Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA PLAVINAC

VINARIJA PLAVINAC
5 zvezdica od 4 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Ugao Hercegovačke i Vojvođanske
  Plavinac
  11300 Smederevo
  Srbija
 • Telefon: +381 63 10 41 104
 • Telefon: +381 11 26 45 466
 • Telefon: +381 11 36 29 157
 • Pošalji e-mail

vinogradi-vinarija-plavinac-2

 

Vinarija Plavinac se nalazi u Smederevu na padinama istoimenog predela. Naziv potiče od mnogobrojnih vinograda koji su se u nekadašnje vreme prostirali ovim mestom. Obzirom da se grožđe prskalo plavim kamenom, posle obavljenog posla ceo predeo se plavio, pa otud i naziv.

 

 

 

 

zgrada-vinarije-plavina-u-toku-izgradnje

 

Sve je počelo 2010. godine, kada je iz hobija u podrumu vikendice nastala prava mala fabrika ukusa, mirisa i boja. Danas se pod mladim vinogradima nalazi 11 hektara, 20 različitih vrsta vinove loze, dok se godišnje proizvede preko 30.000 litara vina.

Nova vinarija je u procesu izgradnje i sa zadovoljstvom možemo da kažemo da se prostire na oko 900 kvadrata podruma, 900 kvadrata prizemnog proizvodnog prostora i 900 kvadrata na spratu, namenjenog za degustacije i proslave za drage goste koji će imati priliku da uživaju, kako u vinu i specijalitetima, tako i u pogledu na naše vinograde i Dunav.

 

vinski-podrum-vinarija-plavinac-2

 

U vinogradima na dva lokaliteta Orešac i Plavinac, Vinarija Plavinac uzgaja dvadesetak sorti najkvalitetnijih sorti grožđa, kao što su: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Traminac, Tamjanika, Cabernet Sauvignon, Marselan, Smederevka, Malvasija, Pinot blanc, Pinot Noir, Pinot Grigio, Rebo, itd. 


Chardonnay

Chardonnay Plavinac je pitko belo vino, slamnato žute boje, karakterističnih sortnih aroma u kojima se prepoznaju zelena jabuka, kruška i ananas, sa primesama vanile, marcipana i badema koji potiču iz drveta. 

Chardonnay Plavinac je vino punog ukusa, sa izraženom dubinom i veoma elegantnom, osvežavajućom završnicom i finim tonovima grejpfruta.

Alc.13% vol.

 

chardonnay-i-sauvignon-blanc-vinarija-plavinac


Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc Plavinac je izuzetno sveže belo vino, izraženih kiselina, koje se slaže uz većinu jela, čineći ih još ukusnijim i slasnijim. 

Alc.13% vol.


Traminac

traminac-vinarija-plavinac

 

Traminac Plavinac je belo vino, tamno žute boje sa začinskim, cvetnim i voćnim aromama, među kojima dominiraju arome latica ruže, breskve, dinje i livadskog cveća. 

Traminac Plavinac je aromatično, mirisno i elegantno vino. 

Alc.12,5% vol.


Tamjanika

tamjanika-vinarija-plavinac

Tamjanika Plavinac je belo vino, slamnasto žute boje, sa blagim zelenkastim odsjajem. U ovom sjajnom vinu od autohtone srpske sorte grožđa, dominiraju cvetno voćne arome irisa, zove, ogrozda, limuna, žute jabuke i nektarine. 

Tamjanika Plavinac je pitko vino, srednjeg tela, nežne teksture, sa prijatnim kiselkastim tonovima. 

Alc.12,5% vol.


Rose

rose-vinarija-plavinac

 

Rose Plavinac karakterišu arome cvetnog voća, u kome dominira miris jagode. Vino je mekano, sveže i postojano. 

Rose Plavinac, nežno ružičaste boje je izuzetno lagano i osvežavajuće vino, koje prija u svim prilikama. 

Alc.12,5% vol.


Cabernet Sauvignon

cabernet-sauvignon-vinarija-plavinac

 

U mladim crvenim vinima Cabernet Sauvignon Plavinac dominiraju note crnog bobičastog voća, poput kupine, crne ribizle i borovnice, ali i višnje, trešnje, i čokolade, dok zrela barikirana vina Cabernet Sauvignon-a, razvijenog bukea, dobijaju primese duvana, kedra, kože i zemljanih aroma. 

Alc.13,5% vol.

 

Marselan

marselan-vinarija-plavinac

 

Marselan Plavinac je crveno vino intenzivno tamne boje, naglašenih aroma šumskog voća, u kojem dominiraju arome borovnice, kao i suvih šljiva, crvenog bibera, sa primesama vanile. 

Alc.13,5% vol.


Gde kupiti

vina-vinarije-plavinac

 

Izuzetno pitka bela, crvena i roze vina možete kupiti u online prodavnici vinarije Plavinac. Za više informacija možete se obratit na brojeve telefona:

Mob: +381 63 10 41 104
Tel: +381 11 26 45 466 
Tel: +381 11 36 29 157

 

Mapa