Mljekara Dule
Mljekara Dule

ВИНАРИЈА ФРУНЗА АГЛАЈА

ВИНАРИЈА ФРУНЗА АГЛАЈА
4.82 zvezdica od 11 glasova

Kontakt

  • Adresa:
    Trnjane bb
    19306 Negotin
    Srbija
  • Telefon: +381 63 11 86 952
  • Pošalji e-mail

vinarija-frunza-aglaja-vinogradi-panorama

 

Vinarija Frunza Aglaja proizvodi vrhunska vina Aglaja, koja kao svetlost osvetljavaju slavnu tradiciju Negotinske krajine, jedno od najvažnijih i najlepših mesta za proizvodnju vina u Srbiji.


Proizvodnja ovih vina Negotinske krajine jednako koristi savremene tehnološke i kontrolisane postupke, kao i tradicionalne metode u dobijanju vrhunskih vina.

 

 

Vinarija Frunza Aglaja poseduje sopstvene vinograde u Negotinskom vinogorju. Na 6 hektara vinograda, koji se nalaze na jugoistočnim padinama brda Bukova, 4km udaljenog od Negotina, podignuti su novi zasadi vinove loze, kao i u selu Trnjanu. U vinogradu Smedovac, koje se nalazi u Rajačkom vinogorju, uzgajaju se sorte Sauvignon i Semillon.

 

grozdje-cabernet-sauvignon-vinarija-frunza-aglaja

 

Na ustalasanim brežuljcima Negotinskog i Rajačkog vinogorja rastu mnogobrojne sorte vinove loze, kao što su: Prokupac, Sauvignon Blan, Semillon, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Merlot.

 


Vina Aglaja

Specifičan teroar, korišćenje tradicionalnih metoda i savremena tehnologija, pomogla su da Vinarija Frunza Aglaja stvori vina sa autohtonim karakterom Negotinske krajine.

 

vina-aglaja-vinarija-frunza-aglaja

 

Vina Aglaja, ili u prevodu svetlost, dobila su ime po glavnoj junakinji čuvenog romana "Idiot" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

 


Aglaja Cabernet Sauvignon 2015

cabernet-sauvignon-2015-vinarija-frunza-aglaja

Aglaja Cabernet Sauvignon 2015 je izuzetno kompleksno crveno vino tamno crvene boje sa izraženim voćnim aromama kupine i crne ribizle. Ovaj zaokružen Cabernet Sauvignon svežih kiselina ima primese ljubičica, vanile, crne čokolade i seckanog duvana.

Temperatura služenja

Aglaja Cabernet Sauvignon 2015 najbolje služiti na temperaturi od 16° do 18° C.

 


Aglaja Cabernet Sauvignon 2017

cabernet-sauvignon-2017-vinarija-frunza-aglaja

 

Aglaja Cabernet Sauvignon 2017 je vino tamno crvene boje sa diskretnim mirisom kupine. S obzirom da odležava u hrastovim burićima 12 meseci, ima pun ukus, i meku, voćnu završnicu. Sveže i zrelo vino Aglaja Cabernet Sauvignon 2017 ima sve karakateristike vina Negotinske krajine.

Temperatura služenja

Aglaja Cabernet Sauvignon 2017 najbolje služiti na temperaturi od 16° do 18° C.

 


Aglaja Chardonnay

chardonnay-vinarija-frunza-aglaja

 

Aglaja Chardonnay je prozračno belo vino sa slameno-žutim odsjajem. Ovaj pitki Chardonnay ima arome kruške i badema, sa primesama vanile od hrastovih buradi. Pun ukus ovog belog vina koje se barikira 6 meseci, dopunjavaju razigrane kiseline i završnica koja istrajava.

Temperatura služenja

Aglaja Chardonnay najbolje služiti na temperaturi od 10° do 12° C.

 

 

Aglaja Sauvignon & Semillon

sauvignon-semillon-vinarija-frunza-aglaja

 

Aglaja Sauvignon & Semillon je kristalno bistro belo vino zelenkasto žućkastih tonova. Ovo izuzetno vino snažne strukture dopunjavaju intenzivna svežina citrusa i mineralna završnica. Aglaja Sauvignon & Semillon je vino posebnog karaktera koje osvaja aromama limete i meda. Jedan deo ovog vina se barikira 3 meseca, dok se drugi deo kontrolisano fermentiše u inox posudama.

Temperatura služenja

Aglaja Sauvignon & Semillon najbolje služiti na temperaturi od 8° do 12° C.

 

 

Aglaja Rose

rose-vinarija-frunza-aglaja

 

Aglaja Rose je roze vino ružičaste boje lososa. Ovo sveže rose vino prijatnih kiselina ima intenzivan cvetni miris i ukus zrelog voća. Ono što vino Aglaja Rose čini drugačijim od drugih rozea, je postupak njegove proizvodnje koja je karakteristična za bela vina, pri čemu se koriste kratka hladna maceracija i kontrolisana alkoholna fermentacija. Aglaja Rose je kupaža tri sorte grožđa: Prokupac, Pinot Noir i Merlot, a predstavlja kupažu dva rose-a, jer se Pinot Noir i Merlot fermentišu odvojeno od Prokupca.

Temperatura služenja

Aglaja Rose najbolje služiti na temperaturi od 8° do 12° C.

Mapa