Mljekara Dule
Mljekara Dule

Rakija Nirvana Zarić jedna je od deset najboljih alkoholnih pića na svetu

od Admin u 24-12-2020 u Vesti

Rakija Nirvana Zarić jedna je od deset najboljih alkoholnih pića na svetu

rakija-nirvana-zaric-zlatna-medalja-spirit-selection

 

Rakija od kruške Nirvana destilerije Zarić jedna je od deset najboljih alkoholnih pića na svetu, nakon ovogodišnjeg proglašenja međunarodnog takmičenja u Biselu.


Izbor alkoholnih pića Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles je međunarodno takmičenje koje nagrađuje najbolja žestoka pića koja se proizvode širom sveta. Na ovom takmičenju u Briselu međunarodni eksperti ocenjuju razna žestoka pića, kao što su: viski, konjak, rakije, rum, vodka, džin, pisko, grapa, baiđiu i tekila.

Na ovom prestižnom i zaista izazovnom svetskom takmičenju, koje je održano od 30. oktobra do 01. novembra 2020. godine u Briselu, srpska rakija iz Kosjerića proglašena je jednom od najboljih na svetu.  

Nakon što je rakija od kruške Nirvana Destilerije Zarić okićena najsjajnijom nagradom Grand Gold Medaljom, ušla je i u finale ovog elitnog takmičenja, i tako stala na crtu najboljim svetskim pićima. U tom finalu pretekla je 1400 drugih pristiglih uzoraka, kao i mnoge poznate i priznate svetske proizvođače i njihove najbolje proizvode. 

Rakija od kruške Nirvana svrstana je u deset najboljih među najboljima i definisana kao piće neprikosnovenog kvaliteta, a rakija od maline Opsesija okitila se zlatom.

Ovo je samo još jedan od dokaza da srpska rakija može i treba da stane rame uz rame sa najboljim svetskim pićima, i od velikog je značaja za Srbiju da se prepoznatljiv srpski proizvod kao što je rakija, nađe u vrhu jednog ovakvog takmičenja. 

Viljamovka Nirvana Destilerije Zarić, već je osvajala svetske vrhove. Naime, na takmičenju WSWA Convencion u Las Vegasu osvojila je najprestižniju nagradu ovog pompeznog takmičenja takozvano duplo zlato. 

Ovom medaljom Nirvana je obezbedila mesto u jednoj od istorijskih vitrina hotela Caesars Palace u Las Vegasu.