Mljekara Dule
Mljekara Dule

ZEO MEDIC DOO

ZEO MEDIC DOO
3.59 zvezdica od 17 glasova

Kontakt

Dijetetski preparati na bazi zeolita

ZEO-MEDIC d.o.o. ima organizovanu proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata na bazi zeolita, kapaciteta preko 20000kg sa tendencijom daljeg povećanja kapaciteta i asortimana.

zeolit

Kroz upoznavanje korisnih svojstva zeolita u medicini, dijetetici i kozmetici, a uz veliko interesovanje i potrebe tržišta za efikasnim preparatima za poboljšanje zdravstvenog stanja ljudi, preduzeće INDUSTRO INŽENJERING d.o.o. otpočinje proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata 2013. godine pod nazivom ZEO-MEDIC d.o.o.

ZEO-MEDIC d.o.o. u cilju postizanja garantovanog vrhunskog kvaliteta, uspostavio je saradnju sa Farmaceutskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Vojnomedicinskom akademijom i ostalim visokostručnim ustanovama.

 

Čišćenje organizma zeolitom

Evidentni su pokazatelji da zeolit ima višestruke koristi na čovekovo zdravlje, kao preventiva modernom životu kojem smo izloženi, i čišćenju čovekovog organizma od virusa, alergena, kao i kancenogenih supstanci. On pozitivno utiče na imuni sistem, energiju i vitalnost i predstavlja veliki potencijal za zdravlje celog organizma.

zeolit_klinoptilolit_mikronizovan_aktiviran

Zeolit potpomaže funkciju imunog sistema, alkalizuje telo i neutralizuje slobodne radikale. Osnovni koncept tretmana sa zeolitom je pozitivan efekat u otklanjanju radioaktivnih, kancerogenih i ostalih štetnih supstanci koje štete organizmu.

Zeolit Klinoptilolit mikronizovan aktiviran, u pakovanju od 200g, ima veći procenat finijih čestica, ispod 5 mikrometara. Samim tim ima veću aktivnu površinu i bolje efekte pri čišćenju organizma. Preporučuje se korisnicima sa većim narušenim zdravstvenim stanjem.

 

Zeolit Klinoptilolit Mikronizovan Aktiviran

Zeolit Klinoptilolit može dati medicinski korisne efekte samo ukoliko je aktiviran bez obzira na fizičko-hemijske karakteristike koje poseduje u prirodnom obliku.

zeolit_klinoptilolit_zeo_medic

Zeolit Klinoptilolit je potpuno prirodna netoksična supstanca, koja se u potpunosti izbacuje iz organizma. Ne može se predozirati, niti izazvati neželjene efekte. Aktivno deluje 4-6 sati u organizmu.
Zeolit se preporučuje svim kategorijama korisnika. Trudnice, dojilje i deca do 3 godine poželjno je da koriste uz savet lekara. Nisu utvrđena moguća neželjena dejstva za vreme kliničkog ispitivanja.

 

Pozitivni efekti zeolita

 • Pomaže u detoksikaciji tela (pomaže u uklanjanju teških metala, pesticida, mikotoksina) što se naročito dobro održava na bolje funkcionisanju nervnog sistema
 • Pomaže u inaktiviranju slobodnih radikala
 • Pomaže u inaktiviranju i transformisanju radioaktivnog cezijuma i stroncijuma
 • Pomaže u održavanju optimalnog nivoa ph krvi između 7,35 i 7,45 što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih ćelija i ćelija imunog sistema
 • Pomaže u povećanju stabilnosti imunog sistema
 • Pomaže u razlaganju peska i kamena u bubregu
 • Pomaže kod ublažavanja posledica osteoporoze i reumatskog artritisa
 • Pomaže u neutralisanju alergena iz hrane, pića i okruženja
 • Pomaže u snižavanju šećera u krvi
 • Pomaže u regulisanju nivoa lipida (snižava trigliceride i loš holesterol, a podiže dobar holesterol)
 • Pomaže pri redukciji refluksa želudčane kiseline, regulisanju varenja i probave
 • Pomaže u snižavanju nivoa laktata (bol u mišićima se smanjuje, a pH vrednostkrvi se normalizuje)
 • Pomaže u suzbjanju virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija
 • Pomaže u podizanju nivoa serotonina (hormona sreće)
 • Pomaže u regulisanju ritma spavanja

 

Doziranje zeolita

Preventivna doza 3-5 gr.
Osobe narušenog zdravstvenog stanja: 6-10gr dnevno.
Predviđena dnevna doza se može rasporediti u 2 ili 3 uzimanja najbolje pola sata pre obroka.

 

Kako se pije zeolit 

U 2 dl vode razmutiti plastičnom kašičicom (priloženom uz pakovanje) određenu količinu zeolita i popiti. Ravna kašičica (priložena uz pakovanje) je 2g, dok je puna 5g. Ne čekati da se zeolit slegne. Preporučuje se što veći unos tečnosti tokom dana (2l i više).

 

Pranje voća i povrća zeolitom

Pranje voća i povrća zeolitom uklanja toksine, pesticide, herbicide, insekticide, rodenticide, fungicide, teške metale (olovo, živu, arsen, kadmijum) sa površine dela biljke (ploda, semena, korena stabla, lista, cveta) koji se koristi u ishrani.

U 5 litara vode za pranje voća i povrća dodati punu supenu kašiku zeolita i promešati. U smešu staviti predhodno oprano voće, povrće ili druge delove biljke i ostaviti da odstoji 30 minuta. Pre upotrebe nije potrebno ispirati.

 

Primena zeolita u poljoprivredi

Uspešna primena zeolita u poljoprivredi je pokazala da zeolit poboljšava fizičko-hemijske osobine zemljišta, povećava sposobnost zadržavanja vode u zemljištu, snižava kiselost zemljišta, štiti biljke od prevelike količine đubriva i povoljno utiče na razvoj mikroflore, upija teške metale i snižava sadržaj otrovnih hemikalija, intenzivira rast i plodnost, povećava klijavost, ubrzava sazrevanje ploda za 5 do 10 dana i povećava prinos od 20% do 40%.

 • Zeolit za potrebe gajenja biljaka granulacije od 0,3-1mm, 1-3mm, 0,3-3mm i od 3-5mm
 • Zeolit za potrebe prskanja biljaka granulacije do 20microna 
 • Zeolit u prahu do 20microna 
 • Zeolit u granulama

Mapa