Mljekara Dule
Mljekara Dule

RAKIJA STARA PESMA

RAKIJA STARA PESMA
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

Bajnobaštanski voćarski region

Bajnobaštanski voćarski region smešten na brdima i obroncima planina Povlena i Tare, poseduje izuzetne prirodne pogodnosti za proizvodnju kvalitetnog voća. Umereno kontinentalna klima sa velikim razlikama dnevne i noćne temperature blagotvorno deluje na aromu voća.

rakije_stara_pesma_proizvodjac_tim_doo

Voćne rakija sa Tare 

Pre više vekova u jedno od najlepših sela, selo Pepelj, smešteno na obroncima paninske lepotice Tare, doselili su se Ilići. Brzo su uvideli prirodne pogodnosti za gajenje voća. Specifično podneblje – južne padine koje po ceo dan nesebično miluju sunčevi zraci, iznedrilo je voće koje je sadržavalo velike količine šećera, a blizina šuma davala mu je specifičnu aromu.

Studena voda izvora zvanog Zmajeva voda davala je posebnu svežinu voćkama pa su njihovi plodovi bili krupniji i slađi od drugih. Od takvih plodova stari majstori pravili su piće koje su služili samo u retkim prilikama i odabranim gostima. Savršen buke davala su mu burad napravljena od stoletnih hrastova. Generacije potomaka nastavile su tradiciju podizanja voćnjaka, pravljenja buradi i pečenja rakije.

Rakije Stara Pesma 

Potomci na istim padinama sade voće i peku rakiju i dan danas. Rakija kao rakija – skoro ista, a ipak različita, pa se uvek govorilo kako je Ilića rakija – pitkija, raspevanija i aromatičnija od drugih. Generacije su vredno radile, radovale se životu uz piće i pesmu pa tako nastade i rakija "Stara pesma" na radost i ponos sadašnjih i budućih generacija. U ponudi su:

  • Stara pesma Šljivovica
  • Stara pesma Šljivovica bela
  • Stara pesma Rakija od dunje
  • Stara pesma Klekovača
  • Stara pesma Viljamovka

 

Stara Pesma Šljivovica

Rakija Stara pesma Šljivovica

Stara Pesma Šljivovica ima miris buketni, kompleksan, vanilinsko-balzamnog profila, smiren i veoma dopadljiv. Na ukusu je puna, harmonična i veoma pitka. Mekani lagni tanini iz hrastovog bureta veoma su lepo inkorporirani u teksturu rakije. U rezidualnom delu ukusa prisutne su balzamno - somotaste priukusne impresije, prefinjene, veoma postojane i fascinantne.

Ovu rakiju treba konzumirati kao sjajan digestiv posle bogate dnevne ili večernje trpeze, na temperaturi od 16-18 C.

Stara Pesma Bela Šljivovica

Rakija Stara pesma Bela Šljivovica

Stara Pesma Bela Šljivovica je šljivova prepečenica, kristalno bistra i bezbojna. Miris čist, smiren, somotastog karaktera, dopadljiv i tipičan za rakiju proizvedenu od zrelih plodova šljive. Na ukusu je puna, harmonična, sa izbalansiranim odnosom punoća i kiselina i veoma je pitka.

Konzumira se kao izvrsno aperitivno piće, blago rashlađeno na temperturi 10-12 C.

Stara Pesma Rakija od dunje

 Rakija od dunje Stara Pesma

Stara Pesma Rakija od Dunje ima miris tipičan, intenzivan, čist, smiren, dubinskog karaktera i somotastog profila. Na ukusu je puna, harmonična, izbalansiranog odnosa slast - kiselina - punoća, veoma pitka.

Konzumira se kao odličan aperitiv na temperaturi od 8-12 C.

Stara Pesma Klekovača

Rakija Stara pesma Klekovača

Stara Pesma Klekovača ima miris tipičan i karakterističan za ovaj tip rakije, veoma je intezivan, čist, kompleksan i prefinjen. Njen buketni aromatski kompleks je raskošan i postojan. Na ukusu puna harmonična, veoma pitka, diskretno dozirane dopadljive gorčine.

Konzumira se kao tipičan aperitiv na temperaturi od 16 C.

Stara Pesma Viljamovka

Rakija Stara pesma Viljamovka

Stara Pesma Viljamovka ima miris tipičan za rakiju proizvedenu od kruške sorte Vilijamovka, čist, intenzivan, dozirane veoma prijatne estarske svežine. Na ukusu puna, harmonična, zaokružena, izbalansiranog odnosa slast - kiselina - punoća. U retronazalnom delu ukusa dominira voćno estarska raskoš.

Konzumira se kao odličan aperitiv rashlađena na 8-12 C.

Mapa

Akcije