Mljekara Dule
Mljekara Dule

RAKIJA OGNJENA

RAKIJA OGNJENA
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

prirodne-vocne-rakije-ognjena

 

U selu Ivanje kod Prijepolja raste najkvalitetnije voće od kojih mala porodična destilerija "Braća Tomašević" proizvodi vrhunske prirodne voćne rakije Ognjena.


Mala porodična firma iz Prijepolja, čiji su osnivači i vlasnici braća Vukosav i Miloš Tomašević bavi se još od 1989. godine ugostiteljstvom, a od 2010. godine počinje i sa prodajom voćne rakije Ognjena, koju proizvode prema viševekovnoj porodičnoj tradiciji. U bogatom asortimanu nalazi se jedanaest voćnih rakija, kao tri voćna likera. Ove vrhunske voćne rakije dobitnici su mnogobrojnih zlatnih i srebrnih medalja sa različitih Međunarodnih sajmova i tamičenja za najbolju rakiju širom Srbije. 

Voćne rakije Ognjena su proizvedene  na tradicionalan način od najkvalitetnijeg voća, plodova voća, kontrolisanim varenjem i dvostrukom destilacijom (prepekom) u bakarnim kazanima, zbog čega imaju savršen ukus i miris za pamćenje. 

 

 

Rakija od šljive

ognjena_rakija_od_sljive

 

Rakija od šljive Ognjena proizvodi se od najkvalitetnijeg zrelog voća iz sopstvenih voćnjaka. Ova vrhunska šljivovica intenzivnog ukusa šljive, proizvodi se prema porodičnom receptu od starih sorti šljive požegače i crvene ranke. Voćna rakija od šljive Ognjena jačine 45% v/v služi se i kao aperitiv i kao dižestiv.

Šljivova prepečenica Ognjena nosilac je mnogobrojnih zlatnih medalja, kao što su: Velika zlatna medalja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2011. i 2012. godine, Velika zlatna medalja na Sajmu šljiva Osećina 2011., 2012. i 2013. godine, Zlatna medalja na Rakija Festu 2012. godine, Šampion kvaliteta i Velika zlatna medalja na Drugom srpskom festivalu vina i rakija u Beogradu, i mnoge druge.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.

 

Rakija od jabuke

ognjena_rakija_od_jabuke

 

Rakija od jabuke Ognjena se proizvodi od najkvalitetnijeg zrelog voća iz sopstvenih voćnjaka. Ova vrhunska jabukovača svetlo zlatne boje i intenzivnog ukusa jabuke, proizvodi se prema porodičnom receptu od neprskanih jabuka jonatan, delišes, šarenika i kolačara. Vrhunska rakija od jabuke jačine 45% v/v nakon dvostruke destilacije odležava u hrastvim buradima. Služi se i kao aperitiv i kao dižestiv.

Voćna rakija od jabuka Ognjena dobitnik je mnogobrojnih medalja, kao što su: Srebrna medalja, Novi Sad, 2011.; Velika zlatna medalja, Osečina, 2011.; Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina 2012.; Srebrna medalja, Rakija Fest, Beograd, 2013.; Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina, 2013.; Velika zlatna medalja, Novi Sad, 2013.; Zlatna medalja, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakija, Beograd, 2013. godine.

Rakija od jabuke Ognjena stara osam godina dobila je i bronzanu medalju 2020. godine na Međunarodnom takmičenju za vina i alkolna pića u Londonu.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.


Rakija od dunje

ognjena_rakija_od_dunje

 

Rakija od dunje Ognjena se proizvodi od najkvalitetnijih zrelog voća. Ova vrhunska dunjevača zlatne boje i intenzivnog ukusa i mirisa dunja, proizvodi se prema porodičnom receptu od dunja iz Bresnice kod Mrčajevaca. Vrhunska rakija od dunje jačine 42% v/v nakon dvostruke destilacije odležava u hrastvim buradima. Služi se kao aperitiv.

Voćna rakija od dunje Ognjena dobitnik je mnogobrojnih medalja, kao što su: Šampion kvaliteta, Novi Sad, 2011.; Velika zlatna medalja, Osečina, 2011.; Velika zlatna medalja, Novi sad, 2012., Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina, 2012.; Velika zlatna medalja, Rakija Fest, Beograd, 2013.; Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina, 2013.; Zlatna medalja, Novi Sad, 2013.
Zlatna medalja, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakija, Beograd, 2013. godine.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.

