprivrednog gazdinstva Radoslava Petrovića iz Rume.

 

Rakija od dunje

Rakija od dunje je bistra i bezbojna rakija jačine 40% vol., dopadljivog somotastog i intenzivnog mirisa karakterističnog za leskovačku dunju. Punog, harmoničnog i pitkog ukusa sa lepim odnosom kiselina.

rakija_od-dunje_astoria

Ova višestruko nagrađivana rakija dobijena je od zrelih plodova dunje sorte „Leskovačka“, sa poljoprivrednog gazdinstva Hermine Pejaković iz Rume.

 

Rakija od kajsije

Rakija od kajsije je bistra i bezbojna rakija jačine 42,5% vol., izuzetno prijatnog mirisa i ukusa.

rakija_od_kajsije_astoria

Dobijena je od više sorti zrelih plodova kajsije, u kojima je preovladavala sorta „Mađarska najbolja“, sa poljoprivrednog gazdinstva Dejana Kovačevića iz Pavlovaca, kod Rume.

 

Rakija od jabuke

Rakija od jabuke je rakija jačine 43% vol. koja je sazrevala u hrastovoj buradi 2 godine.

rakija_od_jabuke_astoria

Dobijena od konzumnih i ručno branih plodova jabuke sorte „Fudži“, sa voćnjaka „Al Dahra“ iz Pavlovaca, kod Rume.

 

Rakija lozovača

Rakija lozovača je bistra i bezbojna rakija jačine 43% vol., kojoj je muskatna sorta grožđa dala izuzetnu aromu.

rakija_lozovaca_astoria

Ova rakija od grožđa je na prvom ocenjivanju dobila veliku zlatnu medalju, a dobijena je isključivo od grožđa sorte „Muskat Hamburg“, sa poljoprivrednog gazdinstva Danice Marić iz Koraćice, na Kosmaju.

 

Rakija od šljive

Rakija od šljive je rakija jačine 43,5% vol. koja je sazrevala u hrastovoj buradi 2 godine. 

rakija_od_sljive_astoria

Dobijena od otkoštene šljive „Stenli“ i „Čačanska rodna“, sa poljoprivrednog gazdinstva Zorana Ziramova iz Rume.


Liker od višnje

Liker od višnje A’storia je blag liker predivne arome, jačine 22,5% vol. sa izbalansiranim ukusima višnje i rakije od šljive.

liker_od_visnje_astoria

Dobijen je dvomesečnom maceracijom otkoštene oblačinske višnje i šećera u rakiji od šljive.

 

Liker od zelenog oraha

Liker od zelenog oraha A’storia je snažan liker, karakterističnog ukusa i jačine 28% vol.

liker_od_zelenog_oraha_astoria

Nagrađen je zlatnom medaljom, a mnogi ljubitelji ovog pića su ga okarakterisali kao najbolji liker od zelenog oraha koji su ikad probali.

 

Liker od dunje

Nagrađivan liker od dunje A’storia je predivan liker jačine 24% vol., a već nakon prvog gutljaja ostavlja u ustima ukus zrele dunje.

liker_od_dunje_astoria

Ovaj liker je dobijen šestonedeljnom maceracijom „Leskovačke“ dunje u rakiji od jabuke, a nakon filtriranja, dodat je šećer ukuvan sa štapićima cimeta.


Liker od kajsije

Liker od kajsije A’storia je liker sjajnog mirisa i ukusa, jačine 24,5% vol., specifične arome plodova naradže koji su, zajedno sa korom, dodati tokom dvomesečne maceracije otkoštene kajsije sorte „Mađarska najbolja“ i šećera u rakiji od šljive. 

liker_od_kajsije_astoria

 

Liker Medica

Liker medica je spoj rakije od jabuke A’storia i livadskog meda, jačine 30% vol. i blago rashlađena deluje izuzetno okrepljujuće.

liker_medica

Pogledajte sve

Komentari

 rakija astoria, 28-02-2018 12:43

od: Kiki

Najbolja viljamovka

Akcije