Mljekara Dule
Mljekara Dule

RESTORAN I VINARIJA TARPOŠ

RESTORAN I VINARIJA TARPOŠ
4.86 zvezdica od 7 glasova

Kontakt

 • Adresa:
  Orašački put bb
  Vrbica
  34300 Aranđelovac
  Srbija
 • Telefon: +381 34 725 805
 • Mobilni: +381 63 397 087
 • Mobilni: +381 69 200 50 20
 • Pošalji e-mail
 • Radno vreme

  Utorak 12:00 - 23:00
  Sreda 12:00 - 23:00
  Četvrtak 12:00 - 23:00
  Petak 12:00 - 00:00
  Subota 12:00 - 00:00
  Nedelja 12:00 - 23:00

restoran-i-vinarija-tarpos

 

Na samo sat vremena od Beograda, na obodima Orašačkog brda kod Aranđelovca, nalazi se restoran i vinarija Tarpoš. Ovde vas očekuju izuzetna hrana, vrhunska vina i očaravajući pogled u srce Šumadije.


Na padinama Venčaca i Vrbičkih brda oduvek su rasli bujni vinogradi, a između dva svetska rata, ovde je osnovana i "Venčačka vinogradarska zadruga" koja je proizvodila oko 300.000 litara vina, među kojima su bila i penušava vina pravljena prema tradicionalnoj, šampanjskoj metodi. Nakon Drugog svetskog rata nekada slavna vrbička i orašačka vina, koja je probala čak i Eleonora Ruzvelt, pala su u zaborav. 

 

 

Tek 2003. godine Tihomir Tika Timotijević, rodom iz Aranđelovca, inače uspešan građevinski inženjer, donosi odluku da na obodima Orašačkog brda, iznad Arađelovca zasadi svoje vinograde i postavi nove temelje za vinariju Tarpoš, ali i za vinogradarstvo i vinarstvo čitavog kraja. 


Gde se nalazi

Restoran i vinarija Tarpoš se nalaze u selu Vrbica, oko 5 km pre Aranđelovca, na Orašačkom putu. Od Beograda je udaljen sat vremena ili 69km.


Restoran Tarpoš

pogled-restoran-tarpos

 

Vinski restoran Tarpoš se nalazi u okviru vinarije Tarpoš. S uzvišenja na kome se nalazi, pruža se pogled koji oduzima dah, jer ga okružuju vinogradi i zatalasana Šumadija, kao i okolne planine Bukulja i Venčac.

Restoran Tarpoš ima dve sale i prelepu baštu. Glavna sala raspolaže sa 120 sedećih mesta, a velika stakla od poda do plafona, omogućavaju gostima da uživaju u pogledu tokom čitave godine.

basta-restoran-trapos

 

Tokom letnjeg perioda gostima restorana Tarpoš najprivlačnija je prelepa bašta u koju se može smestiti oko 100 gostiju. Dok budete uživali u ukusnim zalogajima i vrhunskim vinima, čarobni zalasci sunca nad Šumadijom, doprineće vašem potpunom opuštanju i ushićenju.

S obzirom da je broj mesta u restoranu ograničen, najbolje je da na vreme rezervišete svoja mesta. Rezervacije se primaju svakog dana od 10 do 18 časova na broj telefona: +381 69 200 50 20

 

Jelovnik

cureci-medaljoni-restoran-tarpos

 

Jelovnik restorana Tarpoš obuhvata prave gurmanluke. Tajna odličnog ukusa hrane u Tarpoš restoranu leži u iskustvu kuvara, koje je brižljivo sticano godinama unazad, a koje gosti na svojim nepcima prepoznaju. Ovde ćete uživati u vrhunskom spoju izuzetno spremljene hrane i nagrađavanim pitkim vinima. Na jelovniku su jagnjeći kotleti, teleće brizle, ćureći file punjen kozjim sirom, svinjski file sa suvim šljivama i bademom, vinogradarska mućkalica, losos salata i još mnogo toga.

 

Organizacija proslava

vitraz-sala-restoran-tarpos

 

Vitraž sala je idealna za privatne proslave, sastanke i korporativne događaje, a broji do 50 mesta. Tim za organizaciju proslava restorana Tarpoš, rado će vam izaći u susret i pomoći vam da vaša proslava postane događaj za pamćenje.

 

Vinarija Tarpoš

vinarija-tarpos

 

Pored restorana nalazi se i vinarija Tarpoš okružena bujnim vinogradima koji se prostiru na 10 hektara.

 

vnogradi-vinarija-tarpos

 

Vinogradi u kojima se gaje Riesling, Chardonnay, Sauvignon blanc, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot, rastu na nadmorskoj visini od 350 m, na zemljištu bogatom crvenom glinom, koje daje specifičan teroar vinima Tarpoš.


Vina Tarpoš

vina-tarpos

 

Vinarija Tarpoš proizvodi sedam vrhunskih vina, koja su dobitnici mnogobrojnih nagrada. Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju Mundus Vini Spring Tasting 2022 vina Tarpoš rosé (Syrah) i Lipar (Sauvignon blanc) iz nove berbe 2021. osvojila su dve srebrne medalje.