 

Rakija od kajsije

ognjena_rakija_od_kajsije

 

Rakija od kajsije Ognjena se proizvodi od najkvalitetnijih zrelog voća na tradicionalni način uz pomoć savrmene tehnologije. Ova vrhunska kajsijevača intenzivnog ukusa i mirisa kajsije, proizvodi se prema porodičnom receptu od kajsija iz sela Miokovci kod Čačka. Vrhunska rakija od dunje jačine 42% v/v služi se kao aperitiv.

Voćna rakija od kajsije Ognjena dobitnik je mnogobrojnih medalja, kao što su: Velika zlatna medalja, Novi Sad, 2011.; Velika zlatna medalja, Osečina, 2011.; Zlatna medalja, Novi Sad, 2012.; Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina, 2012.; Zlatna medalja, Rakija Fest, Beograd, 2013.; Šampion kvaliteta i zlatna medalja, Osečina, 2013.; Velika zlatna medalja, Novi Sad, 2013.; Srebrna medalja, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakija, Beograd, 2013. godine.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.


Rakija medovina

ognjena_medovina

 

Rakija medovina Ognjena je specijalna rakija koja se pravi rakije od jabuke i kvalitetnog livadskog meda. Ova vrhunska medovina jačine 29% v/v je zlatne boje i veoma blaga, zbog čega je često nazivaju i "devojačka rakija".

Medovina Ognjena je dobitnik medalja, kao što su: Zlatna medalja, Osečina, 2012., Zlatna medalja, Osečina, 2013.; Srebrna medalja, Novosadski sajam 2013. godine.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.

 

Rakija od maline

ognjena_rakija_od_maline

 

Rakija od maline Ognjena proizvodi se od najkvalitetnijih malina Miker iz okoline Užica. Ova vrhunska malinovača jačine 40% v/v, bez boje, ali intenzivnog ukusa i mirisa malina, dobitnik je mnogobrojnih nagrada, kao što su: Šampion kvalitata, Osečina, 2011.

Velika zlatna medalja, Osečina, 2012.; Zlatna medalja, Rakija Fest, Beograd, 2013.; Šampion kvaliteta i velika zlatna medalja, Osečina, 2013.; Zlatna medalja, Novi Sad, 2013.; Velika zlatna medalja, Nacionalno takmičenje za najbolja vina i rakija, Beograd, 2013. godine.

Pakuje se u staklene flaše od 0,5 l, 0,7 l i 1 l.


Rakija loza

Rakija loza Ognjena je prirodna voćna rakija od grožđa. 

 

Rakija viljamovka

Rakija viljamovka Ognjena je prirodna voćna rakija od kruške. Ova vrhunska viljamovka proizvodi se od najkvalitetnijih krušaka iz Vrnjačke Banje. Služi se kao aperitiv.


Rakija od divlje kruške

Rakija od divlje kruške Ognjena je prirodna voćna rakija od divlje kruške. Ova vrhunska kruškovača ima specifičan miris i ukus koji asocira na divljinu. Služi se kao aperitiv.

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.


Rakija travarica

Rakija travarica Ognjena je specijalna rakija koja se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom različitih vrsta lekovitog bilja, zbog čega ima intenzivan miris i ukus. 

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.

 

Rakija lincura

Rakija lincura Ognjena je specijalna rakija koja se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom lincure. Zbog dodatka ove izuzetno zdrave i pomalo gorke biljke, rakija lincura je nabolja kao dižestiv, jer potpomaže varenju.

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.

 

Rakija nanovača

Rakija nanovača Ognjena je specijalna rakija koja se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom nane. 

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.


Liker od maline

Liker od maline Ognjena je voćni liker koji se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom slatke maline. 

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.


Liker od višnje

Liker od višnje Ognjena je voćni liker koji se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom slatke višnje. 

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.

 

Liker od oraha

Liker od oraha Ognjena je voćni liker koji se proizvodi od voćne rakije sa dodatkom slatkg oraha.

Pakuje se u staklenoj flaši od 0,5 l.

 

Gde kupiti

Voćne rakije, specijalne rakije i voćne likere Ognjena možete kupiti u bolje snabdevenim vinotekama i prodavnicama alkoholnih pića, kao i u Ognjena Rakija Bar & Shop-u (Brankova 26, Beograd, Zeleni venac).

Za više informacija obratite se na brojeve telefona:

tel: +381 11 218 99 15
tel: +381 33 716 141
mob: +381 65 666 55 00
mob: +381 65 377 10 83