Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA RUPICE

VINARIJA RUPICE
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

Vinograd kod Podgorice

Vinograd je smješten zapadno od Podgorice, na 70 metara nadmorske visine, u podnožju jednog brdašca, na mjestu zvanom Rupice Komanske-mikro lokaciji poznatoj u tradiciji i zdravicama, gdje je zaštićen od vjetra i okružen starim stablima smokava, dunja i krušaka.

vinarija_rupice_podgorica

U Crnoj Gori probajte najbolje, sa sobom ponesite najbolje - Di Vine
 
Vinograd je zasađen na najboljoj zemlji koja je preko sto godina bila pokrivena samo vinovom lozom, a sada sadrži 1500 čokota vinove loze: dvije autohtone sorte vranac  i kratošija i dvije italijanske sorte san giovese i marselan.

Crnogorsko vino 

Vino sa ovog vinograda je 1907. godine učestvovalo na Balkanskoj izložbi u Londonu, gdje je Crnogorsku izložbu za četiri mjeseca koliko je bila otvorena posjetilo 1.285.000 ljudi, a kao dobro i visoko kvalitetno vino pilo se na crnogorskom i mnogim evropskim dvorovima.
 

Vrhunsko crveno vino Di Vine  

Di Vine je vrhunsko crveno vino sa geografskim porijeklom, intezivne rubin boje, složene voćne arome, sa dominantnim mirisom trešnje, punog i harmoničnog ukusa, jačine 13.6 %v.
vrhunsko_crveno_vino_di_vine_proizvodjac_vinarija_rupice
 
Proizvodnja vina Di Vine je limitirana na 1300 litara.
Nakon što odleži šest mjeseci u buradima od inoxa vino se drži sledećih šest mjeseci u hrastovim buradima, a nakon toga se flašira u tamnim bocama 0.7 mil.

Prirodna lozova rakija Di Loza 

Di Loza je prirodna lozova rakija, napravljena od zrna grožđa Vranca i Kratošije na tradicionalan način, bez tehnoloških dodataka.
prirodna_lozova_rakija_di_loza_proizvodjac_vinarija_rupice
 
Jačina rakije je 48%v.
 
Lozova rakija se peče na tradicionalan način, i to u bakarnom kazanu i u limitiranim količinama od 400  litara. Posle odrađenih hemijskih analiza i potvrde kvaliteta, flašira se u staklenim bocama od 500ml.
 

Posjete Vinariji Rupice

Posjete vinogradu Rupice mogu se obezbijediti uz predhodnu najavu petkom, subotom i nedeljom.

   vino_i_lozova_rakija_vinarija_rupice

Mapa

Akcije