Mljekara Dule
Mljekara Dule

RAKIJE ŠURLAN

RAKIJE ŠURLAN
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Zdravka Čelara 17
  Novi Kozarci
  23313 Kikinda
  Srbija
 • Telefon: +381 64 38 35 457
 • Pošalji e-mail
 • Radno vreme

  Ponedeljak 08:00 - 19:00
  Utorak 08:00 - 19:00
  Sreda 08:00 - 19:00
  Četvrtak 08:00 - 19:00
  Petak 08:00 - 19:00

rakije-surlan-2

 

Destilerija Šurlan iz banatskog sela Novi Kozarci, nedaleko od Kikinde je velika i savremena destilerija, koja proizvodi domaće prirodne voćne rakije, koje se svrstavaju u najbolje koje Srbija danas ima da ponudi.

 

 

destilerija-surlan

U malom banatskom selu Novi Kozarci još krajem 19. veka porodica Šurlan zasadila je prvi voćnjak jabuka, a vremenom kako su voćnjaci rasli, porodični posao se širio, da bi 2011. godine prerastao u ozbiljnu destileriju, koja proizvodi široki asortiman voćnih rakija i likera.  

Prirodne voćne rakije Šurlan se proizvode na tradicionalan način koji podrazumeva četiri koraka. Zrelo voće iz sopstvenih zasada se odvaja od koštice i usitnjeno ostavlja da fermentiše do trenutka kada nastupa vrenje, tj. alkoholna fermentacija komine, nakon čega se peče rakija (destiliše), vodeći računa da se ne izgube specifična jedinjenja koja rakiji daju miris i ukus voća, a ona štetna uklonila ili smanjila na najmanju moguću meru. Nakon pečenja rakija se ostavlja da odleži, tj. sazri u inox posudama ili u hrastovim buradima.

Destilerija Šurlan proizvodi tri linije alkoholnih pića: Rakije premium kvaliteta koje nose oznaku Selection, Rakije Šurlan i Likere.

 

Rakije Šurlan premium kvaliteta - Selection

rakije-surlan-selection

 

Rakija od kruške

rakija-od-kruske-surlan-selection

Rakija od kruške Šurlan proizvodi se od zrelih plodova kruške sorte "Williams" iz sopstvenih voćnjaka. Nakon dvostruke destilacije odlaže se sve dok ne dobije harmoničan izbalansirani odnos koji doprinosi savršenom ukusu već pri prvom gutljaju.

Prodaje se u staklenoj flaši sa kutijom 0.7l ili u staklenoj flašici od 0.05l.

 

Rakija od dunje

rakija-od-dunje-surlan-selection

Rakija od dunje Šurlan proizvodi se od pažljivo odabranih i najkvalitetnijih leskovačkih i vranjskih dunja, koje imaju specifičan miris i aromu, zbog čega izazivaju savršeni ugođaj pri svakom gutljaju.

Prodaje se u staklenoj flaši sa kutijom 0.7l ili u staklenoj flašici od 0.05l.

 

Rakija od kajsije

rakija-od-kajsije-surlan-selection

Rakija od kajsije Šurlan proizvodi se od pažljivo odabranih i najkvalitetnijih kajsija iz sopstvenih zasada, prethodno očišćenih od koštica. Fino izbalansirana rakija od kruške pečena je u bakarnim kazanima, nakon kontrolisane fermentacije.

Prodaje se u staklenoj flaši sa kutijom 0.7l ili u staklenoj flašici od 0.05l.

 

Rakija od šljive

rakija-od-sljive-surlan-selection

Rakija od šljive Šurlan je pečena i prepečena na tradicionalan način u bakarnim kazanima po receptu starih majstora, nakon čega je čuvana i negovana u hrastovom buretu.

 

Rakije Šurlan

 

Kajsija

Kajsija-transparent-blur

Kajsija Šurlan je rakija proizvedena od najboljih sorti kajsija iz sopstvenog voćnjaka, prethodno očišćenih od koštica. Nakon kontrolisanog procesa fermentacije, pečena je u bakarnim kazanima.

 

Šljiva

sljiva-surlan

Šljiva Šurlan je rakija pripremljena po receptu starih majstora, pečena i prepečena u bakarnim kazanima i svrstana je među nabolje rakije, koje se mogu pronaći na našem području.

 

Žuta šljiva

sljiva-zuta-surlan

Žuta šljiva Šurlan je rakija koja je pečena i prepečena na tradicionalan način u bakarnim kazanima, po receptu starih majstora. Čuvana je i negovana u hrastovom buretu najmanje godinu dana.

 

Kruška Vilijamovka

viljamovka-surlan

Kruška Vilijamovka Šurlan je prirodna voćna rakija satkana od čistih plodova kruške sorte "Williams" iz sopstvenih voćnjaka, a nakon dvostruke destilacije odlaže se najmanje godinu dana pre plasmana na tržište.

 

Jabuka

jabuka-surlan

Jabuka Šurlan je voćna rakija proizvedena od pažljivo biranih plodova naših najzastupljenijih sorti jabuka iz sopstvenih voćnjaka. Pečena je i prepečena na poseban način u bakarnim kazanima.

 

Dunja

dunja-surlan

Dunja Šurlan je rakija karakterističnog mirisa i arome, proizvedena od kvalitetnih sorti leskovačke i vranjske dunje, koja pre plasmana na tržište odleži namanje godinu dana.

 

Žuta dunja

zuta-dunja-surlan

Žuta dunja Šurlan je rakija proizvedena po specijalnom receptu od najkvalitetnijih sorti leskovačke i vranjske dunje, karakterističnog mirisa i arome. Negovana je i čuvana u hrastovom buretu najmanje godinu dana.

 

Loza

loza-surlan

Loza Šurlan je rakija proizvedena od kvalitetnih sorti grožđa sa vojvođanskih ravnica. Pečena i prepečena u bakarnim kazanima. Sazreva godinu dana u inox posudama.

 

Žuta loza

zuta-loza-surlan

Žuta loza Šurlan je vrhunska rakija zlatne boje. Proizvedena je od najkvalitetnih sorti grožđa sa vojvođanskih ravnica, a pečena i prepečena u bakarnim kazanima. Negovana je i čuvana u hrastovom buretu najmanje godinu dana.

 

Likeri Šurlan

 

Višnja

visnja-surlan

Višnja Šurlan je liker od višnje proizveden prema starom bakinom receptu. Ono što ovaj liker čini savršenim su zrele višnje, malo alkohola, malo šećera i puno sunca.


Malina

malina-surlan

Malina Šurlan je slatki i neodoljivi liker od maline je vrlo popularan proizvod destilerije. Nizak sadržaj alkohola i prefinjeni ukus koji dugo traje, čine ovo piće vrlo pitkim i osvežavajućim.

 

Med

med-surlan

Med Šurlan je specijalni liker sa dodatkom meda. Ovaj posebno negovan proizvod destilerije, pripremljen je po porodičnom receptu. Žutu medovaču karakteriše bagremov med, dok crvenu posebnom čini livadski med, cimet i lekovito bilje.

 

Probajte jedinstvene, domaće prirodne rakije Šurlan vrhunskog kvaliteta.