Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA DABOVIĆ

VINARIJA DABOVIĆ
5 zvezdica od 2 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Nudo bb
  Grahovo
  81420 Nikšić
  Crna Gora
 • Telefon: +382 67 450 845
 • Pošalji e-mail

Vinarija vinskog regiona Nudo

Vina "Vinarije Dabović"  dolaze iz najmanjeg vinarskog regiona u Evropi – Nudo.

vinski_podrum_vinarija_dabovic

Nudo je malo selo koje se nalazi ušuškano u kotlini na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom, na osamnaestom kilometru od Trebinja i četrdeset kilometara od Risna. Bogato i kulturnom i istorijskom baštinom, što predstavlja još jedan motiv više da nas posjetite.

Nudolska vina

Kada probate vina vinarije Dabović, gdje god da ste, ona će Vas povesti u epske predjele visokih kamenitih brda Crne Gore i plodnih zelenih nudoljskih polja, i čut će te kako žubori brza rijeka Zaslapnica i kako se iznad Nudola sudaraju vjetrovi koji huje sa Jadranskog mora i Orjena.

rose_vina_vinarija_dabovic

Ako se tim vjetrovima prepunim mirisa prepustite do kraja, donijet će Vas sigurno jednog dana i do našeg Nudola u „Vinariju Dabović“, gdje će te konačno i do kraja razumjeti njihovu priču. 

kum_lozova_rakija_vinarija_dabovic

Kada osjetite njihovu punoću, miris i ukus shvatit će te zašto na svim međunarodnim sajmovima sa našim pićima osvajamo najprestižnija priznanja i zašto smo najnagrađivanija Vinarija u Crnoj Gori.

bela_i_crvena_vina_vinarija_dabovic

Degustacija vina i tradicionalnih specijaliteta

vinska_sala_za_degustaciju_vina_vinarija_dabovic

U našim podrumima i degustacionoj sali koji su tradicionalno ukrašeni kamenom i drvetom, organizujemo turističke posjete, degustacije vina, razne proslave i nezaboravna druženja, poslije kojih nam se gosti ponovo vraćaju i preporučuju svojim prijateljima, zato dođite da i Vi sa nama uživate u čudesnim aromama naših vina, rakija, travarica, likera i tradicionalnih domaćih specijaliteta kao što su meso ispod sača, gulaš, pastrmka, pite, proje, cicvara i ostala tradicionalna jela.

nazdravljanje_sa_belim_vinom_vinarija_dabovic

Obilazak prirodnih ljepota i spomenika

Pored hrane i pića na našem gazdinstvu, možete uživati u obilasku kulturno-istorijskih spomenika, u bistrini rijeke Zaslapnice;

vinarija_dabovic_u_cvecu

možemo Vas povesti u obilazak našeg katuna na Bijeloj Gori, gdje možete uživati u šetnjama po šumskim stazama, sakupljati šumsko voće, planinariti po označenim stazama, posjetiti austrijske tvrđave ili jame snježnice, ili jednostavno odmarati u maloj brvnari i ljetnjikovcu. Doživljaj možete upotpuniti i obilaskom Grahovskog jezera i Arboretuma u Grahovu.

Mapa