Mljekara Dule
Mljekara Dule

SJEKLOĆA VINO

SJEKLOĆA VINO

Kontakt

 • Adresa:
  Crmnica
  Virpazar
  Bar 81305
  Crna Gora
 • Telefon: +382 20 712 231
 • Telefon: +381 11 2755 287
 • Mobilni: +382 69 020 285
 • Mobilni: +381 64 8154 055
 • Pošalji e-mail

Crmnička vina i lozove rakije

Vinski podrum Sjekloća je prvi registrovani privatni podrum u Crnoj Gori, vlasništvo Milenka K. Sjekloće, koji nastavlja petovjekovnu porodičnu tradiciju, primjenjujući savremene metode u proizvodnji grožđa, vina i lozove rakije.

Nalazi se u Crmnici, srcu stare Crne Gore, okružen sopstvenim vinogradima u kojima je trećina čokota stara preko sto godina.

Vinogradi se održavaju na prirodi blizak način a u podrumu ostajemo vjerni tradicionalnim metodama i hrastovim bačvama za odležavanje vina.

Ljubav znanje i vinska kultura, prenošeni su sa generacije na generaciju, tako da je nastanak vinske kuće Sjekloća prirodna posljedica te duge i bogate tradicije.

 

Crmnički Vranac Sjekloća Arhivska vina Sjekloća Crmnička lozova rakija Sjekloća

 

Vranac Sjekloća

Vrhunsko crveno vino crmnički Vranac Sjekloća sa geografskim porijeklom, proizvedeno je po tradicionalnom postupku, od sopstvenog groždja, autohtonih sorti Vranac (85%) i Kratošija (15%).

Ovo vino je samotok iz mošta koji se ne presuje a u podrumu odlezava 12 .mjeseci u hrastovim bačvama po 350 litara.Razvija se kao kompozicija u kojoj se prepoznaje zemljište, klima, sorta i vinar. U kontinuitetu je vrhunskog kvaliteta što potvrdjuje na medjunarodnim ocjenjivanjima kvaliteta vina. Namijenjeno je pravim ljubiteljima koji prepoznaju i cijene njegovo porijeklo.

Plemenito vino Vranac Sjekloća je lijepe rubin boje, bistro, izvanrednog  bukea i ima fin voćni karakter.

Sadrži idealan odnos ekstrakta, alkohola i kisjelina.

Crmnički Vranac Sjekloća

 

Arhivska crvena vina Sjekloća

Arhiv podruma familije Sjekloća ima izbor crvenih vina od godišta 1994.

Vina su tamne rubin boje, razvijenog mirisa i imaju lijepu strukturu. Na ukusu su voćna i imaju prefinjenu aromu hrastovine. Tanini su integrisani u ekstrakt i sa kisjelinama daju karakter vinu.

Dekantirati ih najmanje sat vremena  prije konzumiranja na temperaturi 18 do 20°C.

Probamo ih uz uvažavanje i nudimo samo dobrim poznavaocima vina. Budite svjedok izuzetnog doživljaja ukusa i mirisa, koji traje satima nakon degustacije.

Arhivsko vino Sjekloća

 

Lozova rakija Sjekloća

Vrhunska Lozova rakija Sjekloća sa geografskim porijeklom, proizvedena je u ograničenoj količini od visokokvalitetnog, sopstvenog groždja sorti Vranac i Kratošija koje se uzgaja u Crmnici – podgoričko vinogorje.

Pečenje Lozove rakije Sjekloća obavlja se na tradicionalan način, čarolijom vatre i bakarnog kazana ručne izrade ispod kojega se loži hrastovo drvo kao i umijeća vodjenja destilacije.

Njena aromatska svježina proističe iz čistoće primarne  materije i metoda proizvodnje koji je ekskluzivan i rigorozan u svakoj fazi proizvodnje:od berbe pa preko fermentacije i destilacije do punjenja u boce.

Tradicionalna tehnologija, specifična za područje Crmnice, doprinosi da Lozova rakija Sjekloća, ima posebno svojstvo.

Crmnička lozova rakija Sjekloća

Osobenosti vina “Sjekloća” dovode ga u najbližu vezu sa Plutarhovim poimanjem vina:

“Od pića – najkorisnije

Među ljekovima – najukusnije

Među hranom - najprijatnije.”

 

Kada poželite da ugodite sebi, svojim prijateljima, kada ste okruženi dragim ljudima – boca vrhunskog vina Sjekloća, bez sumnje je pravo rješenje.

 

Kontakt 

vlasnik Milenko Sjekloća

Tel: +382 20 712 231    
Tel: +382 69 020 285 

Portal Company

Tel: +381 11 2755 287
Tel: +381 64 8154 055

Mapa

Akcije