Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA RAJ

VINARIJA RAJ
5 zvezdica od 10 glasova

Kontakt

Rajačka vina

Vinarija Raj dolazi iz istočne Srbije i Negotinske Krajine, prostora koji su već vekovima poznati kao idealni region za gajenje grožđa i proizvodnju rajačkih vina. Kraijna Vino bila je jedna od najvećih evropskih vinskih kompanija, a zemljište oko Negotina i Zaječara bilo je potpuno prekriveno vinogradima. Sve ovo govori o bogatom nasleđu kulture uzgoja grožđa i proizvodnje vina, koja je razvijana i gajena decenijama u ovom delu istočne Srbije. 

 

berba_grozdja_u_vinogradi_vinarije_raj

 

Nadovezujući se na specifičnu kulturu vina karakterističnu za ovaj region, Vinarija Raj u centar svoje proizvodne ponude stavlja upravo sorte koje tradicionalno dobro uspevaju u ovom kraju, pre svega Crna Tamjanika, Bela Tamjanika i Game.

 

 

 

vina_vinarije_raj

Vino oduvek priča priče...

 

U svakom aspektu vinskog posla, bilo da govorimo o gajenju grožđa ili proizvodnji vina, neophodno je voditi se vrednostima najvišeg kvaliteta. Sprovođenje standarda i kontrole kvaliteta u svakom segmentu uzgoja i proizvodnje, osigurava vrhunski kvalitet konačnog proizvoda. 

Vinarija Raj osnovana je upravo sa tom željom - da se domaćim i stranim potrošačima, ljubiteljima vina, ponude proizvodi koji privlače pažnju svojom retkošću i specifičnim poreklom, a zatim plene i osvajaju svojim vrhunskim kvalitetom. Stoga se svaka odluka se pažljivo odmerava u cilju postizanja najvišeg kvaliteta, uz učešće enoloških stručnjaka i tehnologa. 

 

panorama_vinogradi_vinarija_raj_rajacke_pimnice_rajac

 

To omogućava i činjenica da najveći deo grožđa koje koristi Vinarija Raj dolazi iz sopstvenih vinograda koji se pažljivo održavaju tokom čitave godine, na zemlji koja je već vekovima pod zasadima vinove loze. Vinogradi koji su u posedu Vinarije Raj locirani su na obroncima oko sela Rajac.

 

 

 

Raj Game

Sa preko 260 sunčanih dana u godini, Game (Gamay) iz vinograda Raj ovoj specifičnoj Sorti vraća stari ukus i duh vremena u kojem je negovana autentična i bogata kultura vina. Vino je tamne rubin boje, sortnog mirisa i voćnog karaktera. Ukus karakterišu punoća, alkoholna snaga i uravnotežene kiseline koje ističu voćnost, a uz umerenu oporost.

Vino dobre postojane arome, Raj Game je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18˚C. Game je crveno vino niskog nivoa tanina i visoke kiselosti, i kao takvo idealno je za kombinovanje sa pilećim ili ribljim paprikašem, kuvanim mesom, podvarkom ili snažnijim prevrelim sirevima.

 

 

 

Raj Plotplot-vinarija-raj.png

Vinarija Raj sa ponosom predstavlja svoju kupažu Raj Plot u kojoj se susreću sorte Cabernet Sauvignon i Merlot. U susretu autentične kulture vina i moderne tehnologije, nastalo je vino zatvoreno crvene boje, složenog mirisa u kome se prepoznaju višnja i kupina prožeti diskretnim tonovima plemenite hrastovine. Ukus je pun, snažan i harmoničan, uravnotežene taninske strukture i dobre postojanosti arome.

Raj Plot je najbolje servirati na temperaturama od 16 do 18 C.

Raj Plot se preporučuje za kombinovanje sa crvenim mesom (biftek, ramstek), divljači, teletinom ispod sača kao i intenzivnim plavim sirevima i tvrdim, slanim kačkavaljima.

 

 

Raj Crna Tamjanika

Crna Tamjanika je drevna sorta grožđa, retka u svetu a karakteristična za područje Istočne Srbije. Na ovim prostorima, gajena je još od sredine XIX veka. Raj Crna Tamjanika je vino zatvoreno crvene boje, intenzivnog muskantnog mirisa, punog i uravnoteženog ukusa sa odličnom postojanošću arome. Odležavala je 4 meseca u hrastovim buradima. 

Vino Raj Crna Tamjanika je najbolje servirati na temperaturi od 10˚C. Raj Crna Tamjanika se preporučuje za kombinovanje sa jelima ispod sača, divljači, kao i sa sitnim kolačima.

 

 

Raj Sovasova-vinarija-raj.png

Raj Sova vam pruža prefinjeni ugođaj sorte Sauvignon Blanc. Vino je svetle slamasto-žute boje, kristalno bistro i diskretno sortnog mirisa ali vrlo složenog karaktera.

U njemu se mogu spoznati voćni mirisi breskve i dunje, prožeti finim tonovima akacije. Ukus je pun, snažan i živahan, protkan blagim, vibrantnim kiselinama. Uravnoteženost ukusa i izražena postojanost arome ovom vinu pružaju dugovečnost.

Preporuka je servirati na temperaturi od 12 C. 

Raj Sova odlično će se uklopiti sa kozjim sirevima, jelima na bazi jaja, ribom, sušijem, plodovima mora, kao i sirovim ili pohovanim povrćem.

 

 

Raj Zenitzenit-vinarija-raj

Vinarija Raj predstavlja Raj Zenit, belo vino sačinjeno od sorte Semijon, grožđa poreklom iz Francuske. Možemo se pohvaliti da smo jedni od malobrojnih vinara u Srbiji koji može ponuditi uživanje u ovoj sorti vina.

Vino je kristalno bistro, svetle žuto-zelene boje, sortnog mirisa, prijatno i pitko.

Odležavalo je u inoks buradima do samog punjenja. 

Raj Zenit je najbolje servirati na temperaturama od 10 do 12˚C. Preporučuje se za kombinovanje sa jelima od ribe i piletine.

 

 

 

Raj Bela Tamjanikabela- tamjanika-vinarija-raj.png

Vinarija Raj po prvi put ponosno predstavlja aromatično belo vino od tradicionalne sorte Bele Tamjanike.

Raj Bela Tamjanika je muskatno vino svetlo žute boje, karakterističnog voćno-cvetnog mirisa, laganog tela, dobre postojanosti aroma. Odležala je u inox buradima do samog punjenja.

Bela Tamjanika je retka sorta karakteristična za Negotinsku Krajinu koja se pokazala kao pogodno zemljište za ovo izuzetno vino.

Belu Tamjaniku najbolje je služiti na temperaturi od 10 do 12˚ C.

Odlično se kombinuje uz ribu, grilovano belo meso i sočne kremaste kolače sa koštunjavim voćem.

 

 

Raj Ronzeronze-vinarija-raj.png

Raj Ronze je vino sačinjeno od sorte Game (Gamay) i skladne kupaže odabranih crvenih sorti grožđa, a ponajviše Crne Tamjanike koja obogaćuje sortni voćni miris Gamea svojim muskatnim mirisom ruže.

Ime Ronze i njegova orandž-roze boja predstavljaju omaž osnivaču vinarije Ljubinki O’Connor, čija je kosa bronzane boje.

Raj Ronze je lagano vino glatke strukture za svaki dan i svaku priliku. Odlično se uparuje uz piletinu, ćuretinu i kuvano ili grilovano povrće, kao i uz sve kolače sa crvenim voćem.

Preporuka serviranja na temperaturi od 10°C do 12°C.

 

Mapa