Mljekara Dule
Mljekara Dule

PODRUM RADOVANOVIĆ

PODRUM RADOVANOVIĆ
5 zvezdica od 3 glasova

Kontakt

 

 

 

 

 

 

Vina iz Šumadije

 
vinogradi_u_krnjevu_podrum_radovanovic
 

Vinarstvo je stalno traganje. Upravo u tome i jeste draž.

 
 
  

Prva srpska privatna vinarija

Na osunčanim padinama Šumadije, u mestu Krnjevu, sa očuvanog i iznegovanog dedinog vinograda, 1990. godine nastaje prva srpska privatna vinarija, Podrum Radovanović, sadnjom rajnskog rizlinga.

Krenuvši iz porodične kuće sa skromnom proizvodnjom vina, čuveni srpski enolog i tehnolog Miodrag Radovanović, kao spoj dugogodišnje porodične tradicije i iskustva stečenog na poziciji menadžera proizvodnje u Navipovom podrumu, započinje istoriju malog Podruma Radovanović.
 
Kontinuirano ulaganje u proizvodne kapacitete kao i praćenje inovacija, doveli su do toga da Podrum Radovanović svake godine ima tendenciju rasta, kako u proizvodnji tako i u prodaji. Danas, Podrum Radovanović godišnje proizvede oko 200 000 boca vina. Svojom opremljenošću, obimom poseda, stručnjacima i umešnošću, ne zaostaje za svetski poznatim vinarijama iz Francuske, Španije, Italije.
 
Osim dugogodišnje dominacije na srpskom tržištu, Podrum Radovanović poslednjih godina sve više postaje i izvozno orijentisan ka atraktivnim tržištima Evrope a u planu su i nastupi na tržištima Azije i Amerike.
 
Sve je to propraćeno mnogobrojnim nagradama i priznanjima na raznim evropskim i svetskim takmičenjima i sajmovima kao rezultat dugogodišnjeg stremljenja ka savršenstvu i jedinstvenosti naših vina.

podrum_radovanovic_krnjevo
 
Podrum Radovanović postaje sinonim za vrhunski Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Rose…

 

 

Vina Radovanović

vina_podrum_radovanovic

CRVENA VINA

  • Cabernet Sauvignon Classique Radovanović
  • Cabernet Sauvignon Franc Radovanović
  • Cabernet Sauvignon Reserve Radovanović
  • Cabernet Sauvignon Reserve Special Radovanović

BELA VINA

  • Rizling Rajanski Radovanović
  • Chardonnay Classique Radovanović
  • Chardonnay Selekcija Radovanović
  • Sauvignon Blanc Radovanović
  • Kišno vino Radovanović

ROSE VINA

  • Rose Radovanović
 

Cabernet Sauvignon Classique Radovanović

Crveno suvo vino

Cabernet Sauvignon Classique Radovanović je jasne i intenzivne rubin crvene boje.
cabernet_sauvignon_classique_radovanovic
 
U čistom mirisu izražene su prepoznatljive sortne karakteristike, sa dominantnim notama zrele višnje, trešnje i kupine, a iza kojih se nazire diskretan herbalni karakter i nota bibera. Aromatski profil nastavlja se i na ukusu, gde ovo vino iskazuje zaokruženost i jasno definisan karakter. Srednjeg tela, veoma pitko i dobro izbalansirano vino, živih kiselina i mekanih, zrelih tanina. Vrlo pitko u završnici, koja je voćno-začinskog karaktera.
 

Cabernet Sauvignon Franc Radovanović

Vrhunsko crveno suvo vino

Osamnaest meseci odležavanja ovog vina u drvenim barik buradima rezultiralo je velikom kompleksnošću i snagom.

cabernet_sauvignon_franc_radovanovic
Cabernet Sauvignon Franc Radovanović je intenzivne rubincrvene boje sa blagim, svetlocrvenim odsjajem.

U zrelom, intenzivnom i kompleksnom mirisu naglašene su arome kupine, zrele višnje i crne trešnje, maline, herbalni i začinski tonovi, na koje se nadovezuju note vanile i tosta. Puno i snažno vino, u kojem note višnje, borovnice, trešnje, crne ribizle, vanile i crne čokolade stvaraju karakteran ukus. Jaka taninska struktura čini ga robusnim, dok se u intenzivnoj završnici iskazuje njegov pun potencijal i zaokruženost.

 

Cabernet Sauvignon Reserve Radovanović

Vrhunsko suvo crveno vino

Izuzetan karakter i kompleksnost ovog vina rezultat su 24 meseca odležavanja u novim barik buradima od srpskog, američkog i slavonskog hrasta, a nakon toga i godinu dana u boci.

cabernet_sauvignon_reserve_radovanovic

Cabernet Sauvignon Reserve Radovanović je duboke, intenzivne rubin crvene boje sa garnet odsjajem.

U raskošnom i izuzetno kompleksnom mirisu dominiraju note borovnice, kupine, crvene ribizle, duda i zrele maline, na koje se nadovezuje vanilski ton od hrastovine i nota crne čokolade. Na ukusu je puno i postojano, sličnog aromatskog karaktera kao i na mirisu, izuzetno izbalansirano, istovremeno snažno i elegantno, sa mnoštvom vrlo mekanih i zrelih tanina. U završnici dominira primamljiva nota hrastovine, koja zaokružuje kompleksnost ovog vina.

 

Chardonnay Classique Radovanović

Belo suvo vino

Chardonnay Classique Radovanović je svetložute boje sa zelenkastim odsjajem.

chardonnay_classique_radovanovic

U čistom i jasnom mirisu skladno su ukomponovane note citrusa, naročito grejpfruta i limuna, zatim zelene jabuke, dunje i poljskog cveća.

Na ukusu je izražen mineralni karakter, koji je protkan živim kiselinama i diskretnim voćnim tonovima, sličnog profila kao i na mirisu. Hrskavo, pitko i sveže vino, sa prijatnom gorčinom u naknadnom ukusu. Intenzivnu završnicu karakterišu svežina i mineralnost.

 

Chardonnay Selekcija Radovanović

Vrhunsko belo suvo vino

Fermentisalo je, a zatim i odležavalo u hrastovim buradima 12 meseci, što je rezultiralo velikom kompleksnošću.

chardonnay_selekcija_radovanovic
Chardonnay Selekcija Radovanović je zlatnožute boje sa zelenkastim odsjajem.

U intenzivnom i kompleksnom mirisu prepoznaje se širok spektar aroma: poljskog cveća, kamilice, pokošene trave, bosiljka, lešnika, biskvita, pečenog hleba, zrele žute jabuke i manga, zaokruženih notom hrastovine.

Na ukusu se lepo prožimaju note citrusa i zrele kajsije, sa vanilskim tonom hrastovine i mineralnošću. Puno, puterasto, odlično izbalansirano, vrlo postojano i kompleksno vino, umirenih i prijatnih kiselina. U završnici se izražavaju elegancija i harmoničnost.

 

Rose Radovanović

Rose polusuvo vino

Rose Radovanović je nežne, svetle rubin crvene boje sa narandžastim odsjajem.

rose_radovanovic

U intenzivnom i primamljivom mirisu ovog vina naglašene su cvetne note, naročito ruže, koje su u harmoničnom zagrljaju voćnih tonova - zrele trešnje, višnje, kupine i šljive. Na ukusu je primetan elegantan kolaž voćnih nota - jagode, trešnje, borovnice i crvene ribizle. Harmonično i pitko vino, u kojem su slast i kiseline u odličnom balansu. Završnicu krase naglašena elegancija i nežni voćni karakter.

Mapa