Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA ŠIJAČKI

VINARIJA ŠIJAČKI
5 zvezdica od 1 glasova

Kontakt

 

 

 

 

 

 

Vinarija Banoštor

Porodična vinarija Šijački smeštena je u sremskom selu Banoštor, koje se nalazi na 30-ak kilometara od Novog Sada, u opštini Beočin. Vinarija je doskora bila poznata pod nazivom Bononia, po starorimskom imenu sela Banoštor (Malata Bononia), kada je ovaj kraj bio važno mesto na mapi rimskih puteva.

 

Vinogradi sa Fruške gore 

Ako samo napomenemo da je širenje vinogradarstva počelo sa područja Fruške gore, u blizini ovih krajeva, već Vam je jasno zbog čega smo se opredelili upravo za vinogradarstvo i vinarstvo.

vinogradi_na_obroncima_fruske_gore

Trenutno vinarija Šijački proizvodi oko 60 000 litara vina od grožđa iz sopstvenih zasada sa 9 hektara vinograda na obroncima Fruške gore gde se prepliću redovi rizlinga italijanskog, župljanke, šardonea, merloa, frankovke, kaberne sovinjona i muskat hamburga. Zasadi pod vinogradom se polako povećavaju i u narednim godinama ćemo moći da se pohvalimo i rajnskim rizlingom.

 

Vina vinarije Šijački

Godinama je građeno i stvarano ime vinarske kuće porodice Šijački, i sa godinama smo se usavršavali i u potpunosti posvetili vinu.

Ono po čemu se prepoznaje naša vinarija je tradicionalni lagum u kom se vino neguje i sazreva, a koji rado ugosti i ljubitelje vina.

vinarija_sijacki_na_obali_dunava

Smešten je neposredno pored Dunava i kada se spoje ovako povoljan geografski položaj i ljubav prema vinu, uz primenu savremene tehnologije, vino govori više od reči.

Naš osnovni cilj je da svoju bezgraničnu naklonost prema ovom božanskom piću podelimo i sa Vama. Ono što obećavama je da ćemo se svojski truditi da naše vino tokom godina bude još bolje, da bismo i Vaše posebne trenutke učinili još lepšim i nezaboravnim. 

vina_sijacki

Vino govori više od reči

 

Tako je stvorena vinarija Šijački i kroz godine istrajava, svaki dan zasigurno jedan ljubitelj vina pronađe u našoj etiketi ono za čim je tragao.

 

Bela vina Šijački

neoplanta_sijacki

  • Neoplanta Šijački
  • Rizling italijanski Šijački
  • Rajnski rizling Šijački
  • Chardonnay Šijački

 

Crvena vina Šijački

sedusa_sijacki

  • Seduša Šijački
  • Muskat hamburg Šijački
  • Frankovka Šijački
  • Merlot Šijački

 

Rose vina Šijački

  • Rose Ivana Šijački

 

podrum_vina_u_banostoru

 

KONTAKT

Mob: +381 63 669 203
MILAN ŠIJAČKI VLASNIK
IVANA ŠIJAČKI

Mapa