Vinarija Tarpoš proizvodi bela vina: Menuet Chadonnay, Cuvée Tarpoš, Lipar (Sauvignon Blanc); Rose Tarpoš (Cabernet Sauvignon), i crvena vina: "1804" (Cabernet Sauvignon, Merlot), Tarpoš Merlot i Tarpoš Merlot Reserve.


Menuet Chardonnay

tarpos-menuet

Elegantni Menuet Chardonnay je pravi ples u čaši, zbog savšenog sklada mirisa i ukusa tropskog voća i sočnih breskvi. Ovaj šardone u punom sjaju odiše elegantnom svežinom finih herbalnih tonova, uz mineralnosti koja svedoči o jedinstvenom spoju crvene gline i slojeva kamena vrbičkih vinograda.

Menuet Chardonnay se najbolje slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: rolnice od dinje i njeguške pršute, ćureći ražnjić, file lososa na žaru. 

 

Cuvée Tarpoš

tarpos-cuvee

Cuvée Tarpoš je specijalna kupaža tri bele sorte grožđa, koju čine Riesling, Chardonnnay i Sauvignon Blanc. Višeslojne arome voćnih tonova zelene jabuke i manga, prepliću se sa začinskim notama nane i žalfije. Svežina, punoća i elegancija rizlinga usklađena je sa kremasto voćnim ukusom šardonea i prefinjenim začinskim karatkterom sovinjon blana.

Cuvée Tarpoš idealno se slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: dimljeni losos punjen salatom od celera i jabuka, grilovan ćureći file punjen ovčjim sirom, začinskim travama i uvijen u panceti, file soma na žaru.


Lipar

tarpos-lipar

Belo vino Lipar Tarpoš je Sauvignon Blanc osvežavajućih mirisa zrelog voća i citrusa. Harmonične svežine i punog ukusa, ovo vrhunsko belo vino izdvajaju pikatno slane mineralne note u samoj završnici ukusa, koje otkrivaju tajnu specifičnog teroara i spoj crvene glive sa kamenom.

Lipar Tarpoš se najbolje slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: zakuska Tarpoš, rolnice od pečene paprike kozjeg sira i njeguške pršute, vinogradarski ražnjić, teleće brizle na žaru.

 

Rose Tarpoš

tarpos-rose

Rose Tarpoš je vrhunski roze od čistog Cabernet Sauvignon-a. Ovaj pitak rose odlikuju arome jagoda i malina, izuzetan sklad svežine i punoće ukusa, svilenkasta tekstura i sočno voćna svežina u završnici ukusa.

Rose Tarpoš svaršeno se slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: grilovana suva šljiva punjena kozjim sirom uvijena u panceti, grilovan kozji sir sa sosom od borovnica, malina, seckanih oraha i svežom nanom, vinogradarska pita.


Tarpoš 1804

tarpos-1804

Tarpoš 1804 je vrhunsko crveno vino koje slavi veliki istorijski datum - Prvi srpski ustanak i začetak stvaranja nove, moderne Srbije. Ovo izuzetno vino koje pleni svojom elegantnom strukturom i osvežavajućim voćnim notama, je kupaža Cabernet Sauvignon (70%) i Merlot-a (30%), koji zasebno odležavaju 30 meseci u hrastovim buradima.

Tarpoš 1804 sjajno se slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: tatar biftek, domaća kobasica na žaru, medaljoni od bifteka sa sosom od šumskog voća.


Merlot Tarpoš

tarpos-merlot

Još od prve berbe Merlot predstavlja zaštitni znak vinarije Tarpoš. Izuzetno vino raskošne snage i strukture, koje svedoči o šumadijskom podneblju, i specifičnom spoju crvene gline i kamena, na kojima rastu vinogradi Tarpoš.

Merlot Tarpoš odlično se slaže uz specijalitete restorana Tarpoš, kao što su: rolnice od dinje i njeguške pršute, ćureći ražnjić, file lososa na žaru.
 

Merlot Reserve Tarpoš

tarpos-reserve

Merlot Reserve Tarpoš je čistokrvni merlo iz stroge selekcije groža sa najboljih parcela. Ovaj "šumadijski Sen-Emilion", koji je odležavao 40 meseci u hrastovim buradima od 225 i 500 l, pojaviće se ograničenoj seriji od 2.000 boca (0.75 l) i 300 Magnuma (1.5 l). 

 

Gde kupiti

restoran-i-vinarija-tarpos

 

Vina Tarpoš možete kupiti u bolje snabdevenim vinotekama, kao i direktno u vinariji, ili u online prodavnici vinarije Tarpoš.

Preporučujemo da ih probate uz savršene gurmanluke u izuzetnom restoranu Tarpoš, jer je to savršeni kutak u koji ćete se stalno vraćati, i mesto na kojem vino i hrana postaju jedno, a ljudi još bliži jedni drugima.

 

Mapa