Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA DUMO

VINARIJA DUMO
5 zvezdica od 5 glasova

Kontakt

Vinarija sa Fruške Gore

Vinarija Dumo je mala porodična vinarija osnovana 2008 godine. Nalazi se u neposrednoj blizini Novog Sada, na 250m nadmorske visine, u zaleđu šuma i obronaka Fruške Gore.

berba_grozdja_pino_noir_vinarija_dumo

Pogled koji se pruža na reku Dunav, grad Novi Sad i celu Bačku predstavlja večiti izvor oduševljenja i inspiracije, a iako bezmalo svaki posetilac pokuša taj prizor da ovekoveči fotografijom, retko ko u tome i uspe.

vinarija dumo a iza nje vinogradi

Vinogradi vinarije Dumo

Vinograd vinarije Dumo je smešten na potezu Salaksije, sela Rakovac, Opštine Beočin, Sremski rejon.

vinograd vinarije dumo sa pogledom na novi sad

Vinogradi su površine 2ha i svi su pod zasadom Pinot Noir-a, a u bliskoj budućnosti planirani su i novi zasadi, i to Pinot Grigio i Pinot Blanc. Zemlja je uglavnom krečna, bogata laporom, što vinima daje posebne osobine.

Vina vinarije Dumo

Vinarija Dumo proizvodi vino isključivo od grožđa dobijenog sa svojih vinograda. Bez dobrog grožđa nema kvalitetnih vina, zato rađanje dobrog vina započinje već u vinogradu. Velika pažnja je posvećena upravo radu oko vinove loze, pazeći na svaki detalj, negujući ga s ljubavlju i pažnjom stvaranja željenog vina.

vinograd vinarije dumo sa zasadima pinot noir

Vina vinarije Dumo piju se u ugostiteljskim objektima na domaćem tržištu, a izvestan deo i u inostranstvu.

Poseta vinariji Dumo

Vinarija Dumo će s početkom proleća 2019. biti u prilici da ugosti sve ljubitelje dobrog vina kao i poklonike prirode i zaljubljenike predivnih pejzaža koji se pružaju sa pozicije objekata vinarije.

saletla kapaciteta 20 mesta u kojoj vinarija dumo prima goste

Mapa