Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA PIANO

VINARIJA PIANO

Kontakt

Jagodinska vinarija

Jagodinska Vinarija Piano se nalazi u vinogradarskom rejonu Tri Morave u jagodinskom vinogorju. Postoji od 1897. godine kada su vinogradari iz Jagodine podigli zadružni jagodinski rasadnik, kojih je bilo sedam u tadašnjoj Srbiji.

vinogradi_vinarije_piano

 

Jagodinska vina

Jovačka vinogradska zadruga je osnovana 1908. godine iz koje nastaju čuveni Jagodinski podrumi 1934. godine, a dve godine kasnije započinje i izvoz širom Evrope jagodinskih sortnih vina i poznatog Jovačkog crnog vina.

 

Jagodinski podrumi

Jagodinski podrumi godišnje su proizvodili 90 vagona grožđa i oko 600.000 litara vina od kojih su najpoznatija bila Jagodinska Ružica, Kaberne Sovinjon i Merlo. Uspešno poslovanje ove jagodinske vinarije trajalo je sve do devedesetih godina, kada se slabo ulagalo u vinograd.

 

Vinarija Piano

U želji da ovim čuvenim jagodinskim vinogradima vrate stari sjaj, 2010. godine preuzimaju ih na tenderu Dušan Stojanović i Ljubiša Milosavljević, poznati privrednici rodom iz Jagodine. 

vinarija_piano

U okviru vinograda koji se prostiru na 85 hektara, 2011. godine izgrađena je jedna od najlepših vinarija u Srbiji, Vinarija Piano, sa modernom opremom i kapacitetom od preko 400,000 litara vina i svim neophodnim HACCP standardima.

 

Vina Piano

Vinarija Piano proizvodi crvena, bela i rose vina. Poručite vina Piano online.

Crvena vina

 • Piano Cabernet Merlot
 • Piano Merlot
 • Piano Pinot Noire
 • Piano Cabernet Sauvignon
 • Nota Crveno vino

Bela vina

 • Lira Rhine Riesling
 • Lauta Chardonnay
 • Nota Belo vino

Rose vina

 • Piano Ružica
 • Harfa Rose
 • Viola Pinot Rose
 • Nota Roze vino

 

Lira Rhine Rizling

Lira Rhine Rizling je suvo belo vino slamnasto žute boje, zelenog odsjaja. Sortno vino osobenog mirisa, koji asocira na livadsko cveće i zrele plodove belog voća. Po ukusu puno, aromatično i slasno, finih kiselina, koje održavaju svežinu. U naknadnom ukusu, smenjuju se voćne i začinske arome. Dugo i perzistentno, a uvek sveže i mirisno, to je vino „za duge staze" i lirsko raspoloženje. 

lira_rhine_riesling

Odlično ide uz plodove mora, sireve, testenine, piletinu.

Služenje: 12-14°C

 

Piano Merlot

Piano Merlot je suvo crveno vino lepe arome crnog voća, zrelog šumskog voća, rubin crvene boje, sa finim taninima i živahnim kiselinama koji mu obezbeđuju dug vek i sjajan razvoj u boci.

piano_merlot

Odlično ide uz jagnjetinu ispod sača, rostilj, divljač i punomasne sireve.

Služenje: 16- 18°C

 

Piano Pinot Noire

Piano Pinot Noire je suvo crveno vino boje dosta tamnije od redovnih Pinoa, na mirisu zrele trešnje, na ukusu zreli tanini, fina završnica, odležavanjem u flaši se očekuje još od ovog vina.

piano_pinot_noire

Odlično ide uz jednostavna jela od crvenog mesa i divljač.

Služenje: 16- 18°C

 

Lauta Chardonnay

Lauta Chardonnay je suvo belo vino, sočno žuto, kristalno bistro, u čijem se mirisu u prvi plan probija aroma zrelog voća, sa primesom tropskog. Po ukusu moćno, široko i dugotrajno, ovo je vino čije se arome, kao zvuci laute, nadovezuju jedna na drugu, od citrusnog do začinskog. Miris umerene jačine uvod je u provokativan ukus. Moderan šardone, vino za trpezu.

lauta_chardannay

Služiti uz lagana jela, salate, belo meso, paste.

Služenje: 12-14°C

 

Piano Cabernet Sauvignon Merlot

Piano Cabernet Sauvignon Merlot je suvo crveno vino intenzivne rubin crvene boje koja najavljuje puno vino. Na početku mirisom preovlađuju začinski tonovi, za kojima se pojavljuju mirisi hrastovine. Na ukusu svežina, pregršt aroma i elegancija. Kaberne je dominantniji u kupaži, ali merlo donosi mekoću! Puno, sa reaktivnim taninima, vino koje će tiho, poput zvuka piana, dalje napredovati u boci.

piano_cabernet_suvignon

Služiti uz jela od crvenog mesa, divljač, odležale sireve.

Služenje: 16- 18°C

 

Harfa Rose

Harfa Rose je suvo rose vino nežne svetlo roze boje, poput zvuka harfe. Miris umereno intenzivan, nežnih floralno voćnih tonova. U ustima prijatno sveže i lagano sa osvežavajućom voćnom završnicom karakteristično za Cabernet Sauvignon.

harfa_rose

Služiti uz najrazličitiji izbor hrane, od salata, laganih pasta, jela na bazi mesa, do najrazličitijih deserata.

Služenje: 8- 10°C

 

Piano Cabernet Sauvignon

Piano Cabernet Sauvignon je suvo crveno vino prefinjenog voćnog bukea, sortnog mirisa sa prijatnim tonovima barika. 

piano_cabernet_suvignon

Odlično ide uz crvena mesa, divljač, čokoladne deserte.

Služenje: 16- 18°C

 

Piano Ružica

Piano Ružica je lepršavo polu suvo rose vino svetlije rubin crvene boje i kristalne bistrine, lako pokretljivo u čaši, veoma intenzivnog mirisa u kojem ćete prepoznati cvetno bobičasto voće višnje i jagode.

piano_ruzica

Odlično se slaže uz roštilj i sve vrste pečenja.

Služenje: 10- 12°C

Mapa

Akcije