Mljekara Dule
Mljekara Dule

VINARIJA MILOSAVLJEVIĆ

VINARIJA MILOSAVLJEVIĆ
4.36 zvezdica od 11 glasova

Kontakt

Vinarija iz Bučja

Pre tri decenije Milomir Milosavljević je napustio rodno selo Bučje, lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Milosavljevića.

podrum_vina_vinarija_milosavljevic_bucje_trstenik

 

 

Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinjenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući.

 

Vinogradi trsteničkog vinogorija

Trsteničko vinogorje, koje pripada Rejonu Tri Morave, prostire na brdskim terenima oko Zapadne Morave u oklini Trstenika.

Vinogradi vinarije Milosavljević u Bučju pripadaju južnom delu Trsteničkog vinogorja. Nalaze se u podnožju Kopaonika na nadmorskoj visini od 300 do 400 metara, osunčani čitavog dana jer su okrenuti ka jugu.

Na četiri hektara vinograda posađene su visoko kvalitetne sorte grožđa Sovinjona belog, Kabernea, Merloa i Širaza, ali i domaćih sorti Tamnjanike i Prokupca.

Autohtone sorte Tamnjanike i Prokupca koje su vekovima krasile Bučke vinograde i uspešno se održale u ovim krajevima se sada gaje na sve većim površinama.

vinogradi_trstenickog_vinogorja_vinarija_milosavljevic_bucje_trstenik

Na sunčanoj strani

Opet je loza Milosavljevića nikla u porodičnom vinogradu. Višak roda i lišća je uklanja pred zrenje da bi najbolji grozdovi bili najbliže suncu.
Svaki drugi red čokota je zatravljen, pa korisna flora i fauna pobeđuje štetnu. I tako se prvi put u Srbiji primenjuje ovaj vid ekološke proizvodnje vina.

 

Vila Vina

Vinarija Milosavljević uspela da stvori nešto jedinstveno i specifično u svetu vina, brend "Vila Vina", koje se vezuje za vrhunska i kvalitetna vina nastala i usavršena u spoju najboljih vinarskih tradicija i savremene tehnologije, što je i bila namera porodice Milosavljević.

vina_vila_vina_vinarija_milosavljevic_bucje_trstenik

 

Merlot Vila Vina

Merlot Vila Vina je crveno vino tamno rubin crvene boje. Meko, pitko, voćno vino sa prijatnim taninima, duge završnice, odležalo u barik buradima od srpskog hrasta 12 meseci.

Dobitnik zlatne medalje za najbolje srpsko vino 2012. godine.

crveno_vino_merlot_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Merlot Vila Vina odlično ide uz sve vrste mesa a najbolje uz jagnjetinu, divljač, biftek, jače sireve i čokoladne deserte.

Dekantirati i servirati ga na temperaturi od 18 – 20° C.

 

Prokupac Vila Vina

Prokupac Vila Vina je crveno vino tamno rubin crvene boje. Vino je voćno, zaokruženo, harmonično sa srednjom završnicom.

crveno_vino_prokupac_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Prokupac Vila Vina se preporučuje uz sva crvena mesa, mesa sa roštilja, mesa divljači, pečenja, a naročito uz srpsku kuhinju koju služe u etno restoranima ali i uz rečnu i morsku ribu. Slaže se uz orasnice, voćne i čokoladne deserte.

Servirati ga na temperaturi od 16 – 18° C.

 

Rose Vila Vina

Rose Vila Vina je lagano izuzetno sveže rose od sorti grožđa Cabernet Sauvignona i Merlo. Vino sa izraženom roze bojom, koja ukazuje na bogatu aromu zrelog crvenog šumskog voća, divlju ružu i prefinjen miris ljubičice. 

rose_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Odlično ide kao aperitiv uz predjelo,roštilj, živinsko meso, špagete, voćne deserte. 

Idealno ga je piti na 10 – 12° C.

 

Shiraz Vila Vina

Shiraz Vila Vina je crveno vino, tamno ljubičaste boje i arome crnog bibera u tragovima, dudinja, crne ribizle, šumskog voća i lovora. U ustima je mekan harmoničan sa finim voćnim kiselinama i srednjom završnicom. 

crveno_vino_shiraz_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Shiraz Vila Vina se slaže uz jela srednje teksture internacionalne kuhinje. Najbolje se slaže uz pečenu ćuretinu, gusku, patku, meso i povrće sa roštilja, kuvana jela sa mesom, meso od divljači.

Najbolje je servirano na 18 – 20° C.

 

Cabernet Sauvignon Vila Vina

Cabernet Sauvignon Vila Vina je crveno vino intezivne rubin boje sa prelazom u ljubičastu. Vino je voćnog je karaktera, raskošne arome šumskog voća, borovnice i kupine. Zaokruženo, harmoničnog ukusa sa dugom završnicom.

crveno_vino_cabernet_souvignon_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Odlično ide uz sve vrste mesa, a naročito roštilj i pečenja, kao i uz čokoladne deserte. 

Servirati ga na 16 – 18° C . 


Cabernet Sauvignon Barrique Vila Vina

Cabernet Sauvignon Barrique Vila Vina je crveno vino tamno crvene boje. Sortnog mirisa na šumsko voće, prženu kafu, listove duvana sa primesama vanile koju dobija iz srpskog hrasta. Vino mekih prijatnih tanina sa dugom i prijatnom završnicom. 

crveno_vino_cabernet_sauvignon_barique_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Idealno uz sve vrste mesa, pršute, jake paste i pite sa mesom, prasetinu, jagnjetinu, gulaše od divljači, pikantne kobasice, pečene bifteke i zrele sireve. 

Obavezno ga dekantirati i servirati na temperaturi od 16 – 18° C.

 

Sauvignon Blanc Vila Vina

Sauvignon Blanc Vila Vina je belo vino otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine. Sortni miris je veoma razvijen na citrusno voće, zovu, zeleno povrće, jabuku, tropsko voće. Ukus je osvežavajući, bogat, harmoničan. 

belo_vino_sauvignon_blanc_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Sauvignon Blanc Vila Vina se perfektno slaže sa plodovima mora, morskom i rečnom ribom, pohovanim paprikama, živinskim mesom, teletinom, jagnjetinom i svinjetinom. Odličan je sa kozjim sirom ali i sa voćnim desertom.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti pijući ga na 9-12° C.

 

Tamjanika Vila Vina

Tamjanika Vila Vina je suvo muskatno belo vino slamanasto žute boje sa blagim zelenim odsjajem. Mirisa na tamjan, bosiljak, muskatni orah, tropsko voće sa herbalnim tonovima. Vino sa raskošnim bukeom izuzetno prijatne arome.

belo_vino_tamjanika_vila_vina_vinarija_milosavljevic

Tamjanika Vila Vina se idealno slaže uz srpska predjela, punjenu papriku, podvarak, prebranac, meso ispod sača, lagane sireve, belu morsku ribu spremljenu na grilu i obrok salate. 

Najbolje ga piti na 9 - 12° C.

Mapa