Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA KOPITOVIĆ

VINARIJA KOPITOVIĆ

Kontakt

Crmnička vina

Vinarija Kopitović Konoba

Vinarija sa tradicijom

Na jugu Crne Gore u basenu Skadarskog jezera nalazi se crmnička regija od davnina poznata po uzgoju vinove loze i proizvodnji crnog vina ”VRANAC” vrhunskog kvaliteta i domaće rakije.

Nedaleko od Skadarskog jezera nalazi se selo Donji Brčeli na 300m nadmorske visine.

Porodica Kopitović se u Donjim Brcelima naselila  u XV vijeku i od davnina se bavi uzgojem vinove loze prvenstveno sorte vranac i u nešto manjim količinama kratošije. Vinogradi se nalaze na idealnoj nadmorskoj visini, obasjani velikim brojem sunčanih dana koje izlazi iza brda Sojak i plodnoj zemlji. 

U okviru kuće se nalazi konoba preko trista godina stara koja je služila za proizvodnju i čuvanje vina i rakije. Tradicija se nastavlja uz primjenu neophodnih savremenih tehnoloških metoda koje ne mijenjaju već odavno prepoznatljiv kvalitet crmničkog vina. Vino i rakija se proizvodi u ograničenim količinama, jer se time želi postići dobar kvalitet.

U sklopu porodične kuće  napravljena je degustacioni restoran u autenticnom stilu u kojem vam se pruža prilika da probate domaće vino i rakiju kao i domaću tradicionalnu kuhinju. Takođe u programu imamo jednodnevni izlet u koji su uključeni obilazak manastira i crkve kao i kupanje na rijeci Opačac.

Za sve ljubitelje vina, rakije, domaće kuhinje i seoskog ambijenta ovo je pravi izbor.

VRHUNSKO CRVENO VINO POSKOK

Vrhunsko crveno vino je dobilo ime po reptilu vipera ammodytes, stalno nastanjenog u Crmničkom podneblju i našim vinogradima. Ime ukazuje na specifičan ukus i jačinu vina.
Proizvedeno je od autohtonih sorti Vranac, Kratošija i Lisica, uzgajanih na posebno odabranom lokalitetu sa probirnom kasnom berbom, kada se grožđe pretvara u suvicu i daje posebnu crvenu rubin boju i diskretan ukus suvice.

Služi se uz divljač, crveno meso i mariniranu ribu, krap i pastrmku.

Vinarja Kopitović Vrhunsko crveno vino Poskok, Quality red wine

VRHUNSKO CRVENO VINO ŠĆEPAN MALI

Vrhunsko crveno vino Šćepan Mali je proizvedeno od autohtonih sorti Vranac, Kratošija i Lisica, tamne rubin boje, specifičnog bukea koji proističe od hrastovih barik buradi u kojima vino odležava.

Šćepan Mali se konzumira uz divljač, crveno meso i domaće specijalitete, pršutu i domaću kobasicu.

Vinarja Kopitović Vrhunsko crveno vino Šćepan Mali, Quality red wine

VRHUNSKO CRVENO VINO SOJAK

Vrhunsko crveno vino Sojak iz vjekovima poznate kolijevke vinove loze, Crmnice, na jugu Crne Gore. Proizvedeno od autohtonih sorti Vranac i Kratošija, koje po legendi griju tri sunca, prirodno, od kamena i sa jezera. Vrhunsko vino crvene rubin boje, lagane note koje karakteriše ružin miris. 

Konzumira se uz tradicionalna domaća jela sa ovog podneblja koziji sir, masline, prženi krap i suva ukljeva.

Vinarja Kopitović Vrhunsko crveno vino Sojak, Quality red wine

VRHUNSKO BELO VINO TRE SORELLE

Vrhunsko bijelo vino Tre Sorelle je kupaža nekoliko sorti bijelog grožđa od kojih dominiraju rizling i šardone.

Vinarja Kopitović Vrhunsko bijelo vino Tre Sorelle, Top quality white wine

KUPAŽA KRALJEVSKI PEČAT

Inspirisani slučajnim pronalaskom pečata Carigradskog poslanstva, kroz kupažu cabernea, san giovesea i vranca, sjedinili smo tri autohtone sorte Francuske, Italije i Crne Gore, kroz naš novi brend “Kraljevski pečat”. 

Vinarija Kopitović Kraljevski pečat kupaža cabernea, san giovesea i vranca

RAKIJA SOJAK

Uz zdravlje, prijatelje i sreću,
čašicu domaće loze
nikada odbiti neću.

Vinarija Kopitović Rakija Sojak domaća loza

Mapa

Akcije