Mljekara Dule
Mljekara Dule

Rakije Zarić ponovo najbolje rakije na svetu

od Admin u 06-12-2021 u Vesti

Rakije Zarić ponovo najbolje rakije na svetu

 

tri-zlatne-medalje-rakije-zaric-spirits-selection-2021

 

Na prestižnom takmičenju Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – The United Nations of Fine Spirits 2021, koje je održano od 21. do 24. oktobra 2021. godine u Briselu, rakije Destilerije Zarić iz Kosjerića ponovo su proglašene za najbolje rakije na svetu.

 

Na ovogodišnjem takmičenju testirano je 1400 pića iz 84 zemalja, a najviše medalja su osvojile Francuska, Kina i Brazil. Rezultati ovog takmičenja, koje dodeljuje tri vrste medalja: Velika zlatna medalja, Zlatna medalja i Srebrna medalja, saopšteni su 03. novembra u Briselu. 

S obzirom na izuzetno veliki broj proizvođača alkoholnih pića, koja su učestvovala na ovom međunarodnom takmičenju, veliki uspeh koji je postigla srpska rakija je zaista izuzetan i ohrabrujući, jer iz godine u godinu srpske rakije dobijaju najveća priznanja za kvalitet u trci sa drugim popularnim alkoholnim pićima, kao što su viski, konjak, brendi, rum, vodka, džin, grapa, tekila, pisko i sve prisutniji kineski bajdžo.


Pročitajte još:

Rakija Nirvana Zarić jedna je od deset najboljih alkoholnih pića na svetu


Destilerija Zarić je u grupi voćnih brendija osvojila čak tri Zlatne medalje za svoje rakije Nostalgija (rakija od dunje), Magija (rakija od kajsije) i Nirvana (rakija od kruške).

Pored Destilerije Zarić zlatne medalje za kvalitet osvojile su i Destilerija Stara Pesma i Zlatna dolina, koja je kao i Destilerija Hubert, osvojila i Srebrnu medalju.

Ovo je samo još jedan od pokazatelja da srpska rakija može i treba da stane rame uz rame sa najboljim svetskim viskijima!

Vreme je da rakija dobije mesto koje zaslužuje, kako na domaćem tako i na svetskom tržištu!